Tammi

Tammi vahvistaa organisaatiotaan

Jaa

Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden osasto vahvistuu, kun kustannuspäällikkö Laura Kurki ja kustannustoimittaja Viia Viitanen aloittavat työnsä marraskuussa.

FM Laura Kurki on nimitetty Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäälliköksi 1.11.2023 alkaen. Kurki siirtyy Tammelle kustannuspäällikön tehtävästä Karistolta, jossa hän on työskennellyt niin tieto- kuin kaunokirjojenkin parissa. Hän on myös vastannut Kariston käännetystä YA:sta ja fantasiasta.

FM Viia Viitanen aloittaa 1.11.2023 Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana. Viitanen on kokenut kustannustoimittaja, joka on tehnyt monipuolisia kustannusalan töitä romaanien suomentamisesta sarjakuvalehtien toimittamiseen.

"Tammella on vastustamaton ja monipuolinen käännöskirjallisuuden lista, jota olen aina ihaillut. On ilo ja kunnia päästä osaksi huipputiimiä etsimään ja tuomaan lukijoille kirjallisuutta, joka innostaa, koskettaa ja viihdyttää. Uskon, että uusi työ Tammella avartaa maailmaani ja tuo minut valovoimaisten kirjojen äärelle", Laura Kurki sanoo.

”Hyvien suomennosten saattaminen lukijoiden saataville on aina ollut minulle sydämen asia, joten mikäpä sen hienompaa kuin päästä työskentelemään monenlaisten kiinnostavien ja innostavien käännöskirjojen parissa perinteikkäässä kustantamossa huippuammattilaisten kanssa”, sanoo Viia Viitanen.

”Laura tuo Tammeen tuoretta näkemystä ja uusia näkökulmia käännöskirjallisuuteen, ja uskon että yhteistyömme tulee olemaan hedelmällistä, palkitsevaa ja hauskaa. Viian laaja ammattitaito kustantamisen eri alueilta on meille erittäin arvokasta, ja odotan yhteistyöltämme paljon. Olen onnellinen mahdollisuudesta päästä tekemään töitä Lauran ja Viian kaltaisten kirjallisuuden ammattilaisten kanssa. Heidän kokemuksensa ja taitonsa tuovat arvokkaan panoksen taitavaan toimitustiimiimme”, toteaa Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Päivi Koivisto-Alanko.

Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden toimituksessa työskentelevät marraskuusta alkaen kustantaja Päivi Koivisto-Alanko, kustannuspäällikkö Laura Kurki ja kustannustoimittajat Helmi Keränen, Elina Virva ja Viia Viitanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Koivisto-Alanko
kustantaja
Tammen suomennettu kaunokirjallisuus
paivi.koivisto-alanko@tammi.fi
+358 50 587 4305

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen organisaatio uudistuu – yhteistyö kirjailijoiden kanssa vahvistuu16.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Tammen kustannusosastot uudistuvat. Organisaation muutoksilla parannetaan Tammen kilpailukykyä ja ennen kaikkea rakennetaan lisää aikaa olla kirjailijoiden tukena vaativassa luovassa prosessissa. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Tammi näkee kirjallisuuden tulevaisuuden vahvana. Muuttuva toimintaympäristö pakottaa kustantamonkin jatkuvaan muutokseen, jotta kilpailukyky säilyy tulevinakin vuosikymmeninä.

Ikoniset maalaukset pääsivät kuvakirjoihin Ateneumin ja Tammen yhteishankkeessa16.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Taide kuuluu kaikille – myös meistä pienimmille. Juhlistaakseen Ateneumin uuden kokoelmanäyttelyn avautumista Tammi ja Kansallisgalleria ovat kutsuneet kotimaisia eturivin lastenkirjailijoita ja kuvittajia tulkitsemaan taideteoksia lapsia puhuttelevalla tavalla. Kuvakirjat ovat mainio tapa päästä taiteen äärelle. Kirjoihin ja kirjailijoihin voi tutustua Ateneumin Lasten lauantaissa 20.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme