Icelandair

Icelandairin liikennetiedot – matkustajamäärän kasvu tähän mennessä yli 20 prosenttia

Jaa

Icelandair kuljetti elokuussa 547 000 matkustajaa. Vuoden 2023 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana yhtiö kuljetti noin kolme miljoonaa matkustajaa, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kesä-, heinä- ja elokuussa, jotka ovat perinteisesti matkustajamäärältään suurimmat kuukaudet, Icelandair kuljetti 1,6 miljoonaa matkustajaa.

Elokuussa Islantiin matkusti 249 000 matkustajaa ja Islannista 51 000 matkustajaa. Kauttakulkumatkustajia oli 223 000 ja kotimaan matkustajia 25 000. Täyttöaste oli 83,9 prosenttia ja aikataulussa pysyminen 78,9 prosenttia. Myytyjen blokkituntien määrä kasvoi 18 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja rahtitonnikilometrien määrä kasvoi 43 prosenttia. 

– Olemme iloisia siitä, että kasvu jatkuu vuosien välillä, ja matkustajamäärämme lähestyvät vuoden 2019 tasoa. Pohjois-Amerikan markkinat ovat edelleen vahvimmat, ja tässä valossa on mielenkiintoista muistaa, miten kaikki alkoi. Elokuussa juhlimme tärkeää virstanpylvästä – 75 vuotta ensimmäisestä suorasta lennostamme Yhdysvaltoihin. Siihen aikaan liikennöimme kuusi lentoa kuukaudessa New Yorkiin ja Chicagoon, ja lentoaika oli yli neljätoista tuntia. Nykyään meillä on jopa 600 suoraa lentoa kuukaudessa 15 kohteeseen Pohjois-Amerikassa, mikä on enemmän kuin kaikilla muilla pohjoismaisilla lentoasemilla yhteensä, kertoo Icelandairin toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason. 

– Tänä talvena jatkamme innovaatiotoimintaa tarjoamalla päivittäisiä tuplalentoja useimpina viikonpäivinä Bostoniin ja New Yorkiin. Talviaikataulumme on kattavampi kuin koskaan, ja useat kohteet, kuten Baltimore, Raleigh-Durham, Rooma ja Vancouver, ovat kohteina vuoden ympäri. Olemme myös innoissamme saadessamme syksyn aikana liittää Pohjois-Islannissa sijaitsevan Akureyrin Euroopan verkostoomme Keavikin kautta. Kansainvälistä yhteyttä liikennöidään viiden viikon ajan, ja se tarjoaa sujuvat yhteydet Pohjois-Islantiin ja Pohjois-Islannista, Bogason jatkaa. 

Katso lisätiedot liitteen PDF-raportista.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Ota Islannin kuumin luonnonihme haltuun Icelandairin opastetulla tulivuorivaelluksella Fagradalsfjall-vuorella28.7.2023 12:26:39 EEST | Tiedote

Viikon kestäneen voimakkaan maanjäristysaktiivisuuden jälkeen Reykjanesin niemimaalla alkoi uusi purkaus 10. heinäkuuta. Se keskittyi viime vuoden tulivuorenpurkauksen alueelle. Purkauspaikka sijaitsee lähellä Litli-Hrúturin huippua kilpitulivuori Fagradalsfjallin ja Keilirin välissä. Islanti jatkaa muotoutumistaan ja kehittymistään tämän toisen tulivuorenpurkauksen myötä. Purkausalue, joka tunnetaan laajasti nimellä Fagradalsfjall-tulivuori, on purkautunut kahdesti viimeisten kahden vuoden aikana aiheuttamatta vahinkoja tai häiriöitä lentoliikenteelle. Se ei ole vaikuttanut Islantiin tai Islannista lähteviin lentoihin ja matkasuunnitelmia Islantiin voi jatkaa huoletta. Viimeisin purkaus luokitellaan ns. rakopurkaukseksi, joka ei yleensä aiheuta suuria räjähdyksiä tai merkittäviä tuhkamääriä stratosfääriin. Purkaus sai alkunsa, kun Islannin Reykjanesin niemimaalla avautui aivan uusi tulivuoren halkeama. Sen jälkeen alueella oli voimakasta seismistä toimintaa. Vierailu purkauspaikalle I

Icelandair teki voittoa 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria toisella vuosineljänneksellä – eniten sitten vuoden 201621.7.2023 15:09:11 EEST | Tiedote

Liiketulos (EBIT) oli 20,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä on 19,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria enemmän kuin viime vuonna. Liiketulosprosentti 5 % parani 4,7 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Voitto oli 13,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria verrattuna 3,8 miljoonaan dollariin viime vuoden toisella neljänneksellä. Ennätyksellinen 414,2 miljoonan Yhdysvaltain dollarin liiketoiminnan tuotto kasvoi 26 prosenttia viime vuodesta. Ennätyksellinen toisen vuosineljänneksen yksikkötuotto (RASK) oli 8,6 Yhdysvaltain senttiä, kasvua 8 prosenttia viime vuodesta. Leasing-tuotot kasvoivat 41 prosenttia viime vuodesta, mikä johti vahvaan kannattavuuteen. Haastava rahtitoiminta vaikutti negatiivisesti liiketulokseen (EBIT). Huoltohankkeiden ja lentokoneiden käyttöönoton viivästyminen aiheutti kertaluonteisia kustannuksia, jotka olivat 8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Matkustajaliikenteen kapasiteetti kasvoi 17 prosenttia viime vuodesta. Matkustajia kuljetettiin yhteensä 1,2 miljoonaa, mikä on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme