Jyväskylän yliopisto

Opiskelijat osoittavat mieltä Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa – rehtorit ymmärtävät valtaajien vaatimuksia

Jaa

Hallituksen kaavailemia leikkauksia vastustavat opiskelijat osoittavat parhaillaan mieltä Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa. Opiskelijat leikkauksia vastaan! -yliopistovaltaus on ilmoittanut mielenilmauksen jatkuvan useamman päivän.

Yliopiston rehtorit ymmärtävät valtaajien vaatimuksia ja korostavat, että opiskelijoiden viesti on syytä ottaa vakavasti.

- Opiskelijoilla pitää olla mahdollisuus ja varaa keskittyä opintoihinsa. Opintojen läpäisyn parantamiseksi pitää huolehtia siitä, että opiskelijoiden opintososiaalisia tukia ei heikennetä ja YTHS:n toimintaedellytyksiä ja resurssointia parannetaan, rehtori Jari Ojala toteaa.

- Opintorahan indeksikorotuksen jäädyttäminen vaikeuttaa monen opiskelijan toimeentuloa. Indekseistä puhuttaessa korostetaan ostovoimaa, mutta taloudellisesti heikossa asemassa olevien opiskelijoiden osalta pitäisi puhua arjessa selviytymisestä, joka indeksikorotuksella mahdollistetaan. Jyväskylän yliopisto ei pidä suunnitelmaa kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksujen täyskatteellisuudesta realistisena, Ojala kertoo.

- Yliopistot ovat yhteisrintamana vaatineet lisäresurssia siihen, että voivat antaa laadukasta koulutusta ja ohjausta opiskelijoillemme. Opiskelijoilla on oikeus laadukkaaseen ja turvalliseen opiskeluympäristöön, opetussisältöihin, joita kehitetään tutkimusperustaisesti sekä laadukkaaseen tukeen ja ohjaukseen, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo.

Yliopisto tekee työtä opiskelijoiden hyvinvoinnin turvaamiseksi jatkuvasti tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Koneoppiminen auttaa ennustamaan ylipainoa ja kestävyyskuntoa - apua ennaltaehkäisevien hoitojen kehittämisessä22.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa selvitettiin tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia kestävyyskunnon ja ylipainon ennustamisessa sekä henkilökohtaisen terveysindeksin kehittämisessä. Kokonaisuutena koneoppiminen mahdollistaa yksilölle parempien hoitomuotojen valitsemisen sekä hoitojen kehittämisen ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye