MV-Jäähdytys Oy

Ainutlaatuinen kylmäalan yhteenliittymä lisää investointeja ja alan työpaikkoja Suomessa

Jaa

Vihreä siirtymä vaikuttaa vahvasti kylmäalaan. Pohjoismaisen Nordic Climate Groupin investoinnit nopeuttavat alan kehitystä ilmastoystävällisemmäksi. Viime vuonna yhteenliittymän toi lähes 100 uutta työpaikkaa Suomeen. 

MV-Jäähdytys Oy palvelee koko Suomen alueella. Palvelu- ja logistiikkakeskuksia on viisi, ja ne sijaitsevat Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Varsinais- Suomessa sekä Päijät-Hämeessä.
MV-Jäähdytys Oy palvelee koko Suomen alueella. Palvelu- ja logistiikkakeskuksia on viisi, ja ne sijaitsevat Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Varsinais- Suomessa sekä Päijät-Hämeessä.

Nordic Climate Group on yli 60:stä kylmäalan yrityksestä koostuva, pohjoismainen konserni, joka keskittyy kylmä-, jäähdytys- ja energiasäästöhankkeisiin. Yrittäjävetoisuuden lisäksi, konsernista tekee mielenkiintoisen sen vahva tahtotila panostaa Suomeen, ilmastoasioihin, skandinaavisiin olosuhteisiin ja räätälöityihin kylmäalan ratkaisuihin. 

Kylmäyritysten yhteenliittymä, Nordic Climate Group, eroaa kaikista alan suurista yrityksistä sen selkeällä tavoitteellaan: toteuttaa asiakkailleen joka päivä täysin konkreettisia energiasäästötoimia aina kuluttaja-asiakkaista raskaaseen teollisuuteen saakka. Toimilla voidaan säästää energiaa jopa yli 50%. 

-EU kehittää jatkuvasti energiatoimia, ja esimerkiksi Euroopan komission esittämän REPowerEU- suunnitelman keskeisiä teemoja ovat energiansäästö, puhtaan energian tuottaminen ja energiatoimitusten monipuolistaminen. Myös näiden teemojen eteen ryhmittymämme tekee työtä joka päivä, sanoo Nordic Climate Groupin Suomen maajohtaja ja MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä. 

Yhteistyön ansiosta myös pohjoismaalaista investointirahaa saadaan Suomen talouselämän ja suomalaisten veronmaksajien hyödyksi. 

- Konsernin tavoitteena on olla alan edelläkävijä ja paras toimija myös täällä Suomessa, minkä ansiosta energiatehokkuushankkeita voidaan lisätä ja kehittää nopeammin, sanoo Mäkelä. 

Laitekannan uusiminen ei tapahdu hetkessä 

Vihreä siirtymä näkyy vahvasti kylmätekniikan alalla. Luonnonmukaiset kylmäaineet ja uudet laitteet kehittyvät jatkuvasti, mutta vanhemman laitekannan uusiminen ei tapahdu hetkessä. 

- Laitteita on niin paljon, ettei kaikkia voi ja kannata vaihtaa kerralla. Siksi on tärkeää, että vanhasta laitekannasta pidetään yhä huolta. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä niiden käyttöikää ja ympäristöystävällisyyttä parannetaan huomattavasti, sanoo Ilpo Mäkelä, ja jatkaa: 

- Ajattelun tulisi muuttua siten, ettei laitteita huollettaisi vain takuiden vuoksi, vaan siksi että ne toimisivat energiatehokkaasti mahdollisimman pitkään. 

Suomalaista osaamista vahvasti mukana muutoksessa

Suomen suurin kylmätekniikkaan ja ammattikeittiölaitteisiin keskittyvä huolto- ja projektiyhtiö MV-Jäähdytys Oy on kuulunut pian vuoden Nordic Climate Group -konserniin. 

-Kun liityimme MV:nä mukaan Pohjoismaiden suurimpaan kylmäyritysten yhteenliittymään, itse asiassa kasvatimme samassa yhteydessä avainhenkilöomistuspohjaamme, joka on täysin poikkeuksellista tällaisessa yhteydessä, toteaa MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä. 

Osakekaupan myötä moni ehti pohtia, heikkeneekö yli 50 vuotta Suomessa alan edelläkävijänä toimineen MV-Jäähdytyksen palvelun laatu tai nopeus suuren, kansainvälisen konsernin rattaissa. Näin ei ole käynyt, sillä yritys toimii myös jatkossa itsenäisenä toimijana. Lisäksi MV-Jäähdytyksen yrittäjät jatkavat edelleen yrityksen omistajapohjassa, mikä tukee voimakasta kasvua Suomessa. 

-Vuonna 2022 MV-Jäähdytyksen liikevaihto kasvoi 34 %, ja uusia työpaikkoja tuli lähes 100, kertoo MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä, ja jatkaa: 

-Yhdistyminen tukee kaikkia konsernin osapuolia, sillä osaamista ja tietoa jaetaan vahvasti konsernin sisällä. Esimerkiksi meillä Suomessa on paljon erityisosaamista, jota olemme vieneet Ruotsiin ja Norjaan. 

Lisätietoja: 

Ilpo Mäkelä
Toimitusjohtaja, MV-Jäähdytys Oy
Suomen maajohtaja, Nordic Climate Group
+358 50 4088 308
ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi
mv-jaahdytys.fi 

Fredrik Gren
Toimitusjohtaja, Nordic Climate Group
fredrik.gren@nordicclimategroup.se
nordicclimategroup.se 

Nordic Climate Group 

Nordic Climate Group on Pohjois-Euroopan johtava jäähdytys-, lämmitys ja energiatehokkaita palveluratkaisuja toimittava, yrittäjävetoinen konserni. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yli 300 milj. €, ja konserniin kuuluvat yritykset työllistävät tänä päivänä jo yli 1000 alan ammattilaista. Suomen suurin kylmätekniikkaan ja ammattikeittiölaitteisiin keskittyvä huolto- ja projektiyhtiö MV-Jäähdytys Oy kuuluu myös Nordic Climate Groupiin. 

MV-Jäähdytys Oy

MV-Jäähdytys Oy on vuonna 1971 perustettu perheyhtiötaustainen kylmä- ja pakkastiloihin, jäähdytyslaitteistoihin, lämpöpumppuihin ja ammattikeittiölaitteisiin erikoistunut huolto- ja projektiyhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli lähes 30 miljoonaa euroa. MV-Jäähdytys Oy palvelee valtakunnallisesti 300 hartiaisen henkilöstönsä voimin. Palvelu- ja logistiikkakeskuksia MV-Jäähdytyksellä on 5, ja ne sijaitsevat Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Varsinais- Suomessa sekä Päijät-Hämeessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MV-Jäähdytys Oy on Suomen suurin huoltoyhtiö, joka asentaa ja huoltaa merkkiriippumattomasti kaikki ammattikeittiölaitteet, lämpöpumput, jäähdytyslaitteistot sekä kylmä- ja pakkastilat huolehtien asiakkaiden laitteista niiden koko elinkaaren ajan: aina asennuksesta huoltoon ja käytöstä poistamiseen saakka. MV-Jäähdytys Oy kuuluu myös pohjoismaiseen Nordic Climate Groupiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MV-Jäähdytys Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme