Avain

Maailma muuttuu ämpäri kerrallaan

Jaa

Veera Kinnusen kirjassa Bokashi tutustutaan trendikkääseen kompostointimenetelmään. Helppouden ja hajuttomuuden ansiosta bokashi sopii myös kerrostaloon.

Veera Kinnunen: Bokashi
Veera Kinnunen: Bokashi

Bokashi on jokaiseen kotiin sopiva menetelmä, jossa ruuantähteet muuttuvat nopeasti ja helposti ravinteikkaaksi mullaksi. Alun perin Japanissa kehitetty, maitohappokäymiseen perustuva urbaani kompostointimenetelmä on saavuttanut huiman suosion Suomessa ja Euroopassa. Bokashi - Vallankumous ämpärissä ehdottaa, että bokashi muuttaa enemmänkin kuin vain tekijänsä puutarhamullan koostumusta.

Bokashi tuo oikukkaan luonnon koteihin ja keittiöihin, ja samalla muuttaa suhtautumista jätteeseen ja mikrobeihin. Bokashia tekemällä maailma herää eloon. Mieltä ravitseva teos houkuttelee mukaan tutkimusretkelle bokashin maailmaan ja avaa samalla yllättäviäkin näkökulmia suomalaiseen kaupunkiasumiseen, jätesuhteeseen ja parempaan arkeen ympäristökriisien keskellä.

Veera Kinnunen (YTT) on lappilainen ympäristösosiologi, joka työskentelee tutkijatohtorina Oulun yliopistossa. Hän on erikoistunut arjen, asumisen ja jätteiden ympäristösosiologiaan. Vapaa-ajallaan hän kokeilee erilaisia hapatusmenetelmiä ja haaveilee omasta puutarhasta.

teos: Bokashi : Vallankumous ämpärissä
kirjailija: Veera Kinnunen
kansi Veli-Pekka Laitinen
ISBN: 9789523044852
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 18.9.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Veera Kinnunen. Kuva: Birgitta Vinkka.
Veera Kinnunen. Kuva: Birgitta Vinkka.
Lataa
Veera Kinnunen: Bokashi : Vallankumous ämpärissä. Kansi Veli-Pekka Laitinen.
Veera Kinnunen: Bokashi : Vallankumous ämpärissä. Kansi Veli-Pekka Laitinen.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kevään 2024 kirjat on julkistettu14.11.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Avaimen kevään kustannusohjelma tarjoaa monipuolisen kattauksen ajankohtaista tietokirjallisuutta ja viihdyttävää kaunokirjallisuutta kaikenikäisille. Rekan alle jäänyt kertoo 20 vuotta sitten Konginkankaan suuronnettomuudesta selviytyneen Saana Kivirannan tarinan. Kevään kirjoissa keskitytään myös ilmastoystävälliseen mökkeilyyn, vanhemmuuteen, rituaaleihin ja riitteihin sekä Argentiinan moniin puoliin. Tuukka Sandströmin esseekokoelma tarkastelee taidetta ja viihdettä. Milla Keräsen Kaarneen varjo aloittaa uuden historiallisen romaanisarjan. Nuorimpia lukijoita hauskuuttavat muun muassa Kimmo Ojalan räväkkä esikoisrunokokoelma ja Juha Siron lastenromaani koirakuumetta potevista serkuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme