Bazar Kustannus

Kotimainen lastenkirjauutuus kertoo, miten herkkyys on voimavara

Jaa
Johanna Elomaan lastenkirja Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit (Bazar) on valloittava satu siitä, miten jokainen voi löytää oman supervoimansa. 6–9-vuotiaille suunnatun tarinan avulla voi käsitellä herkkyyden vahvuuksia sekä haasteita, ihmisten erilaisuutta, erityispiirteitä ja asioita, jotka ovat lapsen mielestä pelottavia.

Herkkä Pilvi Perhonen tuntee, että kaikki ei ole kohdallaan. Paratiisimetsän joukot kerätään kokoon, ja selviää, että Oliver Oranki on kaapattu! Viidakkorumpali kertoo, että oranki on joutunut kiertävän Sirkuksen hampaisiin. Oliver on pelastettava, joten Pilvi Perhonen ja viidakon suupaltti Milla-Maria Makakiapina panevat pompuksi.

Pelastusretken aikana Pilvi ja Milla-Maria tapaavat ainutlaatuisia eläimiä, joista kukin kamppailee omien epävarmuuksiensa kanssa. Kohtaamisista he oppivat, että herkkyys on voimavara ja että peloistaan luopumalla voi löytää oman supervoimansa.

Kirjailija Johanna Elomaa oli itse herkkä lapsi, jonka herkkyyttä aikuiset eivät ymmärtäneet. Sen vuoksi hänestä tuntui usein, että hän oli vääränlainen ja vaikea. “Herkkyyttä ei ehkä edelleenkään nähdä sellaisena voimavarana kuin se todellisuudessa on. Halusin tuoda esiin herkkyyden eri ulottuvuuksia, herkkyyden ihmeellistä voimaa ja toisaalta herkän haasteita,” Elomaa kertoo.

Johanna Elomaa on kirjoittanut useita romaaneja ja elämäkertoja. Hänen satukirjansa Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit oli ensimmäinen Hidasta elämää -lastenkirja, ja tämä on sille itsenäinen jatko-osa. Graafikko ja kuvittaja Satu Kontinen on luonut teoksen ihastuttavan kuvituksen. Kirja on saatavana painettuna, e- kirjana ja äänikirjana, jonka lukee laulaja-lauluntekijä Ellinoora Leikas.

Johanna Elomaa: Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit
87 sivua | Ilmestymispäivä 17.8.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: viestintäpäällikkö Minttu Nikkilä, minttu@bazarkustannus.fi, 040 736 1313

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme