Lenovo Suomi

Palvelujohtoinen liiketoiminta vahvassa kasvussa – Lenovo investoi miljardi dollaria tekoälyinnovaatioihin

Jaa

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) julkisti tänään ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Sen mukaan konsernin liikevaihto oli 12,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja nettotulos 191 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria muiden kuin Hongkongin tilinpäätösstandardien (HKFRS)[1] perusteella.

Muiden kuin pc-liiketoimintojen liikevaihto oli 41 prosenttia konsernin liikevaihdosta, ja palvelujohtoinen liiketoiminta saavutti vahvan kasvun ja jatkuvan kannattavuuden, mikä osoittaa Lenovon älykkään muutosstrategian tehokkuutta.

Konserni jatkaa ennakoivia toimia pitääkseen kulujen ja liikevaihdon suhdeluvun joustavana, edistääkseen vastuullista kannattavuutta ja investoidakseen samalla kasvuun ja muutokseen. Lenovo on edelleen sitoutunut kaksinkertaistamaan innovaatioinvestoinnit keskipitkällä aikavälillä, mukaan lukien 1 miljardin Yhdysvaltain dollarin lisäinvestoinnit kolmen vuoden aikana tekoälyn käyttöönoton nopeuttamiseksi yrityksissä kaikkialla maailmassa – erityisesti tekoälylaitteiden, -infrastruktuurin ja -ratkaisujen osalta.

Viime vuosineljänneksen haastavista markkinoista ja epäsuotuisista makrotaloudellisista olosuhteista huolimatta Lenovo näkee merkkejä markkinoiden vakautumisesta ja paranemisesta, komponenttien hintojen suotuisasta kehityksestä ja uskoo, että asiakaslaitemarkkinan voidaan odottaa elpyvän ja jatkavan kasvuaan tämän tilikauden toisella puoliskolla.

"Viime vuosineljänneksellä makrotaloudellinen ympäristö aiheutti haasteita, ja laitteistoliiketoimintamme oli edelleen sopeutumisvaiheessa, mutta jatkoimme sinnikkäästi strategiamme toteuttamista. Palvelujohtoinen liiketoimintamme kasvoi voimakkaasti ja sen kannattavuus säilyi. Muiden kuin pc-tietokoneiden osuus konsernin liikevaihdosta kasvoi edelleen edellisvuodesta, mikä osoittaa monipuolisten kasvumoottoreidemme tehokkuuden, ja suhtaudun edelleen varovaisen optimistisesti liiketoimintamme elpymiseen seuraavien vuosineljännesten aikana. Kun jatkamme innovoinnin ja älykkään muutoksen edistämistä, luotan pitkän aikavälin asemaan, joka mahdollistaa kestävän kannattavuuden ja kasvun tulevaisuudessa", sanoo Lenovon hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Yuanqing Yang.

Yhden miljardin Yhdysvaltain dollarin lisäinvestoinnit tekoälyyn perustuvat nykyiseen johtoasemaan

Lenovo jatkaa tekoälyn hyödyntämistä kaikilta osin, ja se on rakentanut etunsa laskentatehon osalta asiakkaasta reunaan, pilveen ja verkkoon. Läpimurrot suurten kielimallien ja tekoälyn tuottaman sisällön alalla merkitsevät suurta harppausta tekoälyn kehittämisessä ja soveltamisessa ja toimivat katalysaattorina ja kiihdyttäjänä, jotka edistävät tekoälyn käyttöönottoa. Seuraavien kolmen vuoden aikana Lenovo sitoutuu investoimaan tekoälyyn vielä miljardi Yhdysvaltain dollaria. Investointi keskittyy tekoälylaitteiden, tekoälyvalmiiden ja tekoälylle optimoitujen laskentainfrastruktuurien tarjoamiseen sekä tekoälyn tuottaman sisällön sulauttamiseen vertikaalisten toimialojen älykkäisiin ratkaisuihin, jotta asiakkaat voivat parantaa tuottavuuttaan.

Infrastructure Solutions Group (ISG) -liiketoiminnan kattavan tekoälyportfolion ansiosta Lenovo on sijoittunut tekoälylaiteinfrastruktuurin osalta maailman kolmanneksi. Se on myös edelläkävijä NVIDIAn tukemien seuraavan sukupolven tekoälyjärjestelmien suunnittelussa. Lenovo ThinkSystem SR675 V3 -palvelin sisältää pian juuri julkistetut NVIDIA L40S -näytönohjaimet, jotka auttavat edistämään tekoälyä ja tuomaan generatiivisia tekoälysovelluksia, kuten älykkäitä chatbotteja sekä haku- ja yhteenvetotyökaluja käyttäjille eri toimialoilla. ISG investoi 100 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria kasvattaakseen edelleen AI-innovaattoriohjelmaansa, joka on jo toimittanut yli 150 huippuluokan AI-ratkaisua, yli 70 AI-optimoitua alustaa ja 45 ISV-kumppania ensimmäisen vuoden aikana.

Solutions and Services Group (SSG) käyttää tekoälyä laajasti koko portfoliossaan, mukaan lukien tekoälyllä toimivaa laiteälyä.

Koko tiedotteen ja tarkemmat liiketoimintayksikköjen tulokset voi lukea Lenovon StoryHubista.

[1] Non-HKFRS measure was adjusted by excluding net fair value changes on financial assets at fair value through profit or loss, amortization of intangible assets resulting from mergers and acquisitions, mergers and acquisitions related charges; restructuring and other charges; and the corresponding income tax effects, if any.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Lenovo Suomi
Linnoitustie 6 C
02600 Espoo

https://www.lenovo.com/fi/

Lenovo

Lenovo Groupin (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) liikevaihto tilivuonna 21/22 oli 70 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja yritys on Fortune Global 500 -listan sijalla 171. Lenovo työllistää 75 000 ihmistä ympäri maailmaa ja palvelee miljoonia asiakkaita päivittäin 180 markkina-alueella. Lenovon visio on tarjota älykkäämpää teknologiaa kaikille, ja se on jatkanut menestystään maailman johtavana pc-palveluntarjoajana laajentamalla toimintojaan infrastruktuuriin, mobiililaitteisiin sekä älykkäisiin ratkaisuihin ja palveluihin. Tämä muutos yhdessä Lenovon innovaatioiden kanssa rakentaa osallistavampaa, luotettavampaa ja kestävämpää digitaalista yhteiskuntaa kaikille. Lisätietoja Lenovosta: https://www.lenovo.com/fi/fi/. Uutiset ja tiedotteet löydät StoryHubista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lenovo Suomi

Lenovo julkaisi jouluksi uusia innovaatioita pelaamiseen, ohjelmistoihin, visuaalisiin elementteihin ja lisävarusteisiin1.9.2023 07:06:00 EEST | Tiedote

Lenovo julkaisi tänään useita uusia tuotteita ja ratkaisuja vuosittaisessa joululanseerauksessaan. Portfolion uusiin lisäyksiin – joihin kuuluvat tekoälyn tehostamat pelialan innovaatiot, uraauurtava 3D-näyttö, ohjelmistoratkaisut, monipuoliset lisävarusteet ja paljon muuta – voi tutustua täällä. Pelaa tien päällä: Lenovo Legion™ Gaming -käsikonsoli ja lisävarusteet vapauttavat pc:n ääreltä Uusi Lenovo Legion Go on Lenovon ensimmäinen pelaamiseen tarkoitettu Windows-käsikonsoli, joka antaa pelaajille enemmän vapautta pelata missä tahansa. Lenovo Legion Go on suunniteltu pelaajille, jotka vaativat huipputason tekniikkaa ja visuaalisuutta käsikonsolissaan. Uusien micro-OLED-varusteltujen Lenovo Legion -lasien ja uusien Lenovo Legion E510 7.1 RGB -in-ear-pelikuulokkeiden ohella Lenovo Legion Go on merkittävä laajennus Legion -ekosysteemiin, joka koostuu pelilaitteista, näytöistä, lisävarusteista, ohjelmistoista ja palveluista. Uusi Lenovo Legion Go tuo Windows-tietokoneen pelitehon käsiko

Lenovo esittelee Legion 9i:n – maailman ensimmäisen tekoälyviritetyn pelikannettavan integroidulla nestejäähdytysjärjestelmällä1.9.2023 07:04:00 EEST | Tiedote

Lenovo™ julkaisi tänään Lenovo Legion™ 9i:n (16", 8), maailman ensimmäisen 16-tuumaisen pelikannettavan, jossa on integroitu nestejäähdytysjärjestelmä1. Lenovo Legion 9i täydentää Legion-mallistoa, johon kuuluvat myös Lenovo Legion Pro- ja Lenovo Legion Slim -sarjat sekä Lenovo Legion -näytöt ja oheislaitteet. Tänään julkistettiin myös Lenovo Legion 16" Gaming Backpack GB700 ja GB400: kaksi reppuvaihtoehtoa, jotka suojaavat ja helpottavat kannettavan tietokoneen mukana pitämistä. "Lenovo Legion 9i on Legion-pelikannettavien innovaatioiden uusin huippu. Lenovo Legion 9i on Legion-ekosysteemin ensimmäinen kannettava tietokone, jossa on integroitu nestejäähdytysjärjestelmä ja laitteiston tekoälypiirin viritys. Taottu hiilikuituinen A-kansi tarkoittaa kevyempää kannettavaa tietokonetta pelaajille ja luoville tekijöille, jotka vaativat vain parasta", sanoo Jun Ouyang, Lenovon varatoimitusjohtaja ja kuluttajaliiketoimintasegmentin pääjohtaja Intelligent Devices Groupissa. "Haastamme itsemme

Lenovo esittelee tulevaisuuden hybridityötä tukevia laitteita ja ohjelmistoja1.9.2023 07:02:00 EEST | Tiedote

Lenovo™ julkaisi uusia huippuluokan teknisiä työkaluja ja tarvikkeita, jotka on räätälöity vastaamaan nykypäivän etätyöntekijöiden dynaamisiin, alati muuttuviin tarpeisiin. Uusi näyttö, ohjelmisto ja lisävarusteet on suunniteltu paitsi parantamaan nykypäivän etä- ja hybridityöntekijöiden valmiuksia, myös vastaamaan niihin haasteisiin, joita yritykset kohtaavat digitalisoidessaan toimintojaan eri osastoilla. Lenovon tutkimukset osoittavat, että etätyöntekijöiden ja globaalien tiimien hallinta on edelleen yksi tietohallintojohtajien keskeisistä tehtävistä.1 Siksi uusissa laitteissa on yhdistetty vaikuttava prosessointiteho, mukaansatempaava 3D-teknologia ja edistynyt tietoturva, jotka tukevat etätyöntekijöiden tarpeita. Ammattimaisille sisällöntuottajille tarkoitettu ThinkVision™ 27 3D -näyttö tarjoaa saumattomat 3D-tehosteet ja reaaliaikaisen katseenseurannan ilman tarvetta erillisille 3D-laseille Uudet Lenovo Wired VOIP Headset ja Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 -kuulokkeet tarjoavat ko

Lenovo esittelee uuden Legion Go -käsikonsolin ja lisävarusteet1.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Lenovo julkaisi tänään Lenovo Legion Gon, Lenovon ensimmäisen pelaamiseen tarkoitetun Windows-käsikonsolin. Lenovo Legion Go on suunniteltu pelaajille, jotka vaativat pelilaitteiltaan huipputason tekniikkaa ja visuaalisuutta. Uusien micro-OLED-varusteltujen Lenovo Legion -lasien ja uusien Lenovo Legion E510 7.1 RGB -in-ear-pelikuulokkeiden ohella Lenovo Legion Go on merkittävä laajennus Legion -ekosysteemiin, joka koostuu pelilaitteista, näytöistä, lisävarusteista, ohjelmistoista ja palveluista. Uusi Lenovo Legion Go tuo Windows-tietokoneen pelitehon käsikonsolikokoon AMD Ryzen™ Z1 -sarjan suorittimilla ja 8,8 tuuman Lenovo PureSight -pelinäytöllä Uudet Lenovo Legion -lasit hyödyntävät micro-OLED-tekniikkaa tarjoten suuren näytön katselukokemuksen taskukokoisena Mukaansatempaavan pelikokemuksen takaamiseksi uusissa Lenovo Legion E510 7.1 RGB Gaming In-Ear -kuulokkeissa on korkean resoluution 7.1-tilaääni monitoimiohjaimella. "Olemme ylpeitä siitä, että Lenovo Legionista on tullut pelaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme