Helsingin seudun kauppakamari

KUTSU: Helsingin seudun kauppakamarin Suhdannepulssin julkistamistilaisuus 30.8.2023 klo 9.00

Jaa
Helsingin seudun kauppakamari julkaisee Suhdannepulssin kolme kertaa vuodessa. Suhdannepulssi kertoo yritysten näkymiä elinkeinoelämästä ja antaa kuvaa yritysten menestyksestä Helsingin seudulla.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Helsingin seudun kauppakamarin vuoden 2023 toisen Suhdannepulssin julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 30. elokuuta klo 9.00–9.45. Tilaisuutta voi seurata striimillä.

Suhdannepulssi kokoaa yhteen tuoretta tietoa Helsingin seudun elinkeinoelämästä. Kyselyn vastaajia ovat yritysten toimitusjohtajat. Ajankohtainen, helposti hahmotettava tietoa auttaa yrityksiä ja elinkeinoelämän kanssa tekemissä olevia luomaan kokonaiskuvaa suhdanteiden kehityksestä. Erikoisteemana julkaistaan Helsingin väestökehityksen trendit, joissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia.  

Suhdannepulssissa mukana:  

  • Mikä on yritysten suhdannetilanne nyt ja näkymät kolmen kuukauden päähän
  • Miten yritykset näkevät kuluttajien kohonneiden asuntolainakustannusten korkotason vaikuttavan liiketoimintaansa?
  • Helsingin seudun väestökatsaus: väestömuutoksen osatekijät, työikäinen väestö, kunnittaiset erot, työikäinen väestö ja maahanmuutto. 

Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen käy läpi Suhdannepulssin tuloksia, Kaupunkitutkimus TA:n tutkija Seppo Laakso esittelee väestökehityksen trendit ja Eilakaislan toimitusjohtaja Antti Soro kommentoi suhdannetilanne työvoiman kysynnän ja tarjonnan näkökulmasta.  

Vuoden kolmas Suhdannepulssi julkaistaan 20.12.2023, erikoisteemana on asuntomarkkinat ja rakentaminen. 

Median ilmoittautumiset

Pyydämme median ilmoittautumiset sähköpostitse viestintäasiantuntija Sara Järviselle, sara.jarvinen@helsinki.chamber.fi.

Lähetämme ilmoittautuneille erillisen osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Etätyö uudistaa yritysten toimintatapoja29.9.2023 09:44:43 EEST | Tiedote

Etätyötyön suurimmat hyödyt yrityksissä syntyvät uudistuneista työ- ja toimintatavoista, näin arvioi peräti 55 prosenttia Helsingin seudun kauppakamarin etätyökyselyn yritysvastaajista. Työpanoksesta keskimäärin 40–60 prosenttia tehdään etänä. Työnantajista puolet sallii etätyöt ulkomailta. Yleisin etätyöpäivien määrä on 3 päivää viikossa, mutta 2 ja 4 päivää on myös laajasti käytössä.

Suhdannepulssi: Kuluttajien kohonneet asuntolainakulut heijastuvat myös yritysten liiketoimintaan30.8.2023 09:59:05 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdannenäkymistä ovat heikentyneet viime keväästä: 41 prosenttia vastaajista arvioi suhdanteiden heikkenevän paljon tai jonkin verran, parempia näkymiä odottaa vain 19 prosenttia vastaajista. Kaksi viidesosaa vastaajista ilmoitti kuluttajien kohonneiden asuntolainakustannusten heikentävän oman liiketoimintansa edellytyksiä. Seudun väestönkasvu palautui pandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2022, jolloin asukasmäärä kasvoi 19 000 henkeä. Kuluvan vuoden alkupuolella väestönkasvu kiihtyi edelleen ennätyksellisen vilkkaan maahanmuuton ansiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme