Postimuseosäätiö sr

Posti 385 vuotta -tapahtuma Vapriikissa

Jaa

Lauantaina 9. syyskuuta Postimuseo järjestää tapahtumapäivän Postin 385-vuotisen historian kunniaksi museokeskus Vapriikissa Tampereella kello 11–15. Luvassa on postiteemaista ohjelmaa kaiken ikäisille Vapriikin piha-alueella ja Postimuseon näyttelyissä.

Tapahtumassa pääsee ajelulle vanhalla postibussilla. Vapriikin pihassa voi tutustua myös Postin vanhoihin ja uusiin sähköisiin kulkupeleihin. Postimuseossa voi testata näppäryyttään lajittelijan nopeustestissä 1960-luvulta ja kokeilla voimiaan jakajan postilaukun kanssa. Päivän aikana on lisäksi mahdollisuus tutustua Postin vanhoihin työasuihin.

Postimuseon vertaisihmettelijät ovat tavattavissa koko päivän. Vertaisihmettelijän kanssa voi jutustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä Postimuseon näyttelyiden sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystäväyhdistyksen jäsen.

Postimuseo kerää tapahtumapäivän aikana muistoja ja tarinoita nykyisiltä ja vanhoilta postilaisilta.

Ohjelma:

  • Postibussi Dodge ajaa tunnin välein 15–20 minuuttia kestävän ajelun. Kyytiin pääsee klo 11, 12, 13 ja 14 Vapriikin pihasta.
  • Klo 11–15 Postin uusia ja vanhoja sähköisiä jakeluvälineitä Vapriikin pihassa.
  • Klo 11–15 lajittelijan nopeustesti, jakelijan postilaukun painon testaamista ja Postin vanhoja työasuja Postimuseossa.
  • Klo 11–15 vertaisihmettelijät tavattavissa.
  • Klo 15 yleisöopastus Viestinviejät- ja Paketoidut unelmat -näyttelyyn.

Bussiajelu ja piha-alueen ohjelma on maksutonta. Muu ohjelma sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan. Postilaisille on vapaa pääsy henkilökortilla.

Museokeskus Vapriikki ja Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Virpi Pekkalan maksimipostikorteissa kesän aikaisia tunnelmia Postimuseon pienoisnäyttelyssä26.4.2023 09:40:57 EEST | Tiedote

Postimuseossa, museokeskus Vapriikissa avautuu 9. toukokuuta Kohti kesää -pienoisnäyttely. Esillä on yli sata korttitaiteilija Virpi Pekkalan postikorttien pohjalta tehtyä maksimikorttia keräilijä Leena Vainion kokoelmasta. Lisäksi on Pekkalan valmistamia korttien aiheisiin liittyviä pienoismalleja. Näyttelyssä on myös mahdollisuus kuvata itsensä keijunsiivissä.

Paketoidut unelmat -luentosarja etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta7.3.2023 10:32:02 EET | Tiedote

Postimuseon Paketoidut unelmat -näyttelyyn liittyvä maksuton luentosarja alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 18 Vapriikin auditoriossa. Eri alojen asiantuntijat kertovat etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta. Ensimmäisellä luennolla Kirsi Salonen Eettisen kaupan puolesta (Eetti) ry:stä kertoo vaatetuotannon vastuullisuudesta. Muilla luennoilla Rami Mähkä Turun yliopistosta avaa postimyynnin historiaa ja toimittaja Juuso Pekkinen Yleltä valottaa logistiikan eri puolia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme