Tiedekeskus Heureka

Heurekan Älyä kone! -tapahtumassa 23.9. tutustutaan tekoälyn ja ohjelmoinnin maailmaan

Jaa

Tiedekeskus Heurekassa opetellaan lauantaina 23.9. klo 10–18 Älyä kone! -tapahtumassa ohjelmoinnin alkeita sekä tutustutaan hauskalla tavalla tekoälyyn ja robotiikkaan. Tapahtumassa koodataan, harjoitellaan tekoälyn kouluttamista ja siihen tarvittavia taitoja. Luvassa on robottikäsien kouluttamista, koodirannekorun tekemistä, legorobottien tuunaamista ja liikkuvia luurankoja.

Heureka on koonnut koko perheen tapahtumaan monipuolisen ja osallistavan tekoälyteemaisen ohjelman, joka sopii kaikenikäisille. Tapahtuma on osa Strategisen tutkimusneuvoston rahoittamaa Generation AI -konsortiohanketta.

Älyä kone! -tapahtumassa on koko päivän ajan tarjolla useita työpajoja, joissa kävijät pääsevät itse kokeilemaan tekoälyn opettamista, tutustumaan koodaukseen ja koodiin sekä harjoittamaan ongelmaratkaisua. Kouluta käsivarsi -työpajassa ohjataan robottikättä tekoälyn avulla ja opetetaan sitä tunnistamaan esineitä. Binäärikoodi-helmityöpajassa tutustutaan binäärikoodiin ja tehdään itselle rannekoru ykkösistä ja nollista. Lego Spike -työpajassa tuunataan legorobotteja. Liikkuva luuranko - esittelypisteellä nähdään, miten laatikossa olevat erilaiset moottoroidut luurangot saadaan koodaamalla liikkeelle. 

Tapahtuman kumppanin, CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen esittelypisteellä on monenlaista ohjelmaa perheen pienimmille ja vähän isommillekin. Pisteellä etsitään yhdessä, missä tekoäly oikein luuraa sekä väritetään, ratkaistaan sanasokkeloita, pelataan pelejä kännykällä ja opetetaan yhdessä tekoälyä tunnistamaan asentoja ja kokeillaan saada se solmuun.   

Tapahtumapäivän kaikki ohjelmat sisältyvät Heurekan normaaleihin pääsylippuihin ja samalla voi tutustua kaikkiin Heurekan näyttelyihin. Tapahtumapäivän kaikki ohjelmat sisältyvät Heurekan normaaleihin pääsylippuihin ja samalla voi tutustua kaikkiin Heurekan näyttelyihin. Lisäksi ulkonäyttelyalueella Tiedepuisto Galileissa on esillä 21.-24.9.2023 Suomen Punaisen Ristin liikuteltava evakuointikeskus EEC-yksikkö (Emergency Evacuation Center).

Pääsyliput maksavat ennakkoon verkosta ostettuna aikuisille 22 €/kpl ja lapsille 5–17 v. 15 €/kpl, paikan päältä ostettuna 24 € ja 17 €. Alle 5-vuotiaat pääsevät huoltajan mukana maksutta Heurekaan. Maksuvälineeksi hyväksytään myös Museokortti, Heureka Club -kortit, kulttuuriedut ja vapaaliput.

Lue lisää tapahtumasta ja sen ohjelmasta Heurekan verkkosivuilta  

Lisätietoja tapahtumasta ja sen sisällöstä:
Ohjelmatuotantopäällikkö Jutta Kujasalo, jutta.kujasalo@heureka.fi, puh. 040 9015 280

Tapahtumassa mukana:
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjelmatuotantopäällikkö Jutta Kujasalo, jutta.kujasalo@heureka.fi, puh. 040 9015 280

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon noin 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

I ESERO Finlands tävling når CanSat-burksatelliter en höjd på en kilometer21.3.2023 09:57:03 EET | Tiedote

ESERO Finland och Vetenskapscentret Heureka håller tillsammans i trådarna för en CanSat-tävling. Tävlingen går ut på att de 14–19 år gamla deltagarna för första gången ska skicka upp burksatelliter med hjälp av en bärraket i miniatyr till en höjd på en kilometer. CanSat är en fullt fungerande miniatyrmodell av en satellit som är inrymd i en läskburk och som skickas i väg högt ovanför jorden för att samla in vetenskapliga observationsdata om olika fenomen i atmosfären. Tävlingen går av stapeln i Vasa 30.3–2.4.2023.

ESERO Finlandin järjestämässä kilpailussa lähetetään CanSat-tölkkisatelliitit kilometrin korkeuteen21.3.2023 09:42:42 EET | Tiedote

ESERO Finland ja Tiedekeskus Heureka järjestävät nuorille suunnatun CanSat-kilpailun, jossa lähetetään tölkkisatelliitteja pienoiskantoraketin kyydissä ensimmäistä kertaa kilometrin korkeuteen. CanSat on juomatölkkiin koottu täysin toimiva satelliitin pienoismalli, joka yläilmoissa kerää tutkimuksellista havaintotietoa ilmakehän ilmiöistä. Kilpailu järjestetään 30.3.–2.4.2023 Vaasassa.

101 oppimateriaalia yläkouluille15.3.2023 13:38:50 EET | Tiedote

Miten opettaa yläkoulussa haastavimpia matematiikan, kemian ja fysiikan sisältöjä? Tähän kysymykseen etsittiin vastauksia kansainvälisessä OTA (Online Teaching Advancement) -hankkeessa. Opettajilta eri puolilla Eurooppaa kysyttiin, mihin opetussisältöihin he kaipaisivat apua. Ratkaisuksi luotiin 101 verkossa tarjolla olevaa oppikokonaisuutta, jotka ovat nyt valmiit ja vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotonakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme