Like Kustannus

"Seksuaaliväkivalta ei ole vain naisten asia, se on koko ihmiskunnan asia" – Sofi Oksasen teos Putinin sodasta naisia vastaan julkaistaan lokakuussa

Jaa
Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan on vaikuttava essee siitä, miten Venäjällä on pitkä sotarikokset mahdollistava historia. Nyt se toistaa vanhaa, julmaa ohjekirjaansa Ukrainassa.

Venäjä ei ole koskaan käynyt läpi imperialistista menneisyyttään. Sen sijaan Kreml on keskittynyt luomaan viholliskuvia ja pohjustanut niillä sodassa aseellistamaansa seksuaaliväkivaltaa. Tasa-arvokehitys on Putinin Venäjällä alennustilassa. Venäjä vaientaa naisia, käyttää raiskausta aseena ja nöyryyttää uhrejaan mediajulkisuudessa uhaten heitä uusilla raiskauksilla.

Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan perustuu Sofi Oksasen kiiteltyyn puheeseen, jonka hän piti Ruotsin Akatemian sananvapautta ja demokratiaa uhkaavia tekijöitä käsittelevässä konferenssissa maaliskuussa 2023. Puheenvuoro herätti yleisössä niin suuren innostuksen, että Oksanen päätti vastata siihen julkaisemalla aiheesta syventävän ja teemoiltaan runsaamman esseen. Oksanen kuvaa teoksessaan, kuinka systemaattisesti, monimuotoisesti ja perusteellisesti Venäjä toimii pyrkiessään tuhoamaan vastustajansa, tälläkin hetkellä, keskellä Eurooppaa.

Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan julkaistaan 4.10.2023.

Haastattelupyynnöt: Milla Palovaara, milla@kulttuuritoimisto.fi, p. 040-596 7973.

Pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Kuva: Toni Härkönen
Kuva: Toni Härkönen
Lataa
Kansi: Julia Bourdet.
Kansi: Julia Bourdet.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Laura Gustafssonin hätkähdyttävä Mikään ei todella katoa on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana9.11.2023 10:30:00 EET | Tiedote

Kuudennessa romaanissaan Laura Gustafsson käsittelee yksittäisen ihmisen epätoivoista taistelua muunlajisten eläinten hyväksi ja nostaa merkitykselliseksi ihmisen ja toisen lajin edustajan välisen kiintymyssuhteen. Romaanissa pohditaan muunlajisten eläinten itseisarvoa ja ihmisten oikeutusta käyttää niitä omiin tarpeisiinsa sekä eläinteollisuuden osuutta ympäristön massiiviseen tuhoamiseen.

Liken kevään 2024 kustannusohjelma on nyt julki – ja se on upea!8.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Liken kevään 2024 kustannusohjelma tarjoaa lukijoille jälleen huippulaatua: ajassa kiinni olevia romaaneja, suuria teemoja, innostavaa tietokirjallisuutta, vavahduttavia bändielämäkertoja, piinaavaa pohjoismaista jännitystä sekä tietenkin nauruhermoja kutkuttavia sarjakuvia. Kevään tähdet -kirjakatalogi kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin kaikkien Otava-konsernin seitsemän kustantamobrändin kirjauutuudet. Klikkaa itsesi alla olevasta linkistä kirjallisiin tähtiin!

Swallow the Sun kertoo koko tarinansa mitään peittelemättä – "Kovakin fani saa silmilleen juttuja, joita ei taatusti ole aiemmin lukenut"12.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tammikuussa 2024 julkaistava kirja Swallow the Sun tarjoaa syvällisen katsauksen yhteen Suomen merkittävimmistä metallibändeistä. Yhtye puhuu nyt ensimmäistä kertaa julkisesti niin bändin sisäisistä ristiriidoista, musiikkibisneksen tylyistä kiemuroista kuin kaiken alleen peittäneestä tuskasta, mutta myös ystävyydestä ja vankasta, läpi seinien vievästä tahdonvoimasta. Surun sanansaattajien suorapuheisen tarinan on kirjoittanut mm. Sentenced-elämäkerrasta tuttu Matti Riekki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme