Avain

KUTSU: Avaimen Kirjabrunssi 7.9.

Jaa
Tule nauttimaan kanssamme herkullista brunssia ja kuulemaan Avaimen syksyn kirjoista Café Ekbergin yläkertaan (os. Bulevardi 9, Helsinki) torstaina 7.9.2023 klo 10.00 alkaen.
Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssille 7.9. klo 10.
Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssille 7.9. klo 10.

Aloitamme aamupäivän kuulemalla Leena Lukkarin kirjoittamasta, Ruandan kiintiöpakolaisen Rita Kostaman selviytymistarinasta Rita. Sitruunapuun varjoista Suomeen. Tomi Kontion teos Erämailla on palkitun kirjailijan henkilökohtainen teos isän ja pojan vaelluksista Pohjois-Lapin erämailla ja oman isäsuhteensa pohdinnasta. Henna Karppinen-Kummunmäki kertoo pin-upin historiaa käsittelevästä kirjasta Minä ja Marilyn. Veera Kinnusen kirja Bokashi käsittelee urbaanin, jokakotiin soveltuvan kompostoinnin menetelmää.  

Syksyn kaunokirjallisuuden joukosta löytyy runoilija Riikka Palanderin esikoisromaani Elefanttien aika. Romaani vie lukijan Tansaniaan, naiseksi kasvamisen kipuihin sekä siirtymään vanhan ja uuden maailman välillä. Satu Leiskon Ihmisenhaltija aloittaa nuorten aikuisten reaalifantasiasarjan. Kirjailija Elina Loisan ensimmäinen lastenromaani Hapsi Haamulapsi käsittelee muun muassa vieraiden asioiden kohtaamista ja hyväksymistä.        

Ohjelma:

10.00 Brunssitarjoilua
10.30 Leena Lukkari ja Rita Kostama, Rita. Sitruunapuun varjoista Suomeen
10.40 Riikka Palander, Elefanttien aika
10.50 Satu Leisko, Ihmisenhaltija
11.00 Tomi Kontio, Erämailla
11.10 Elina Loisa, Hapsi Haamulapsi
11.20 Henna Karppinen-Kummunmäki, Minä ja Marilyn
11.30 Veera Kinnunen, Bokashi
– 12.00 tilaisuus päättyy 

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 1.9. mennessä os. info@avain.net

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssille 7.9. klo 10.
Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssille 7.9. klo 10.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Pin-up toi Henna Karppinen-Kummunmäelle ystäviä ja itsevarmuutta29.9.2023 10:02:57 EEST | Blogi

Henna Karppinen-Kummunmäki kirjoitti Minä ja Marilyn -teoksessaan (Avain, 2023) pin-upille feministisen historian. Aihe löysi kirjoittajansa pin-up -harrastuksen kautta. "Nyky-pin-upin ideologiaan kuuluu kehopositiivisuus ja sallivuus: jokainen nainen on kaunis iästä, painosta ja ruumiinrakenteesta riippumatta. Sellaista sallivuutta toivoisin jokaiselle naiselle", Karppinen-Kummunmäki kertoo. Henna Karppinen Kummunmäki esiintyy Turun Kirjamessuilla 1.10. klo 13 (Jukola).

Bokashi – jätehuollon pehmeä teknologia20.9.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tutkijatohtori Veera Kinnunen perehtyi pehmeään teknologiaan kirjoittaessaan teosta Bokashi: Vallankumous ämpärissä (Avain). "Jäin miettimään, mikseivät kompostit kuulu kaupunkeihin. Eikö olekin vain ideologisten ja poliittisten suhdanteiden seurausta, että kaupunkien jätehuolto on päädytty toteuttamaan vieraannuttavilla ja jättimäisillä infrastruktuureilla eikä vaikkapa pienimuotoisilla, paikallisilla järjestelmillä, kuten komposteilla ja pienvoimaloilla? Voiko jäte tehdä muutakin kuin pilata maailman", hän pohtii Kustantamon kuulumisia -blogin postauksessaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme