Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i ÖsterbottenPohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023 (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Jaa
Pysy kartalla – Suunnista työvoimakoulutukseen! Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko järjestetään 11.–15. syyskuuta. Viikon aikana TE-toimistot eri puolella Suomea järjestävät työvoimakoulutuksiin liittyviä messuja, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimien ovien tapahtumia ja TE-liven infolähetyksiä.
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävän työvoimakoulutusviikon tarkoituksena on tuoda esiin työvoimakoulutusten tarjonnan monipuolisuutta sekä jakaa informaatiota siitä, kuinka hyvä ja joustava väylä työvoimakoulutus on työllistymiseen. Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon aikana järjestetään tapahtumia ympäri Suomea. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: messutapahtumia, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimia ovia sekä TE-liven infolähetyksiä. Viikon aikana kuullaan myös työvoimakoulutuksen kautta työllistyneiden ihmisten tarinoita. Kaikki tapahtumat kootaan helposti selattavaan Google-karttaan.

Työvoimakoulutukset ovat työmarkkinalähtöisesti suunniteltuja koulutuksia ja ne ovat suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville, yli 20-vuotiaille, oppivelvollisuuden suorittaneille henkilöille. Työvoimakoulutus on erinomainen tapa saada, kasvattaa tai päivittää ammattitaitoaan. Koulutusta on tarjolla todella monelta alalta niin ensimmäistä ammattiaan opiskeleville, kuin korkeakoulututkintoaan päivittäville henkilöille. Työvoimakoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai näiden osia. Tarjolla on myös jatko- ja täydennyskoulutusta sekä yrittäjäkoulutuksia. Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta ja koulutuksen järjestäjinä ovat ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset, ammatilliset oppilaitokset, korkeakoulut ja yksityiset koulutuspalvelujen tuottajat. Työvoimakoulutuksiksi lasketaan mm. ammatillinen työvoimakoulutus, yhteishankintakoulutukset (Rekry-, Täsmä- ja MuutosKoulutus), yrittäjyyskoulutukset, lupatyyppiset koulutukset, jotka sisältyvät ammatillisiin työvoimakoulutuksiin ja kotoutumiskoulutus.

Tapahtumaviikon aikana Pohjanmaan TE-toimisto järjestää yhteistyössä alueen kouluttajien kanssa pop-up-tapahtumia, jossa työvoimakoulutuksista kiinnostuneet pääsevät keskustelemaan työvoimakoulutuksista ja tutustumaan, millaisia koulutuksia on parhaillaan haussa. Pop-up-tapahtumissa saa kattavan käsityksen siitä, millaista työvoimakoulutus on ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Pop-up-tapahtumat järjestetään Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Vaasassa ja niihin on vapaa pääsy. Myös media on lämpimästi tervetullut!

Pohjanmaan TE-toimiston alueen tapahtumien aikataulu:

 • Ma 11.9. klo 11: TE-live-lähetys: Löydä uusi mahdollisuus urallesi työvoimakoulutuksen avulla!
  Ammattitaidon vahvistaminen, uudet työmahdollisuudet ja uran kehitys odottavat - vauhdita työllistymistäsi työvoimakoulutuksen avulla!
 • Ti 12.9. klo 11: TE-live-lähetys: Kouluttaudu jakeluautonkuljettajaksi Vaasassa!
  Haluaisitko kuorma-auton tai jakeluautonkuljettajaksi, mutta sinulta puuttuu C-ajokortti sekä ammattipätevyys?
 • Ti 12.9. klo 12–15: Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop-up, Kokkola (Kauppakeskus Kallentori, Pitkäsillankatu 15)
  Paikalla Kpedu/Osuvakoulutus, STEP-koulutus, Centria sekä Kokkolan kuntakokeilun ja Pohjanmaan TE-toimiston edustus.
 • Ke 13.9. klo 12–15 Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop up, Pietarsaari (Campus Allegro, Runeberginkatu 8)
  Paikalla Edunova, Optima/Optima Plus, STEP-koulutus, Yrkesakademin i Österbotten sekä Pohjanmaan TE-toimiston edustus.
 • To 14.9.2023 klo 11: TE-live-lähetys: Syvennä digitaalisen markkinoinnin erityisosaamistasi työvoimakoulutuksen avulla Vaasassa!
  o Lähetys pidetään ruotsiksi, mutta tallenne tullaan tekstittämään suomeksi.
 • To 14.9.2023, klo 12–15: Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop up, Vaasa (Kauppakeskus Espen, Hovioikeudenpuistikko 16)
  Paikalla Vamia/EduVamia, Edunova, Yrkesakademin i Österbotten, STEP-koulutus, Sedu sekä Pohjanmaan TE-toimiston edustus.

Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta. Tiedot päivittyvät mahdollisesti tapahtuman alkamisajakohtaan asti. Lisätietoa löytyy myös oman alueesi TE-toimiston verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Lataa
Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta.
Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Vaasa: Wolffintie 35 B, 5. krs | Kokkola: Pitkäsillankatu 15
Vasa: Wolffskavägen 35 B, 5 vån. | Karleby: Långbrogatan 15

0295 028 500http://www.ely-keskus.fi/ely-pohjanmaa

Pohjanmaan ELY-keskus tukee alue- ja yhdyskuntarakenteen tasapainoista kehittämistä, kehittää elinkeino-, innovaatioympäristö-, maaseutu- ja työvoimapolitiikkaa sekä edistää osaamista, koulutusta, työperäistä maahanmuuttoa sekä maahanmuuttajien työllistymistä ja kotouttamista. Toimialueeseemme kuuluvat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Den första Arbetskraftsbarometern fördjupar sig i teknologiindustrins och processindustrins arbetskrafts- och kompetensbehov på Österbottens NTM-centrals område (Österbotten, Mellersta Österbotten)29.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Arbets- och näringsministeriet har offentliggjort Arbetskraftsbarometern som granskar olika branschers arbetskrafts- och kompetensbehov och situationens utveckling under ett år. Syftet med Arbetskraftsbarometern är att producera högkvalitativ och omfattande information på kort sikt om arbetskrafts- och kompetensbehov för olika aktörer. Den viktigaste informationskällan är de regionala sakkunnigas syn på behoven inom den närmaste framtiden. På Österbottens NTM-centrals område fokuserar Arbetskraftsbarometern denna gång på teknologiindustrin och processindustrin.

Ensimmäinen Työvoimabarometri pureutuu teknologiateollisuuden ja prosessiteollisuuden työvoima- ja osaamistarpeisiin Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)29.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi Työvoimabarometrin, jossa tarkastellaan eri toimialojen työvoima- ja osaamistarpeita ja tilanteen kehitystä yhden vuoden aikajänteellä. Työvoimabarometrin tavoitteena on tuottaa laadukasta ja kattavaa lyhyen aikavälin tietoa työvoima- ja osaamistarpeista eri toimijoille ja sen keskeisin tiedonlähde on alueellisten asiantuntijoiden näkemys lähitulevaisuuden tarpeista. Pohjanmaan ELY-keskusalueella Työvoimabarometrissa tarkastellaan tällä kertaa teknologiateollisuuden ja prosessiteollisuuden toimialoja.

Regionala utvecklingsutsikter: framtidsutsikter för den närmaste tiden i Österbotten och Mellersta Österbotten är utmanande, regionen väntar på att storinvesteringarna förverkligas23.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Arbets- och näringsministeriet har gett ut översikten Regionala utvecklingsutsikter som granskar nuläget inom näringslivet och sysselsättningen samt utsikterna för den närmaste framtiden i landskapen. Inom området för NTM-centralen i Österbotten försvåras företagens verksamhet av att kostnaderna och räntorna ökar samt av bristen på kunnig arbetskraft. Situationen anses dock vara endast temporär och på längre sikt har man höga förväntningar för att storinvesteringarna i omställningen till ren energi i landskapen skulle förverkligas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme