Tampereen yliopisto

Kutsu medialle: Tampereen yliopiston Johtajuussymposium esittelee uusia näkökulmia turvallisuuteen 5.9.

Jaa
Kaikille avoin ja maksuton Johtajuussymposium järjestetään tiistaina 5. syyskuuta 2023 teemalla turvallisuus. Tapahtumaan sisältyy laaja kattaus seminaareja ja paneelikeskusteluja, jotka kokoavat eri tieteenalojen, yritysmaailman ja julkishallinnon edustajat turvallisuuden ajankohtaisten teemojen ääreen. Ihmisten ja organisaatioiden turvallisuus on ollut uhattuna jo pidemmän aikaa monelta eri taholta ja johtamisella on merkittävä rooli turvallisuuden takaamisessa.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Johtajuussymposiumissa tarkastellaan esimerkiksi NATOn ja EUn rooleja Euroopan turvallisuuden puolustajina sekä korona-ajan kriisien muuttamaa kulttuuripolitiikkaa. Tapahtumassa ovat keskiössä myös esimerkiksi soteuudistuksen resilienssi, tiedon ja teknologian merkitys kyberturvallisuudessa sekä urheilun eettinen johtaminen.

Johtajuussymposiumin puhujakaartiin lukeutuvat muun muassa puolustusministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkinen, korkeushyppääjä ja valtio-opin opiskelija Ella Junnila, sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kari Hakari, muusikko ja dramaturgi Paula Vesala, Deloitten kyberturvallisuuspalveluiden johtaja Karthi Pillay sekä lääkintäeverstiluutnantti Ilkka Laaksi. Puhumassa on myös useita asiantuntijoita Tampereen yliopistosta.

Johtajuussymposium toteutetaan Tampereen yliopiston keskustakampuksella ja Nokia Arenan Paidiassa. Yliopiston juhlasalissa ja Paidiassa järjestettäviä seminaareja voi seurata myös suorana Yle Areenassa ja verkossa. Linkit verkkolähetyksiin julkaistaan Johtajuussymposiumin verkkosivuille myöhemmin. Tapahtuman ilmoittautumislomake on auki 5. syyskuuta asti.

Myös median edustajia pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimusjohtaja Pasi-Heikki Rannisto
pasi-heikki.rannisto@tuni.fi
040 557 8981

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kerrostaloasukkaiden mieltymysten toteuttaminen tarjoaa mahdollisuuksia asuntojen tuleviin tilamuunnoksiin25.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitkä tekijät korostuisivat, jos asuinkerrostaloja kehitettäisiin asukkaiden ehdoilla? Entä mitä on huomioitava, jotta myös käyttäjät voisivat tehdä tilamuunnoksia asunnoissaan? Arkkitehti SAFA Sini Saarimaan väitöstutkimuksessa selvisi, että tietyt asuinkerrostalon ominaisuudet sekä tukevat miellyttävyyttä asukkaan näkökulmasta että mahdollistavat tilamuunnoksia asukkaille vaihtelevissa tilanteissa. Saarimaan mukaan nämä ominaisuudet ansaitsisivat enemmän huomiota suomalaisessa asuinkerrostalotuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme