LämpöYkkönen

LämpöYkkönen tuo markkinoille tekoälypohjaisen palvelun – auttaa kuluttajaa optimoimaan lämpöpumpun käyttöä pörssisähkön hinnan vaihtelujen mukaan.

Jaa

LämpöYkkönen tuo markkinoille tekoälypohjaisen lämpöpumpun ohjauksen yhteistyössä kotimaisen innovaatioyrityksen Kapacity.io:n kanssa. Älykäs ohjaus optimoi lämpöpumpun käyttöä huomioiden kodin kulutusprofiilin, ennakoiden sääennusteet sekä sähkön spot-hintaan perustuvan hinnoitteluohjauksen.

Energiahintojen vaihtelu on luonut kotitalouksille tarpeen optimoida omaa energiankulutustaan tuntikohtaisesti ja tulevaisuudessa jopa varttitasolla.  

LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakosken mukaan pilottihankkeissa on kyetty todentamaan, että lämpöpumpuilla lämmitettävissä taloissa voidaan älykkäällä ohjauksella saada aikaan jopa 5–25 % energiatehokkuushyötyjä koko vuoden kulutuksesta.  

Parhaat hyödyt saavutetaan muuttuvahintaisilla sähkösopimuksilla, eli niin sanotuilla pörssisähkösopimuksilla, tällöin älykäs ohjaus keskittää lämpöpumppujen käytön sille ajalle, kun sähkönhinta on edullisinta. 

Myös kiinteähintaisten sopimusten asiakkaat hyötyvät tekoälypohjaisesta ohjauksesta. Palvelu auttaa heitä tehostamaan sähkönkulutusta, jolloin he käyttävät määrällisesti vähemmän sähköä ja maksavat näin ollen aiempaa pienempiä sähkölaskuja. 
 
Älykkään ohjauksen kaltaiset digitaaliset ratkaisut automatisoivat kotitalouksien energiankäyttöä – tarpeen tullen lykkäävät tai painottavat sitä sähkön hinnan vaihdellessa. Tekoäly oppii talon energiankäyttöprofiilin ja alkaa käyttää lämpöpumppua sen mukaisesti. 

Näiden ratkaisujen avulla kotitalouksista tulee osa Suomen energiainfraa, ja niillä tulee olemaan merkittävä rooli sähkömarkkinoiden tasapainottajana. 

Energiankulutuksen optimointiin tähtäävä Älykäs ohjaus -palvelu on saatavilla LämpöYkkösen omille uusille ja vanhoille lämpöpumpun hankkineille asiakkaille tietyin merkki- ja laitetyyppirajauksin osana huolenpitosopimuksia. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

LämpöYkkönen Oy on energiatehokkaita lämmitys- ja viilennysratkaisuja tarjoava yritys, joka työllistää noin 250 henkeä eri puolella Suomea. LämpöYkkönen asentaa ja huoltaa vuosittain yli 20 000 lämpöpumppua. Asiakkaita ovat kotitaloudet, taloyhtiöt, yritykset ja julkisen sektorin toimijat. LämpöYkkösen tavoite on tuottaa yhdessä asiakkaidensa kanssa uusiutuvaa energiaa suuren ydinvoimalan verran vuoteen 2030 mennessä. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 52 miljoonaa euroa. www.lampoykkonen.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LämpöYkkönen

Lämpöpumppualan suurin asennus- ja huoltopalvelujen tarjoaja LämpöYkkönen tuo nyt kuluttajille ratkaisut myös aurinkosähköön ja energian varastointiin23.5.2023 09:54:39 EEST | Tiedote

LämpöYkkönen tuo aurinkosähköpaneeleihin ja energian varastointiin liittyvät palvelut myös kuluttajien saataville. Yli 90 000 kotitalouden energiaremontista kokemusta kartuttanut yhtiö ja Suomen johtava lämpöpumppuja ja niiden asennus- ja elinkaaripalveluja tarjoaja haluaa, että suomalaiset kotitaloudet saavat aurinkosähköstä mahdollisimman suuren hyödyn irti.

Suomesta tuli lämpöpumppujen suurvalta Euroopassa – Suomessa eniten lämpöpumppuja per 1 000 kotitaloutta kohden5.5.2023 08:32:26 EEST | Tiedote

Suomeen on asennettu kaikkiaan 1,45 miljoonaa lämpöpumppua. Se on eniten suhteessa talouksien määrään koko Euroopassa kertovat European Heat Pump Associationin alustavat tilastot. – Suomalaiset panostavat talotekniikkaan, ovat kiinnostuneita lämmityskustannusten pienentämisestä ja arvostavat laatua, sanoo LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakoski.

LämpöYkkönen laski lämpöpumppujen hintoja jopa 10,5 % vastatakseen korkeaan inflaatioon ja kuluttajien ostovoiman heikkenemiseen.28.3.2023 15:09:39 EEST | Tiedote

LämpöYkkönen taistelee inflaatiota ja kuluttajien ostovoiman heikentymistä vastaan alentamalla merkittävästi kuluttajille suunnattujen lämpöpumppujen hintoja. Teko on arvovalinta, jonka avulla yritys mahdollistaa kuluttajille siirtymisen kohti energiatehokasta ja hiilineutraalimpaa asumista varmistaen samalla henkilöstönsä työllisyyden.

Helen ja LämpöYkkönen perustavat maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhteisyrityksen6.7.2022 12:16:22 EEST | Tiedote

Helen Oy investoi merkittävästi lämpöpumppumarkkinaan perustamalla maalämpö- ja lämpöpumppuratkaisuihin keskittyvän yhteisyrityksen LämpöYkkönen Oy:n kanssa. Yhteisyrityksessä kaksi alansa huippuosaajaa yhdistävät osaamisensa tarjotakseen asiakkaille energiatehokkaita ja hiilineutraaleja lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja Helsingissä ja muualla Suomessa. Yhteisyrityksen perustaminen ja siihen liittyvien järjestelyiden toteuttaminen edellyttää vielä yrityskauppavalvontaan liittyvää hyväksyntää Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme