Kiinteistöliitto

Onko sinun taloyhtiössäsi tehty vuoden teko?

Jaa

Kiinteistöliitto Itä-Suomi kutsuu taloyhtiöiden asukkaita ja osakkaita tuomaan esille tekoja, hankkeita ja henkilöitä, jotka ovat toiminnallaan vaikuttaneet positiivisesti kiinteistöalan ja taloyhtiöiden toimintaympäristön kehittämiseen. Kiinteistöliitto Itä-Suomi etsii nyt ensimmäistä kertaa Vuoden taloyhtiötekoa ja Vuoden taloyhtiöpuheenjohtajaa.

 – Vuoden taloyhtiöteon tulisi liittyä jollain tavalla energiansäästöön tai taloyhtiön tekemiin energiansäästötoimiin, kertoo Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Piia Moilanen.
- Energiansäästötoimia voivat olla esimerkiksi valaistuksen uusiminen, saunavuorojen järkeistäminen, ilmanvaihdon tarkastus ja säätö, ikkunoiden ja ulko-ovien tiivistysten uusiminen, lämmitysjärjestelmän tarkastus ja säätö tai vaikkapa vuotavien vesikalusteiden uusiminen, Moilanen luettelee. - Toki energiansäästötoimet voivat olla myös osa isompaa kokonaisuutta, kuten painovoimaisen tai koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän saneeraaminen koneelliseksi tulo- ja poistoilmanvaihdoksi lämmöntalteenottoineen tai julkisivuremontti, johon liittyy esimerkiksi ikkunoiden vaihto ja eristeen lisääminen, Moilanen jatkaa.

Vaihtoehtoja energiansäästöön on siis paljon, eikä nyt haeta välttämättä sitä tehokkainta ratkaisua vaan kokonaisuutta, joka on alusta loppuun viety mallikkaasti läpi. Arvioinnissa painotetaan erityisesti asukaslähtöisyyttä, innovatiivisuutta, energia- ja ympäristönäkökulmia sekä kiinteistön arvon huomioimista.

Etsinnässä on myös Vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja huolehtii ja valvoo, että hallitus täyttää sille kuuluvat tehtävät. Toimiminen puheenjohtajana on vastuullista ja arvokasta työtä taloyhtiön hyväksi. – Etsimme puheenjohtajaa, joka on osakkaiden ja asukkaiden tavoitettavissa, edistää yhteistyötä taloyhtiössä, jakaa avoimesti tietoa ja on muutenkin toiminnallaan esimerkillinen, Moilanen luettelee hyvän puheenjohtajan ominaisuuksia.

Kilpailuun voi osallistua 31.10.2023 asti. Voittajat julkaistaan marraskuussa Itä-Suomen Taloyhtiöpäivien yhteydessä. Kaikille palkittavan tahon ehdottajille lähetetään Kiinteistömedia Oy:n kirjalahja kiitokseksi. Lisäksi voittajat osallistuvat keväällä 2024 Suomen vuoden taloyhtiönteko ja Suomen vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja kilpailuihin.

Lisätietoja kilpailusta:

Piia Moilanen, toiminnanjohtaja

Kiinteistöliitto Itä-Suomi

puh. 044 3555707

www.ita-suomi.kiinteistoliitto.fi.

Tietoja julkaisijasta

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Kustannusten ja korkojen nousu aiheuttanut vaikeuksia taloyhtiöille ja osakkaille28.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Kiinteistöliiton taloyhtiöiden Talous- ja rahoituskyselyn tuloksissa näkyy kotitalouksien talouden tiukentuminen, mutta toistaiseksi suuri valtaosa taloyhtiöistä on selviytynyt haasteiden kasvusta varsin pienin ongelmin. Kyselyn tulokset myös tarkensivat näkemystä taloyhtiöiden hoitovastikkeen nostotarpeista vuonna 2023. Lisäksi saatiin lisätietoa taloyhtiöiden lainansaantihaasteista. Kyselyyn vastasi elokuun aikana 3155 taloyhtiöiden hallituksen edustajaa ja noin 250 ammatti-isännöitsijää.

Etäosallistumisesta tuli arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa24.8.2023 09:46:00 EEST | Tiedote

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin pääkaupunkiseudulla ja useissa suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen. Kiinteistöliiton, oikeusministeriön ja Isännöintiliiton laatimaan kyselyyn vastasi alkukesällä lähes 5000 taloyhtiön vastuuhenkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme