Jyväskylän yliopisto

Uutiset ja media maahanmuuttajataustaisissa perheissä

Jaa

Tervetuloa seminaariin, jossa käsitellään maahanmuuttajataustaisten perheiden mediamaisemaa ja uutisiin sekä mediaan liittyvää vuorovaikutusta! / Welcome to a seminar on the role of news and media in families with an immigration background!

Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksella toteutetussa Maahanmuuttajaperheet uutisten ja median kuluttajina -tutkimushankkeessa on selvitetty median käyttöä ja roolia sellaisissa perheissä, joissa vähintään yhdellä huoltajalla on maahanmuuttotaustaa.

Median käyttö voi sekä tuoda yhteen että erottaa, ja perheissä käydään tyypillisesti monenlaisia neuvotteluja siihen liittyen. Samalla perheenjäsenet opettavat ja tukevat toisiaan median käyttäjinä. Tutkimushanketta on rahoittanut Helsingin Sanomain Säätiö.

Ohjelma

14:00-14:10 Tervetuloa / Welcome

14:10-15:00 Näkökulmia uutisten ja median kuluttamiseen maahanmuuttajataustaisissa

perheissä / Viewpoints into using news and media in families with an immigration background

  • The multifaceted media landscapes of transnational families (Ilkhom Khalimzoda)
  • Kuinka perheissä neuvotellaan median käyttöön liittyviä jännitteitä / How families negotiate the tensions related to media use (Lotta Kokkonen & Margarethe Olbertz-Siitonen)
  • Jaetun medialukutaidon kehittyminen perheissä (Marko Siitonen)

15:00-15:30 Kommenttipuheenvuoro / Commentary

  • Inkeri Pasanen, varapäätoimittaja, Sanomalehti Keskisuomalainen

15:30-16:00 Kahvitarjoilu ja keskustelua / Refreshments and general discussion

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta! 

Aika: keskiviikkona 27.9.2023 klo 14:00-16:00

Paikka: Jyväskylän yliopisto, Seminaarinmäen kampus, Musica (M) 106 Boombox

Ilmoittautuminen 20.9. mennessä / registration until 20.9. at https://link.webropolsurveys.com/S/61FE9BFC44F475E8

Hankkeen työryhmä: Marko Siitonen, Lotta Kokkonen, Margarethe Olbertz-Siitonen ja Ilkhom Khalimzoda

Lisätietoja:  

Professori Marko Siitonen, marko.siitonen@jyu.fi, 
Kieli- ja viestintätieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme