Tammi

Tammi vahvistaa organisaatiotaan

Jaa

Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden osasto vahvistuu, kun kustannuspäällikkö Laura Kurki ja kustannustoimittaja Viia Viitanen aloittavat työnsä marraskuussa.

FM Laura Kurki on nimitetty Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäälliköksi 1.11.2023 alkaen. Kurki siirtyy Tammelle kustannuspäällikön tehtävästä Karistolta, jossa hän on työskennellyt niin tieto- kuin kaunokirjojenkin parissa. Hän on myös vastannut Kariston käännetystä YA:sta ja fantasiasta.

FM Viia Viitanen aloittaa 1.11.2023 Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana. Viitanen on kokenut kustannustoimittaja, joka on tehnyt monipuolisia kustannusalan töitä romaanien suomentamisesta sarjakuvalehtien toimittamiseen.

"Tammella on vastustamaton ja monipuolinen käännöskirjallisuuden lista, jota olen aina ihaillut. On ilo ja kunnia päästä osaksi huipputiimiä etsimään ja tuomaan lukijoille kirjallisuutta, joka innostaa, koskettaa ja viihdyttää. Uskon, että uusi työ Tammella avartaa maailmaani ja tuo minut valovoimaisten kirjojen äärelle", Laura Kurki sanoo.

”Hyvien suomennosten saattaminen lukijoiden saataville on aina ollut minulle sydämen asia, joten mikäpä sen hienompaa kuin päästä työskentelemään monenlaisten kiinnostavien ja innostavien käännöskirjojen parissa perinteikkäässä kustantamossa huippuammattilaisten kanssa”, sanoo Viia Viitanen.

”Laura tuo Tammeen tuoretta näkemystä ja uusia näkökulmia käännöskirjallisuuteen, ja uskon että yhteistyömme tulee olemaan hedelmällistä, palkitsevaa ja hauskaa. Viian laaja ammattitaito kustantamisen eri alueilta on meille erittäin arvokasta, ja odotan yhteistyöltämme paljon. Olen onnellinen mahdollisuudesta päästä tekemään töitä Lauran ja Viian kaltaisten kirjallisuuden ammattilaisten kanssa. Heidän kokemuksensa ja taitonsa tuovat arvokkaan panoksen taitavaan toimitustiimiimme”, toteaa Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden kustantaja Päivi Koivisto-Alanko.

Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden toimituksessa työskentelevät marraskuusta alkaen kustantaja Päivi Koivisto-Alanko, kustannuspäällikkö Laura Kurki ja kustannustoimittajat Helmi Keränen, Elina Virva ja Viia Viitanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Koivisto-Alanko
kustantaja
Tammen suomennettu kaunokirjallisuus
paivi.koivisto-alanko@tammi.fi
+358 50 587 4305

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Kirjailija Satu Rämö vie seuraavaksi lapsilukijat seikkailuille Islantiin ja Suomeen2.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Islannissa asuva dekkaristi Satu Rämö kirjoittaa yhdessä kuvittaja ja kirjailija Satu Kontisen kanssa lastenkirjasarjaa, jossa ratkaistaan mysteerejä ja seikkaillaan kirjailijoiden omilla kotisaarilla, Islannissa ja Helsingin Lauttasaaressa. Huipputekijöiden lumoava Satujen saaret -kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Tammen kustantaman kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyy keväällä 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme