Solita

Kohti tulevaisuuden pankkipalveluja - Solita pilvikumppanina Säästöpankkiryhmän jättihankkeessa

Jaa
Säästöpankkiryhmä käynnistää tänä syksynä mittavan liiketoimintakehityshankkeen, jonka tavoitteena on sujuvoittaa asiointia yhdistämällä henkilökohtainen ja digitaalinen palvelu entistä saumattomammin. Solita toimii Säästöpankkiryhmän historian suurimman investoinnin pilvikumppanina.

Solita jatkaa olemassa olevaa pilvikumppanuutta Säästöpankkiryhmän lähivuosien merkittävimmässä pankkipalveluympäristön uudistuksessa, jossa Säästöpankkiryhmä uudistaa muun muassa lainaamisen järjestelmänsä, rakentaa uuden asiakkuudenhallinnan järjestelmän sekä yhtenäistää näihin liittyviä prosesseja asiakkaiden pankkikokemuksen sujuvoittamiseksi ja nopeuttamiseksi. Säästöpankkiryhmän uusien järjestelmien ensimmäisen vaiheen käyttöönotto tapahtuu vaiheittain vuoden 2026 loppuun mennessä.

Solita vastaa Säästöpankkiryhmän pilvi-infrastruktuuripalveluiden tietoturvallisesta tuottamisesta Microsoft Azure -ympäristössä. Lainaamisen järjestelmän pilvi-infrastruktuurin tuottamisesta Solita vastaa yhteistyössä Samlinkinkanssa. Mittavan, pankkiasiointia sujuvoittavan kehityshankkeen muita kumppaneita ovat muun muassa Tietoevry ja twoday.

“Olemme ylpeinä mukana kehittämässä Säästöpankkiryhmälle tulevaisuuden pankkipalveluja, jotka hyödyntävät tietoturvallisesti ja toimialan vaatimusten mukaisesti pilviteknologioiden uudet mahdollisuudet ja tarjoavat Säästöpankin asiakkaille alan parhaan käyttökokemuksen palvelukanavasta riippumatta”, kertoo Solitan pilvipalveluliiketoimintaa vetävä Karri Lehtinen.

Tietoturvallinen loikka legacy-pankkijärjestelmistä pilviympäristöön

Säästöpankkiryhmä on ensimmäisten pankkien joukossa Suomessa uudistamassa digitaalisia palvelujaan Microsoft Azure -pilviympäristöön. Tarkkaan säädellyt pankkipalvelut ja lainaamisen järjestelmät toimivat edelleen pitkälti kymmeniä vuosia sitten rakennetuissa IT-järjestelmissä perinteisissä konesali- ja nk. mainframe- ympäristöissä. 

”Käynnistämme yrityksemme yli 200-vuotisen historiamme suurimman investoinnin, joka mahdollistaa nopeamman kyvyn reagoida asiakastarpeiden muuttumiseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä IT-hanke, vaan kaikkien Säästöpankkiryhmän pankkien yhteinen liiketoimintauudistus, jonka lopputuloksena arki on sujuvampaa niin asiakkaille kuin työntekijöillemme. Ihmistä ja asiakasta emme unohda, päinvastoin, hyödynnämme järjestelmiämme entistä paremmin taustatyössä ja aikaa jää tärkeimmälle, eli asiakkaidemme kohtaamiseen”, toteaa Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Karri Alameri Säästöpankkiryhmän tiedotteessa. 

Auditoitua ja palkittua pilviosaamista

Solitan pilviosaaminen on saanut Microsoftin harvinaisen Azure Expert MSP -sertifioinnin. Yrityksen Azure -osaaminen on saanut tunnustusta myös laajemmin: Solita on valittu Vuoden Microsof Azure -kumppaniksi data-, analytiikka- ja tekoälyratkaisujen saralla Suomessa kahteen kertaan peräkkäin. Yrityksellä on myös laajaa kokemusta digitaalisten palvelujen ketterästä kehittämisestä tarkasti säädellyissä ympäristöissä, kuten pankeissa ja terveydenhuollossa.

Solita on kehittänyt ratkaisuja pilvipalvelujen hallintaan ja automatisointiin, ja yhtiön kehittämää Solita CloudBlox® -palvelukokonaisuutta hyödynnetään monitoimittajapilviympäristöissä kapasiteetin, kustannusten, vaatimustenmukaisuuden ja tietoturvan hallintaan sekä sovellusten operointiin.

Microsoft Azuren lisäksi Solita tukee asiakkaitaan myös esimerkiksi Google- ja AWS-pilviteknologioiden käyttöönotossa, sekä palvelujen jatkuvassa kehityksessä ja operoinnissa. Solitan pilviympäristön kehitys- ja operointipalvelutarjoamaa täydentää yhtiön Solitan ohjelmistokehitys-, data-analytiikka ja integraatiopalveluosaaminen. Solitan pilviasiakkaisiin kuuluvat Säästöpankin lisäksi mm. Terveystalo, Tamro, Duodecim ja Ponsse.

Lue lisää Solitan pilvipalveluista

Lisätietoja:

Solita, Karri Lehtinen, Senior Vice President, Cloud Platforms, karri.lehtinen@solita.fi, +358 40 507 8474


Solita, Erkki Hiekka, Account Director, erkki.hiekka@solita.fi, +358 40 513 1499

Säästöpankkiliitto, Karri Alameri, toimitusjohtaja, 

+358 45 656 5250, karri.alameri@saastopankki.fi

Säästöpankkiliitto, Pekka Suomalainen, CIO

040 585 1126, pekka.suomalainen@saastopankki.fiTietoja julkaisijasta

Solita
Solita
Eteläesplanadi 8
00130 Helsinki

029 1703300http://www.solita.fi

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita työllistää jo yli 1700 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solita

Solitan Digitaalisuus ja hyvinvointi -tutkimus: Suomalaiset uskovat teknologian pelastavan hyvinvointiyhteiskunnan – hoivarobotit herättävät epäilyksiä23.5.2023 06:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 64 prosenttia uskoo, että teknologian hyödyntäminen vahvistaa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Useampi kuin joka toinen suomalainen, 59 %, on valmis luovuttamaan omia terveystietojaan terveydenhuollon viranomaisille yhteisten palveluiden kehittämiseen. Inhimilliset hoivarobotit sen sijaan herättävät suomalaisissa epäilyksiä: vain joka neljäs suomalainen (27 %) antaisi inhimillisiä ominaisuuksia omaavan robotin toimia seuralaisena omalle sukulaiselleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme