Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Kymenlaakso sai uusia muovipakkausten keräyspisteitä

Jaa

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on lisännyt muovinkeräyspisteitään Kymenlaaksossa. Uudet keräyspisteet ovat osa Ringin muovipakkausten keräysverkoston valtakunnallista laajenemista.

Muovipakkausten keräyspisteitä avattiin erityisesti Kouvolaan
Muovipakkausten keräyspisteitä avattiin erityisesti Kouvolaan

Muovipakkauksien lajittelu helpottuu erityisesti Kouvolassa

Kymenlaaksoon on avattu viisi uutta muovinkeräyspistettä. Eniten uusia keräyspisteitä sai Kouvola, jossa pisteet avattiin Kankaroon, Kaipiaisiin ja Tuohikottiin. Kouvolan lisäksi uudet muovinkeräyspisteet aukesivat Pyhtäälle ja Miehikkälään.

”Kymenlaakson Rinki-ekopisteillä kerättiin vuonna 2022 3,76 kiloa muovipakkauksia asukasta kohden – tämä on enemmän, kuin mitä suomalaiset keskiarvoisesti lajittelevat muovipakkauksia. Uusien keräyspisteiden myötä toivomme, että muovinkierrätysinto kasvaa Kymenlaaksossa entisestään”, sanoo Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Taustalla jätelain muutos

Uudet muovipakkausten keräyspisteet kuuluvat Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon, johon lisättiin kesän 2023 aikana valtakunnallisesti 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä.

Laajennuksia tulee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuvaan keräykseen, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto yhdessä muodostavat pakkausjätteiden keräysverkoston.

Muovipakkausten keräyspisteiden lisäämisen taustalla on 1.7.2023 voimaan astunut uusi jätelain velvoite. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä muovipakkausten kierrätysaste olisi 50 %.

Katso Kymenlaakson uusien muovipisteiden tarkat sijainnit Ringin päivittyvästä artikkelista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Muovipakkausten keräyspisteitä avattiin erityisesti Kouvolaan
Muovipakkausten keräyspisteitä avattiin erityisesti Kouvolaan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Viivästyksiä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueen Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä11.9.2023 17:08:00 EEST | Tiedote

Rinki-ekopisteiden tyhjentämisessä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on viivästyksiä. Viivästykset johtuvat kuljetusurakoitsijamme kaluston rikkoutumisesta. Valitettavasti perjantain 8.9. jälkeen kaikkia alueen ekopisteitä ei ole kyetty tyhjentämään. Oletettavaa on, että tyhjennykset käynnistyvät jälleen keskiviikkona. Tämän jälkeen menee valitettavasti useita päiviä, että kaikki tyhjentämättä jääneet säiliöt päästään tyhjentämään. Viive koskee erityisesti muovi- ja kartonkipakkaussäiliöitä. Koska Rinki-ekopisteiden kaikkia pakkausjätesäiliöitä ei kyetä tyhjentämään tavalliseen tapaan, jotkut säiliöt täyttyvät. Pyydämme asukkailta kärsivällisyyttä: mikäli säiliö on täynnä, pakkausjätteitä ei pidä jättää maahan säiliön ulkopuolelle. Tämä hidastaa säiliöiden tyhjentämistä ja kerää alueelle ylimääräistä jätettä. Pakkausjätteet myös leviävät helposti tuulen mukana ympäristöön. Mikäli on mahdollista säilyttää pakkausjätteitä kotona, voi olla järkevää tehdä niin, kunnes tilanne normalisoituu. Pah

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme