Vihdin kunta

Taide- ja musiikkifestivaali Nummela Art Nightin vuoden 2023 korkeatasoinen ja monipuolinen taidekattaus on nyt valmis

Jaa

Pimeän vuodenajan valo- ja väripilkku Nummela Art Night saapuu ilahduttamaan taiteenystävien syksyä jo kolmannen kerran 7. lokakuuta. Tänä syksynä tapahtumassa nähdään muun muassa juuri uuden Joka päivä jotain katoaa  -albuminsa julkaissut, Emma -pystejä ja platinamyyntejä urallaan kahminut, vaihtoehtoräppäri ja runoilija Paperi T, jazzista ja fuusiomusiikista inspiroituva energinen indierokkari Arppa & Reporters -erikoiskokoonpanonsa kera, Lauri Haav, Isaac Sene, moshimoshi, Knife Girl, Mura, Michael Bleu, Suhina Kollektiivi, Irene Kostas ja Antti Kneckt.

Nummela Art Nightin taidetarjonta on tänä vuonna jälleen monipuolinen ja korkeatasoinen. Katutaiteen tekijöitä löytyy niin graffiti-, kuvitus-, kuin muraali- ja kynäruiskupuolelta. Heitä yhdistää intohimo maalaamiseen, rohkea värien käyttö, sekä monipuoliset tekniikat. Tapahtuman "urbaani luonto" -teema jättää varaa leikittelylle, ja värikkäät teokset tarjoavatkin katsottavaa ja koettavaa tapahtuman ajaksi. Vaikka tekijät ovat hyvin eri tyylisiä, yhdistää kaikkia seikkailullisuus, ja kokonaisuudesta on tulossa vähintäänkin jännittävä. Tapahtuman visuaalisesta karkista vastaavat tänä vuonna Acton, Aezone, Deos, Jutta Kivilompolo, Ossi Pirkonen, VJ Indigo, Janne Parviainen, Good Things, Teemu Leino, Salla Ikonen, Sami Serpola Art, MEAS & Brandon Delany, Tarja Ruuska & Vihdin Lukio ja Vihdin Kuvataidekoulu
 
Poikkitaiteellisen festivaalin lokaationa toimii tällä kertaa Nummelan Pajuniityssä sijaitseva Aura Light Certos Areena ja sen lähiympäristö. Normaalisti muun muassa jalkapalloilijoita ja yleisurheilijoita palveleva areena muuttuu tapahtuman ajaksi värikkääksi video- , ääni- ja kuvataiteen täyttämäksi taikamaailmaksi. Areenan videotaiteesta vastaa helsinkiläinen VJ, videotaiteilija, DJ ja musiikin tuottaja Juha Forsander alias VJ Indigo. Indigo on tuottanut videoinstallaatioita esimerkiksi Lux Helsinkiin ja Oulun Lumo valofestivaalille. Ylen Avaruusromua radio-ohjelman kanssa yhteistyössä luotu taide-elokuva Betonisen aikakauden muistomerkit on nähtävissä Yle Areenassa. Äänimaailman toteutuksesta vastaa tamperelainen kokeellisia ääniteoksia livenä improvisoiden toteuttava Suhina Kollektiivi. Äänimaailman kokeakseen kävijä tarvitsee oman älypuhelimen/-laitteen ja kuulokkeet, joita on lainattavissa myös tapahtumassa.  
 
Aura Light Certos Areenalla nähdään myös Vihdin lukion nykytaideprojekti ”Minun luontoni”, jossa yhdistyy valokuva, ympäristö- ja kasvitaide. Opiskelijoiden suunnittelemat valokuvat on toteuttanut valokuvaaja Tarja Ruuska yhdessä floristi Sirkku Leppäkorven ja Vihdin lukion kuvataideopettajan, yhteisöllisyyskoordinaattorin ja hankeharjoittelijan kanssa.  
 
Aluetaiteen kuraattorina ja tuottajana on tuttuun tapaan vihtiläinen taiteilija Salla Ikonen, jonka teoksia on nähtävänä ympäri Suomea. "On hienoa, että kotikunnassa järjestetään näin monipuolinen taiteen juhla, jossa sekä musiikki, että visuaalinen taide pääsee oikeuksiinsa. On ollut kunnia olla mukana Palma Art -festivaalista lähtien kuratoimassa katutaidetta. Haaveenani on, että tulevaisuudessa Vihtiin saataisiin esimerkiksi katutaidepuisto tai -alue, jossa mm. festivaaliteoksia olisi mahdollista nähdä jatkossakin", kertoo Ikonen. 
 
Tapahtuman liput on nyt myynnissä Tiketissä 25 euron hintaan. Tapahtumassa on vihtiläisen ravintola Ned Kelly'sin toteuttama rajattu anniskelualue, mutta muutoin tapahtuma on ikärajaton ja tänä vuonna uutena järjestelynä alle 7-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan 5 euron hintaisella lastenlipulla. 
 
”Olemme saaneet kiinnitettyä syksyn tapahtumaan laadukkaan ja edustavan kattauksen tämän hetken vaihtoehtoisemman laidan kärkitaiteilijoita; taiteen ja kulttuurin kentän innoittajia ja uudistajia. Luvassa on taas edellistä vuotta värikkäämpi ja monipuolisempi kokonaisuus. Tänä vuonna panostamme eritoten alueen visuaaliseen ilmeeseen ja taianomaiseen tunnelmaan, jota kannattaa tulla aistimaan myös Vihdin ulkopuolelta", kertoo tapahtuman tuottaja Tommi Muhli. 
 
Liput Tiketistä (25e/5e) osoitteesta: https://www.tiketti.fi/nummela-art-night-aura-light-certos-areena-nummela-lippuja/92088 

Nummela Art Night 7.10. 2023, Pajuniitty (Aura Light Certos Areena) 

Pysy ajan tasalla seuraamalla: http://www.vihti.fi/nummelartnight  
FB: https://www.facebook.com/events/324765506552149 
IG:https://www.instagram.com/nummelartnight/  
#nummelartnight  

Valokuvat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommi Muhli, kulttuurituottaja, Vihdin kunta
Puh. 044 767 4627
tommi.muhli@vihti.fi
www.vihti.fi

Vihdin kunta - Koti lähellä kaikkea

Vihdin kunta sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 3 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Microsoft ja Vihdin kunta allekirjoittivat tonttikaupat tulevan datakeskuksen maa-alueesta27.6.2023 12:26:00 EEST | Tiedote

Microsoftin ja Vihdin kunnan edustajat allekirjoittivat torstaina 15. kesäkuuta kauppakirjan maa-alueesta, joka on varattu tulevalle datakeskukselle. Maa-alue koostuu kahdesta tontista, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 46 hehtaaria. Kaupan arvo on noin 12,3 miljoonaa euroa. Microsoftin datakeskus on sijoittumassa Etelä-Nummelan työpaikka-alueelle Rostin yrityspuistoon Turun moottoritien ja Vanhan Turuntien väliin. Alueella on voimassa oleva asemakaava. Vihdin kunnanvaltuusto päätti tonttien myymisestä Microsoftille syyskuussa 2022. Alueet luovutetaan ostajalle esirakentamattomina. - Microsoftin datakeskus on Vihdin yli 500-vuotisen historian suurin investointi ja olemme äärimmäisen iloisia voidessamme toivottaa Microsoftin tervetulleeksi Vihtiin - yhteistyö Microsoftin kanssa on ollut koko projektin ajan äärimmäisen sujuvaa ja on ollut ilo nähdä kuinka hankkeen suunnittelussa on käytetty alan parhaimpia osaajia. Datakeskus on suuri työllistäjä rakennusvaiheessa ja valmistuessaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme