Aura Rakennukselle risteilyalusten saneeraukseen keskittyvä tytäryhtiö Aura Flow

Jaa

Nopeasti kasvanut rakennusliike Aura Rakennus Oy on perustanut matkustaja- ja risteilyalusten saneeraukseen erikoistuvan tytäryhtiön, Aura Flow Oy:n. Uuden yhtiön toiminta perustuu poikkeukselliseen tapaan hyödyntää konsernin resursseja yli perinteisten toimialarajojen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun merkittävä suomalainen rakennusalan yhtiö laajentaa toimintaansa meriteollisuuteen.

Laivojen saneeraus on globaalia liiketoimintaa, jossa erikoistunut osaaminen löytyy sieltä, missä laivoja myös rakennetaan. Aura Flown suomalaisella johdolla ja avainhenkilöillä on mittava kokemus risteilijöiden rakentamisesta sekä laaja kontaktiverkosto saneerauksessa tarvittavista tekijöistä, kuten suunnittelu-, logistiikka-, lvis- ja asennusosaajista.   

Saneerausmarkkina on pandemiajulistusta seuranneiden matkustusrajoitusten aiheuttaman risteilyalan pysähdyksen jälkeen tilanteessa, jossa markkinaosuuksia jaetaan uudelleen. Aura Flow on uusi projektitalo, joka tarjoaa varustamoille saneerauspalveluja avaimet käteen -periaatteella. Uuden yrityksen ytimessä on poikkeuksellinen toimintamalli, jossa projektinhallinnan ja työnjohdon resursseja hyödynnetään tarpeen mukaan yli toimialarajojen.

– Lähdemme luonnollisesti liikkeelle entry level -projekteista, mutta Aura-konsernin resurssien ansiosta kykenemme skaalaamaan palveluitamme tehokkaasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, sanoo yhtiön tuore toimitusjohtaja Mikko Varjanne

Aura Flow keskittyy jatkossakin korjausrakentamiseen

Matkustaja-alusten saneerausten kysynnän ennakoidaan kasvavan voimakkaasti vuodesta 2025 lähtien. Kysynnän moottorina toimii parhaillaan käynnissä oleva risteilyalusten aktiivinen uudisrakentaminen. Vanhempien alusten on kyettävä vastaamaan uusien alusten tarjonnan aiheuttamiin paineisiin.

Aura Flown visiona on saavuttaa luottotoimittajan asema maailmalla, lähellä ja kaukana operoiville matkustaja- ja risteilyalusvarustamoille. Tavoitteen saavuttamiseen pyritään erikoistumalla sataprosenttisesti korjausrakentamiseen sekä toimittamalla laadukasta palvelua projektitoiminnassa. Skaalautuminen mahdollistuu kokeneiden osaajien ja projektinhallinnan prosessien yhdistämisellä.

– Laajentaminen perinteisen korjausrakentamisen puolelle on ollut suunnitelmissamme Aura-konsernin perustamisesta lähtien. Mikko Varjanteen esittämä liiketoimintasuunnitelma vakuutti Auran omistajat kuitenkin poikkeuksellisesti laajentamisesta meriteollisuuden puolelle ja ylipäätään matkustaja-alusten saneerausrakentamisen mahdollisuuksista. Odotustemme mukaisesti olemme jo havainneet käytössämme olevien talouden- ja tuotannonhallinnan järjestelmien soveltuvan suoraan Aura Flown toimintaan. Meriteollisuudella ja rakentamisella on paljon opittavaa toisistaan, mikä tukee yhtiömme ajatusta jatkuvan kehittymisen polusta, kertoo konsernin toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

– Jo ensimmäisten viikkojen aikana koko konsernista ja työyhteisöstä on välittynyt äärimmäisen hyvä tekemisen meininki. Olen innoissani uudesta ja vakuuttunut, että tällä verkoston ja osaavan tiimin yhdistelmällä uuden yrityksen startti on vahvin mahdollinen, Varjanne hymyilee.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Mikko Varjanne, 040 5155 873, mikko.varjanne@auraflow.fi

toimitusjohtaja Mikko Kilpi, 050 467 5768, mikko.kilpi@aurarakennus.fi

Liitteet

Kuva: Mikko Varjanne

Aura Flow: logo

Aura Rakennus on kolmella suomalaisella kasvukeskusalueella toimiva rakennusalan konserni, joka on erikoistunut ympäristövastuulliseen rakentamiseen. Yhtiö tuottaa hankekehityksen kautta asiakkailleen asunto-, palvelu- ja toimitilakiinteistöjä. Vastuullisella toimintatavalla tavoitellaan muun muassa rakennusten matalampia energiakustannuksia ja pienempää ympäristökuormitusta eli kiinteistöjen kestävämpää käyttöä. Yhtiön tämänhetkinen tilauskanta on noin 70 miljoonaa euroa ja asuntoja rakenteilla noin 700 kpl.

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BriiffiGround

Marko Kolehmainen vahvistamaan Tammerneonin palveluita11.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Tammerneon tunnetaan yhtenä Pohjois-Euroopan merkittävimmistä valomainostaloista. Nyt yhtiö on laajentamassa toimintaansa liikepaikkojen ja myymälöiden sisämiljööpalveluihin. Uudistukseen liittyy rekrytointi, jossa Marko Kolehmainen aloittaa Tammerneonin myyntipäällikkönä 1. kesäkuuta. Kolehmaisella on lähes kolmen vuosikymmenen työkokemus silkkipaino-, digipaino-, teippaus-, suurkuvatulostus- ja valomainosalalta. Tehtävien kaari on ulottunut kentältä kulmahuoneeseen: sisä- ja ulkonäkyvyysprojekteihin liittyvää kokemusta on kertynyt niin asentajan, esimiehen, tuotantopäällikön, projektipäällikön kuin toimitusjohtajankin tehtävistä. – Sekä Markon ammattimainen projektiosaaminen että syvällinen kokemus valomainos-, sisämiljöö- ja opasteprojekteissa vahvistavat olennaisesti Tammerneonin valmiuksia tarjota asiakkaillemme liikepaikkojen ilmeen kehittämisen aitoa kokonaispalvelua, sanoo Tammerneonin varatoimitusjohtaja Timo Mattila. Myyntipäällikkö Marko Kolehmainen odottaa uusia tehtäviään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme