Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

SPAL jatkaa itsenäisenä ammattiliittona

Jaa

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäsenyys Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:ssä on päättynyt 19. syyskuuta 2023.

Kuva: Mikko Vähäniitty

SPAL jatkaa toimintaansa itsenäisenä ammattiliittona ja varmistaa jatkossakin jäsenistönsä ammatilliset ja taloudelliset edut ja oikeudet hyvinvointialueilla.

– Suuntaamme katseet eteenpäin. Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on 30 vuotisella kokemuksellaan asiantuntevin ammattiliitto ajamaan pelastustoimen, ensihoidon ja hätäkeskusten henkilöstön etuja ja oikeuksia nyt ja tulevaisuudessa, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

Sote ry:n jäsenyyden päättymisellä ei ole välittömiä vaikutuksia jäsenten työ- ja virkaehtosopimusetuihin, kuten palkkaukseen, vuosilomiin, sairauslomaoikeuteen, matkakorvaukseen perhevapaisiin tai oikeusturvaan. SPALin jäsenyhdistysten luottamusvaltuutetuilla on edelleen oikeus edustaa jäsenistöään hyvinvointialueilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on Suomen suurin pelastushenkilöstön ammattiliitto. Liitto ajaa ja valvoo pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten etuja ja oikeuksia sekä edistää heidän hyvinvointiaan työelämässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

Hallitusohjelma: Ratkaisuja pelastajapulaan, koulutusuudistusta ei nähdä välttämättömänä investointina19.6.2023 12:53:52 EEST | Tiedote

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman tavoitteena on parantaa kansalaisten turvallisuutta ja tehostaa pelastustoiminnan toimintakykyä. – Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin eduskuntavaalitavoitteet otettiin kiitettävästi mukaan hallitusohjelmaan. Valitettavasti pelastus- ja hätäkeskustoiminnan koulutusuudistuksen välttämättömyyttä ei täysin oivallettu, sanoo järjestön johtaja Kim Nikula.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme