If Vakuutus

Matkailijoita piinanneet maastopalot ja helle näkyivät myös Ifin kesän vahinkotilastoissa

Jaa

Paahtavaan helteeseen liittyvät harmit, kuten vatsataudit, päänsäryt ja pyörtymiset, vaivasivat selvästi viime vuotta suurempaa joukkoa Ifin matkavakuutusasiakkaita – vahinkotapauksia oli paikoin jopa 30 prosenttia enemmän. Lisäksi saimme kesän aikana paljon yhteydenottoja maastopaloista huolestuneilta matkailijoilta.

Lapsi juo vettä pullosta uimarannalta.

Sään ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet viime vuosina ja tänä kesänä Etelä-Euroopassa oli poikkeuksellinen helle. Maastopalot pääsivät paikoin leviämään laajoille alueille.

Vakavin tilanne oli heinäkuussa Rhodoksella. Ifissä päätettiin tuolloin soveltaa Rhodokselle suuntautuvissa matkoissa Ifin matkavakuutukseen kuuluvaa kriisiturvaa. Mikäli matkan alkuun oli maastopalojen alkamisesta alle 14 päivää ja asiakas halusi matkan perua, sai hän korvauksen matkan peruuntumisesta.

Meille tuli paljon huolestuneita puheluita matkoista maastopaloalueille. Kynnys perua odotettu lomamatka on kuitenkin aika korkea. Oli hienoa, että pystyimme tarjoamaan asiakkaille tätä vaihtoehtoa, kommentoi henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto.

Osa asiakkaista päätyi perumaan matkansa Rhodokselle.

Kun matkaan käytetyn rahan saa takaisin, voi sitten rauhassa valita turvallisemmalta tuntuvan kohteen, Koivisto toteaa.

Euroopan kiireisin lomakausi alkaa olla loppusuoralla, mutta maastopaloja on edelleen syttynyt esimerkiksi Havaijilla ja Teneriffalla.

Seuraamme Ifissä aktiivisesti tapahtumia, ja arvioimme niiden vaikutusta asiakkaidemme matkoihin aina tapauskohtaisesti, kertoo Koivisto.

Helle aiheutti ongelmia matkailijoille

Etelä-Eurooppaa ja monia muita matkakohteita vaivasi kesällä poikkeuksellinen helle, ja lämpötilat olivat pitkään yli 40 astetta. Tämä näkyi Ifin vahinkotilastoissa.

Vatsavaivat ovat yksi helteen lieveilmiöistä, ne lisääntyivät matkavakuutusasiakkaillamme selvästi tänä kesänä, kertoo matkavakuutusten tuotepäällikkö Jukka Heinämäki.

Ifin matkavahinkotilastojen mukaan esimerkiksi ripulin takia lääkäriin hakeutui touko–heinäkuussa 30 prosenttia enemmän matkailijoita kuin viime vuonna. Lisäksi päänsärkyyn ja pyörtymiseen liittyvien vahinkoilmoitusten määrä kasvoi vuodentakaisesta.

Jos kovista helteistä tulee jokakesäisiä, lisääntyvät todennäköisesti myös niihin liittyvät vaivat matkailijoilla. Nähtäväksi jää, muuttaako tämä suomalaisten matkustuskäyttäytymistä kuten esimerkiksi koronapandemia teki, kommentoi Heinämäki.

Ifin vahinkotilastojen mukaan korona oli viime vuoden kesäkuukausina yleisin matkalla saatu diagnoosi, mutta tänä vuonna tapaukset romahtivat noin kymmenesosaan viime vuodesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme