Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Miksi dinosauruksia ei enää ole, mutta muurahaisia on? Kirja esittää teorian.

Jaa

Liu Cixinin Muurahaisia ja dinosauruksia on vaihtoehtohistoria, satiirinen taru, poliittinen allegoria ja ekologinen varoitus. 

Liu Cixin on kulttikirjailija, joka kirjoittaa luonnontieteellisiin faktoihin perustuvia teorioita. Muistoja planeetta Maasta -trilogiaa (Kolmen kappaleen probleema, Synkkä metsä ja Kuolema on ikuinen) on ylistänyt muun muassa Barack Obama ja George R. R. Martin. Uudessa kirjassaan Cixin esittää teorian muurahaisten ja dinosaurusten liitosta – ja sodasta.

Muurahaisia ja dinosauruksia on satiirinen taru, poliittinen allegoria ja ekologinen varoitus. Maailmankaikkeus on kolkko paikka, jossa älyllinen elämä tuntuu loistavan poissaolollaan. Olisi kaikkien todennäköisyyksien vastaista, että maapallolla kehittyisi samanaikaisesti kaksi älykästä lajia. Vielä hullumpaa olisi, jos nuo lajit kohtaisivat, muodostaisivat liiton ja rakentaisivat yhdessä sivilisaation. Mutta kun aikaa on rajattomasti, mikä tahansa on mahdollista.

Muurahaisten ja dinosaurusten liitto saa alkunsa niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin hammashoidosta. Vaatimaton alku, mutta sivilisaatio ponnistaa siitä korkeuksiin ja aina avaruuteen asti. Matkan varrella kehittyvät myös kirjoitustaito, tiede, teollisuus, sodankäynti ja paljon muuta. Sodankäynti nousee romaanissa taidoista kehittyneimmäksi. Myös pimeä aine tulee tutuksi.

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnon sekä kansainvälisen Hugo-palkinnon. Liun teoksia on Kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö, ja se nosti Liun nimen matematiikasta, maailmankaikkeudesta ja tieteellisestä spekulaatiosta kiinnostuneiden huulille. Yksi heistä on presidentti Barack Obama, joka luonnehti trilogiaa "villin kekseliääksi ja todella mielenkiintoiseksi". Fantasiakirjallisuuden tunnetuin nykynimi George R. R. Martin luonnehti sarjaa puolestaan "ainutlaatuiseksi sekoitukseksi tieteellistä ja filosofista spekulaatiota, politiikkaa, historiaa, salaliittoteoriaa ja kosmologiaa".

Cixin vieraili Suomessa Worldcon-tapahtumassa vuonna 2017. Kolmen kappaleen probleema -kirjan tv-sovitus saa ensi iltansa Netflixillä näillä näkymin tammikuussa 2024.

Liu Cixin
Muurahaisia ja dinosauruksia

Kiinan kielestä suomentanut Rauno Sainio
Äänikirjan lukee Aku Laitinen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liu Cixin: Muurahaisia ja dinosauruksia
Liu Cixin: Muurahaisia ja dinosauruksia
Lataa
Liu Cixin kuva Li Yibo
Liu Cixin kuva Li Yibo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme