Helsingin seudun kauppakamari

Ikädiversiteetillä menestykseen! – eri-ikäisten ihmisten hyödyntäminen yrityksissä on tulevaisuuden kilpailuetu

Jaa

Tervetuloa perjantaina 15.9. kello 14 kuulemaan Ikädiversiteetillä menestykseen -kirjan virtuaaliseen julkistamistilaisuuteen, miten voit hyödyntää ikädiversiteettiä yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä.

Haastattelumuotoisessa tilaisuudessa kirjoittajat kertovat ikädiversiteetin hyödyistä organisaatiolle ja siitä, miten moni-ikäisyys yritysten kasvustrategian kiinteänä osana paitsi purkaa asenteellisia ja työkulttuurisia monimuotoisuuden juurtumista jarruttavia rakenteita myös parantaa suomalaisyritysten kilpailukykyä. Moni-ikäisyyttä toteuttava rekrytointistrategia on nykypäivänä ymmärrettävä tärkeänä imagotekijänä ja keskeisenä työnantajabrändin osana. Kirja tuo esiin, millaisia työpaikkakulttuurisia muutoksia yrityksissä tarvitaan, eli mitä syntyy, kun kokenutta osaamista ja nuorta energiaa törmäytetään tuloksellisesti yhteen. 

Ilmoittaudu kirjan virtuaaliseen julkistamistilaisuuteen kuulemaan lisää.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti johtajille ja organisaation HR:ssä työskenteleville. Siitä on myös hyötyä kaikille organisaatioille, jotka haluavat uudistua ja kehittyä sekä kokeilla modernia tapaa hankkia eri-ikäisten osaamista ja kokemusta toimintansa tueksi ja suunnata näillä eväillä kohti uusia markkinoita. 

Teoksen ovat kirjoittaneet Maija Fast, Pia Helenius, Liisa Holma, Minna Levander, Anne Mikkilä, Sirena Sera, Satu Suvisaari ja Timo Vatanen. He ovat seuranneet pitkään oman työnsä kautta ikäjohtamisen eri ilmenemismuotoja ja siihen liittyviä haasteita. Heidän missionaan on tuoda esille asenteet ja epäkohdat sekä auttaa ihmisiä näkemään ikädiversiteetin tarjoama potentiaali ja kilpailukyky niin työntekijöille kuin yrityksille. 

Osallistujien on mahdollista lähettää chatin kautta kysymyksiä kirjailijoille ja osallistua keskusteluun. Kirjoittajaa haastattelee Kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen

Julkistamistilaisuus pe 15.9.2023 klo 14.00–14.45 

Voit ilmoittautua mukaan Kauppakamarikaupan kautta tästä linkistä tai sähköpostitse osoitteeseen tilaisuudet@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Parviainen, tuottaja, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 050 358 0846, taina.parviainen@chamber.fi

Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 045 773 32978, katariina.suominen@chamber.fi

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot.

www.kauppakamarikauppa.fi.

Helsingin seudun kauppakamari -logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Suhdannepulssi: Kuluttajien kohonneet asuntolainakulut heijastuvat myös yritysten liiketoimintaan30.8.2023 09:59:05 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdannenäkymistä ovat heikentyneet viime keväästä: 41 prosenttia vastaajista arvioi suhdanteiden heikkenevän paljon tai jonkin verran, parempia näkymiä odottaa vain 19 prosenttia vastaajista. Kaksi viidesosaa vastaajista ilmoitti kuluttajien kohonneiden asuntolainakustannusten heikentävän oman liiketoimintansa edellytyksiä. Seudun väestönkasvu palautui pandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2022, jolloin asukasmäärä kasvoi 19 000 henkeä. Kuluvan vuoden alkupuolella väestönkasvu kiihtyi edelleen ennätyksellisen vilkkaan maahanmuuton ansiosta.

Helsingin seudun kauppakamari: Hallitusohjelma vahvistaa kasvua ja kilpailukykyä16.6.2023 18:59:25 EEST | Tiedote

Hallitusohjelma vahvistaa Suomen kasvua, kilpailukykyä ja julkista taloutta. Kauppakamarin arvion mukaan uuteen hallitusohjelmaan sisältyy toimia, jotka houkuttelevat Suomeen lisää investointeja. Kilpailukykyä parannetaan lisäämällä paikallisen sopimisen mahdollisuuksia. Korkeakoulujen aloituspaikkojen kasvattaminen ja kohdentaminen alueille ja aloille, joilla niille on suurin tarve, on Kauppakamarin pitkään ajama toive osaajapulan ratkaisemiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme