Vihdin kunta

Vihdin Teatteri kantaesittää Anssi Kelan musiikkiin pohjautuvan näytelmän kesällä 2024

Jaa

Parasta aikaa -nimeä kantava musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa 9.7.2024.
Liput kesän näytöksiin nyt myynnissä.
Musiikkinäytelmän ensimmäinen casting -tilaisuus pidetään 3.12. klo 11.00 Nummelassa.

Parasta aikaa -musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa heinäkuun 9. päivä 2024 Vihdin Teatterin katetulla kesänäyttämöllä. Musiikkinäytelmän inspiraationa on toiminut Anssi Kelan musiikki. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet vihtiläiset teatteriammattilaiset Antti Taipale ja Jenni Kanta-oksa, ja sen ohjaa Antti Taipale. Anssi Kelan musiikin näytelmään sovittaa ja bändiä johtaa Anna Tallgren. Laadukasta harrastajateatteria yli 50-vuotta esittäneen Vihdin Teatterin historian kunnianhimoisimpaan tuotantoon etsitään nyt laulutaitoisia näyttelijöitä. Näytelmän ensimmäinen casting -tilaisuus pidetään 3. joulukuuta.

Parasta aikaa -näytelmässä kaveriporukan nuoruuden into, tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet joutuvat koetukselle matkalla aikuisuuteen. Päähenkilöt Jasmin, Pete, Kristian, Susanna sekä Nurminen vannovat toisilleen, että he pitävät yhtä vaikka mitä tapahtuisi. Nuoruuden sinisilmäiset odotukset ja suunnitelmat alkavat yksi kerrallaan murtua elämän aallokoissa ja ystävyyden tiivis sidos joutuu haastetuksi. Tarinassa seurataan Jasminin valmistautumista Miss Lohja -finaaliin, sekä siihen kietoutuvia tapahtumia Anssi Kelan musiikin rytmittäessä kokonaisuutta.

Näytelmän alkuperäinen ajatus oli muhinut Vihdin teatteriyhteisössä kasvaneen ja nykyään teatterin tuottajana työskentelevän Jenni Kanta-oksan mielessä jo useita vuosia. Kun hän sitten ilmaisi asian pari vuotta sitten ääneen, tuolloisen kesänäytelmän ohjaajana työskennellyt Antti Taipale kuuli vieressä idean ja innostui siitä niin paljon, ettei ajatus jättänyt häntä rauhaan. Seuraavana päivänä näytelmän ensimmäiset askelmerkit olivatkin jo hahmoteltuina paperille pianon ääressä. Kului kuitenkin reilu vuosi, ennen kuin näytelmä alkoi ilmestyä paperille.

"Käsikirjoituksen ainekset olivat muhineet molempien päässä jo ainakin vuoden, Jennillä varmasti pidempään. Aluksi kävimme Kelan tuotantoa pitkään läpi ja skannasimme mahdolliset biisit, jotka sopisivat musiikkinäytelmän sisällöksi. Mietimme pitkään sitä, miten tarina uppoaa kappaleisiin, jotka ovat näytelmän lähtökohta. Halusimme saada tarinan ja kappaleiden välille selkeitä syy-seuraussuhteita, etteivät biisit tuntuisi liian irrallisilta", kertoo Antti Taipale näytelmän kirjoittamisesta ja jatkaa: "Anssi Kela on ollut heti alusta asti myötämielinen projektillemme. Hänestä on hienoa, että hänen tuotantonsa ja kappaleensa elävät omaa elämäänsä."

"Kun pitkä pohdintatyö oli tehty, itse teksti syntyi aika vauhdikkaasti paperille ensimmäiseksi versioksi. Se syntyi kuin itsestään. Viilaaminen ja asioiden korjailu on vienyt sitten lisää aikaa ja lopulliseen muotoonsa teksti muotoutuu, kun näyttelijät saavat tekstin käsittelyynsä", Jenni Kanta-oksa täydentää kysyttäessä kirjoitusprosessin kulusta.

Parasta aikaa -tuotantoon etsitään nyt laulutaitoisia esiintyjiä, joiden lavaikä on noin 25 ja 45 ikävuoden välillä. Esityksessä liikutaan paljon, joten jonkinlaista liikehdintää on syytä odottaa myös casting-tilaisuudelta. Tanssitaito ei kuitenkaan ole näyttelijän taidoista se, jota pääsääntöisesti etsitään. Ensimmäinen hakutilaisuus järjestetään Vihdin Teatterin harjoitustiloissa Nummelassa 3. joulukuuta klo 11.00 osoitteessa Käppöstie 5. Tarkat ohjeet casting-tilaisuuteen ilmoittautumiseksi löydät Vihdin Teatterin kotisivuilta.

"Vihdin Teatterin hallitus sai useita ehdotuksia ja tarjouksia ensi kesän näytelmäksi. Teosten joukossa oli Antin ja Jennin käsikirjoittama kantaesitys Parasta aikaa. Luettuamme näytelmän synopsiksen oli valinta selkeä ja yksimielinen; tämä on pakko tehdä. Tulevan kesän musiikintäyteisellä näytelmällä halutaan vastata katsojien toiveisiin tuottamalla musiikkipitoinen hauska ja koskettava kesäteatterikokemus. Koronan jäljiltä taloushuolet ovat edelleen vahvasti läsnä teatterimme arjessa, joten toivomme tietysti korkean profiilin näytelmän tuovan helpotusta taloudelliseen tilanteeseen. Ennen kaikkea olemme iloisia, että voimme tarjota katsojille ja harrastajillemme jotain ennennäkemätöntä. Kannustamme kaikkia kiinnostuneita hakemaan mukaan castingiin ja tietenkin menemään lippukaupoille, koska luvassa on erityislaatuista herkkua", kommentoi Vihdin Teatterin hallitus tulevan kesän näytelmäproduktiota yhteen ääneen.

Parasta aikaa -musiikkinäytelmä Vihdin Teatterin kesänäyttämöllä

Ti 9.7.2024, klo 19.00 (ensi-ilta)
Ke 10.7.2024, klo 19.00
To 11.7.2024, klo 19.00
Ti 16.7.2024, klo 19.00
To 18.7.2024, klo 19.00
La 20.7.2024, klo 17.00
Ti 23.7.2024, klo 19.00
To 25.7.2024, klo 19.00
La 27.7.2024, klo 17.00
Ti 30.7.2024, klo 19.00
To 1.8.2024, klo 19.00
La 3.8.2024, klo 17.00
Ti 6.8.2024, klo 19.00
To 8.8.2024, klo 19.00
La 10.8.2024, klo 17.00
Su 11.8.2024, klo 17.00
Ti 13.8.2024, klo 19.00
Pe 16.8.2024, klo 22.00 (yönäytös)
La 17.8.2024, klo 22.00 (yönäytös)

Käsikirjoitus: Jenni Kanta-oksa ja Antti Taipale
Ohjaus: Antti Taipale
Kapellimestari: Anna Tallgren
Näytelmän kesto n. 2 h 45 min., 1 väliaika

Liput NetTicketistä

Vihdin Teatterin asiakaspalvelu ja lippuvaraus puh. 0400 975 068 (ma ja pe klo 9.00-15.00)

Lippu 32 €
Eläkeläinen, opiskelija, työtön 30 €
Lapsi 5-16 v. 22 €
Lippujen hinnat sisältävät Netticketin palvelumaksut.

Vihdin kesäteatteri sijaitsee osoitteessa: Kirkkoniementie 12, 03400 Vihti

Katsomo on katettu.

Lisätiedot ja haastattelut

Jenni Kanta-oksa
tuottaja@vihdinteatteri.fi
0407209669

Avainsanat

Kuvat

Vihdin Teatterin kesänäyttämön katsomo. Kuva: Vihdin Teatteri.
Vihdin Teatterin kesänäyttämön katsomo. Kuva: Vihdin Teatteri.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Taide- ja musiikkifestivaali Nummela Art Nightin vuoden 2023 korkeatasoinen ja monipuolinen taidekattaus on nyt valmis14.9.2023 17:53:57 EEST | Tiedote

Pimeän vuodenajan valo- ja väripilkku Nummela Art Night saapuu ilahduttamaan taiteenystävien syksyä jo kolmannen kerran 7. lokakuuta. Tänä syksynä tapahtumassa nähdään muun muassa juuri uuden Joka päivä jotain katoaa -albuminsa julkaissut, Emma -pystejä ja platinamyyntejä urallaan kahminut, vaihtoehtoräppäri ja runoilija Paperi T, jazzista ja fuusiomusiikista inspiroituva energinen indierokkari Arppa & Reporters -erikoiskokoonpanonsa kera, Lauri Haav, Isaac Sene, moshimoshi, Knife Girl, Mura, Michael Bleu, Suhina Kollektiivi, Irene Kostas ja Antti Kneckt.

Microsoft ja Vihdin kunta allekirjoittivat tonttikaupat tulevan datakeskuksen maa-alueesta27.6.2023 12:26:00 EEST | Tiedote

Microsoftin ja Vihdin kunnan edustajat allekirjoittivat torstaina 15. kesäkuuta kauppakirjan maa-alueesta, joka on varattu tulevalle datakeskukselle. Maa-alue koostuu kahdesta tontista, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 46 hehtaaria. Kaupan arvo on noin 12,3 miljoonaa euroa. Microsoftin datakeskus on sijoittumassa Etelä-Nummelan työpaikka-alueelle Rostin yrityspuistoon Turun moottoritien ja Vanhan Turuntien väliin. Alueella on voimassa oleva asemakaava. Vihdin kunnanvaltuusto päätti tonttien myymisestä Microsoftille syyskuussa 2022. Alueet luovutetaan ostajalle esirakentamattomina. - Microsoftin datakeskus on Vihdin yli 500-vuotisen historian suurin investointi ja olemme äärimmäisen iloisia voidessamme toivottaa Microsoftin tervetulleeksi Vihtiin - yhteistyö Microsoftin kanssa on ollut koko projektin ajan äärimmäisen sujuvaa ja on ollut ilo nähdä kuinka hankkeen suunnittelussa on käytetty alan parhaimpia osaajia. Datakeskus on suuri työllistäjä rakennusvaiheessa ja valmistuessaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye