Expomark

Kuntoutuksen, esteettömyyden ja apuvälinealan vaikuttavat ratkaisut esillä Tampereella

Jaa
Apuvälinetapahtuma palaa taas Tampereelle, ja marraskuisen tapahtuman teemoina ovat erityisesti apuvälineiden vaikuttavuus ja arjen ratkaisut. Muina teemoina tänä vuonna ovat mm. hyvinvointialueiden toiminta ja uudet teknologiat. Apuväline 2023 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023.
Apuväline 2022, Fysiolinen messuosastolla esiteltiin uusimpia kuntoutuksen ratkaisuja.
Apuväline 2022, Fysiolinen messuosastolla esiteltiin uusimpia kuntoutuksen ratkaisuja.

Apuväline 2023 tarjoaa tietoa ja uutuuksia niin apuvälinealan ammattihenkilöille, päättäjille kuin apuvälineiden käyttäjille, ja ratkaisuja löytyy kaiken ikäisille. Näytteilleasettajien osastojen lisäksi messualueelle rakennetaan mm. esteettömän matkailun teemaosasto, seksuaaliterveyden teemaosasto sekä turvalliseen avustamiseen ja pyörätuolilla liikkumiseen opastava Apuvälinerata.

UUTTA: päättäjäfoorumi ja hands on -kierrokset

Torstai 9.11. on ammattilaisille suunnattu tehokas koulutuspäivä. Aamupäivän ohjelmassa on Kuntoutusseminaari, jossa pureudutaan lasten ja nuorten kuntoutuksen ratkaisuihin. Näkökulmissa korostuvat hyvinvointialueet ja uudet teknologiset ratkaisut.

Torstain iltapäivän ohjelmassa on ensimmäistä kertaa järjestettävä apuvälinealan päättäjäfoorumi. Foorumi on tarkoitettu sekä lääkinnällisen kuntoutuksen että vammaispalvelujen alan päättäjille, hankintavastaaville ja vastuuhenkilöille. Keskustelunaiheissa korostuvat hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisen haasteet.

Apuvälinetapahtuman runsas koulutuksellinen anti täydentyy tänä vuonna uudenlaisilla hands on -kierroksilla. Tunnin mittaisilla, maksuttomilla kierroksilla tutustutaan kolmesta viiteen eri messuosastoon, joissa saadaan oppaan johdolla henkilökohtaista tuntumaa käytännön ratkaisuihin. Kierroksille ilmoittaudutaan ennakkoon tapahtuman nettisivujen kautta.

85-vuotias Invalidiliitto jakaa tunnustuspalkinnon esteettömyydestä

Invalidiliitto viettää tänä vuonna 85-vuotisjuhlavuottaan teemalla ”Yhdenvertaisena osallisena”. Juhlavuoden kunniaksi Invalidiliitto jakaa Apuvälinetapahtumassa uuden 3000 euron suuruisen Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Kuntoutusyrittäjät ry järjestää messujen yhteydessä Kuntoutusyrittäjäpäivät 9.-10.11. teemalla ”Yhteinen kenttä, yhteiset haasteet”. Kuntoutusyrittäjät ry edistää alan toimintaa kuntien, hyvinvointialueiden, Kelan ja valtakunnan päätöksenteon tasoilla. Päivillä julkistetaan mm. Vuoden 2023 kuntoutusyrittäjä -tunnustuksen saaja.

Paneelikeskustelu ja key note -puhujana Leo-Pekka Tähti

Messulavan ohjelmassa on kiinnostavia ja viihdyttäviä esityksiä. Perjantain key note -puheenvuoron esittää maailman nopein ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Lauantain paneelikeskustelussa puhutaan lasten apuvälineistä arjen tukena, keskustelua luotsaa Mikko Peltsi Peltola.

Soveltavan liikunnan lajikokeiluja

Paralympiakomitea on mukana omalla osastollaan, ja luvassa on useita lajiesityksiä sekä mahdollisuus lajikokeiluihin. Tänä vuonna tapahtuman yhteydessä ei toteuteta perinteistä Liikuntamaata.

Yksilöllisen tuen tarpeeseen on olemassa paljon osallistumista tukevia toimintavälineitä. Niitä kuitenkin tunnetaan huonosti, tai välineitä ei saada käyttöön. Apuvälinetapahtuma onkin mainio tilaisuus tutustua tarjontaan. Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta tuo paikalle toimintavälineitä, joita voi kokeilla Maliken messuosaston vieressä.

Apuväline 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023. Tapahtuma esittelee apuvälinealan ja kuntoutuksen uusimmat ratkaisut apuväline-, kuntoutus- ja sote-alan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille. Järjestäjinä ovat Expomark Oy ja Invalidiliitto yhteistyössä Näkövammaisten liiton, Sailab – MedTech Finland ry:n ja Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Messut avoinna:
torstai 9.11. klo 9–17
perjantai 10.11. klo 9–17
lauantai 11.11. klo 10–16

Torstai on tarkoitettu ammattilaisille, sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä. Pe-la ohjelmaa on ammattilaisille ja yleisökävijöille. Yleisöliput ennakkoon 10 € (ovelta 12 €). Avustajat ja alle 15 v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta.

apuvaline.expomark.fi | #apuvälinemessut #apuväline2023

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön >>>

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Tunnelmia Apuväline 2022 tapahtumastaSiirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi


Median palvelut: Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Kuvat

Apuväline 2022, Fysiolinen messuosastolla esiteltiin uusimpia kuntoutuksen ratkaisuja.
Apuväline 2022, Fysiolinen messuosastolla esiteltiin uusimpia kuntoutuksen ratkaisuja.
Lataa
Apuvälineradalla opastetaan liikkumaan ja avustamaan turvallisesti.
Apuvälineradalla opastetaan liikkumaan ja avustamaan turvallisesti.
Lataa
Tapahtumassa on esillä monipuolisesti apuvälineet, liikkumiseen, kommunikointiin, kotiin ja työhön.
Tapahtumassa on esillä monipuolisesti apuvälineet, liikkumiseen, kommunikointiin, kotiin ja työhön.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää eri alojen messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja 7 hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä.

Tapahtumiamme ovat Pohjoinen Teollisuus, Energiamessut, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Proforest antaa läpileikkaavan katsauksen siitä, miten metsä- ja konealalla Suomessa juuri nyt menee25.4.2023 09:48:35 EEST | Kutsu

Suomen keskeisin metsä- ja konealan tapahtuma Proforest kokoaa jälleen Kalajoen lentokentälle 12.–13.5.2023 alan keskeiset uutuudet ja ajankohtaisimmat puheenaiheet. Miten suomalainen metsäala ja sille elintärkeä konekanta voi poikkeuksellisen maailmantilanteen ja talouskriisin aikana? Vastauksia siihen saa Proforestissa, kahden päivän aikana. Akkreditoituminen messuille on juuri nyt avoinna, tervetuloa mukaan!

Energiamessuilla kokoonnuttiin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä27.10.2022 13:53:40 EEST | Tiedote

Energia-alan Suomen suurin tapahtuma keräsi alan uusimmat tuulet ja timanttisimmat asiantuntijat saman katon alle, kun odotetut Energiamessut järjestettiin 25.-27.10. Vaikka alalla tapahtuu paljon ja ihmiset ovat kiireisiä, oli liikkeellä paljon messuvieraita: kaikkiaan Energiamessuilla vieraili noin 5600 kävijää. Palveluitaan ja uusimpia innovaatioitaan esitteleviä näytteilleasettajia paikalla oli yli 300.

KUTSU: Energiamessuilla Tampereella 25.–27.10.2022 pohditaan energiatuotannon vakaata tulevaisuutta – tule kuulemaan alan tärkeimmät uudet tuulet!18.10.2022 07:01:44 EEST | Kutsu

Tervetuloa tekemään kattava katsaus energia-alan muuttuvaan tulevaisuuteen Energiamessuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 25.–27.10.2022! Tapahtumakokonaisuuden kattauksessa nostetaan esiin mielenkiintoisia seikkoja siitä, miten Suomen tulisi mukautua energia-alan muutokseen. Media voi akkredoitua messuille paikan päällä messutoimistossa tai etukäteen sähköisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme