Tampereen yliopisto

Kaarikarkeloissa nostetaan lähiöiden ja asumisen yhteisöllisyyttä

Jaa
Tesoman elinkaarikorttelin Kaarikarkelot-yhteisötapahtuma edistää keskustelua ja kohtaamisia korttelin asukkaiden, naapuruston, eri toimijoiden ja Tampereen yliopiston tutkijoiden välillä. Tervetuloa Tampereen Tesomalle juhlimaan ja pohtimaan lähiöiden ja asumisen yhteisöllisyyttä lauantaina 26. elokuuta.
Kuva: Padli Pradana/Pexels.com
Kuva: Padli Pradana/Pexels.com

Kohmankaaren elinkaarikortteli valmistui Tampereen Tesomalle vuonna 2020. Kortteli yhdistää eri asumismuotoja ja ikäpolvia ja pyrkii edistämään asukkaiden yhteisöllisyyttä. Korttelin rakennuksissa ja pihalla on useita yhteiskäyttöisiä tiloja, ja yhdessä rakennuksista toimii ikääntyneiden palvelutalo.

Lauantaina 26.8. elinkaarikorttelissa järjestetään kaikille avoin ja ilmainen Kaarikarkelot-yhteisötapahtuma. Pääjärjestäjinä on Tampereen yliopiston tutkijoita.

– Meitä kiinnostaa tutkijoina, miten yhteisöllisyys muodostuu uudenlaisissa asumisen konsepteissa. Kysymys on tärkeä erityisesti ikääntyvien asukkaiden osalta, sanoo tapahtuman järjestäjänä toimiva tutkijatohtori Virve Repo.

Kaarikarkeloiden tavoite on edistää keskustelua ja kohtaamisia korttelin asukkaiden, naapuruston, eri toimijoiden ja Tampereen yliopiston tutkijoiden välillä.

Ohjelmaan kuuluu musiikkiesityksiä, työpajoja ja infopisteitä. Iltapäivällä järjestetään paneelikeskustelu lähiöiden ja asumisen yhteisöllisyydestä.

– Haluamme järjestää Kaarikarkelot yhdessä asukkaiden ja paikallisten toimijoiden kanssa, ja samalla saamme tietoa monisukupolvisen yhteisöllisyyden mahdollisuuksista ja haasteista. Mutta ennen kaikkea kyse on mukavista korttelijuhlista, jonne kaikki ovat tervetulleita, toteaa toinen järjestäjistä, tutkijatohtori Riina Lundman.

Tapahtuma on saanut toiminta-avustuksen Tampereen yliopiston Sustainable Transformation of Urban Environments -profilaatioalalta (STUE). Avustuksen tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä tutkimusyhteisön ja yhteiskunnan välillä.

Kaarikarkelot Tesoman elinkaarikorttelissa (osoite Kohmankaari 9) lauantaina 26.8. klo 10-16. Vapaa pääsy. Ei pysäköintiä.

Media on tervetullut lauantaina tapahtumaan paikan päälle. Tutkijat ja elinkaarikortteli kertovat mielellään lisää, joten ota yhteyttä!

Yhteyshenkilöt

Tutkijoiden yhteystiedot:
Riina Lundman, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto, riina.lundman@tuni.fi, p. 040 733 8262
Virve Repo, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto, virve.repo@tuni.fi, p. 050 479 6283


Lisätietoja Tesoman elinkaarikorttelista:
Ruut Veitsenterä, myyntijohtaja, Avain Asunnot, ruut.vesentera@avainyhtiot.fi, p. 040 173 6771
Marita Polvi-Lohikoski, myyntipäällikkö, Avain Asunnot, marita.polvi-lohikoski@avainyhtiot.fi, p. 040 480 7595

Kuvat

Kuva: Padli Pradana/Pexels.com
Kuva: Padli Pradana/Pexels.com
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kerrostaloasukkaiden mieltymysten toteuttaminen tarjoaa mahdollisuuksia asuntojen tuleviin tilamuunnoksiin25.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitkä tekijät korostuisivat, jos asuinkerrostaloja kehitettäisiin asukkaiden ehdoilla? Entä mitä on huomioitava, jotta myös käyttäjät voisivat tehdä tilamuunnoksia asunnoissaan? Arkkitehti SAFA Sini Saarimaan väitöstutkimuksessa selvisi, että tietyt asuinkerrostalon ominaisuudet sekä tukevat miellyttävyyttä asukkaan näkökulmasta että mahdollistavat tilamuunnoksia asukkaille vaihtelevissa tilanteissa. Saarimaan mukaan nämä ominaisuudet ansaitsisivat enemmän huomiota suomalaisessa asuinkerrostalotuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme