Linja-autoyhteydet Kalajoelta ja Oulaisista Helsingin ja Jyväskylän suuntaan paranevat lokakuun alussa (Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa

Kalajoen, Merijärven, Oulaisten, Haapaveden ja Kärsämäen välisiin koulupäivien linja-autovuoroihin tehdään muutoksia 2.10.2023 alkaen. Muutosten seurauksena Kalajoelta ja Oulaisista syntyy uusia vaihdollisia linja-autoyhteyksiä Helsingin ja Jyväskylän suuntaan. Myös Oulaisten ja Haapaveden välillä käynnistyy uusi vuoro.

Bussipysäkin merkki ja taustalla pihlajia.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Susanna Ukkola.

Kalajoelta pääsee Kärsämäelle klo 12.30 ja 15.05 lähtevillä vuoroilla. Vaihtoyhteys Kärsämäeltä Helsingin ja Jyväskylän suuntaan lähtee klo 15.10. Kärsämäeltä Kalajoelle klo 18.00 lähtevään vuoroon taas voi vaihtaa Helsingistä ja Jyväskylästä klo 17.55 Kärsämäelle saapuvasta vuorosta. Kaikkiin Kalajoen ja Kärsämäen välillä kulkeviin vuoroihin sisältyy linja-auton vaihto Oulaisissa.

Oulaisista ajetaan Kärsämäelle neljä vuoroa, jotka lähtevät klo 7.00, 13.25, 14.55 ja 16.00. Toisella ja kolmannella vuorolla on Kärsämäellä vaihtoyhteys Helsingin ja Jyväskylän suuntaan klo 15.10 tai 17.10. Kärsämäeltä Oulaisiin lähtee vuoroja klo 7.14, 8.50, 15.50 ja 18.00. Kahdella viimeisellä vuorolla on vaihtoyhteys Helsingin ja Jyväskylän suunnasta klo 14.55 tai 17.55. Osa Oulaisten ja Kärsämäen välisistä vuoroista on suoria, ja osaan vuoroista sisältyy linja-auton vaihto Haapavedellä.

Oulaisten ja Haapaveden välinen uusi iltavuoro lähtee Oulaisista klo 19.10 ja saapuu Haapavedelle klo 19.50. Vuoro ajetaan koulupäivisin.

Matka-aika Jyväskylän suuntaan lyhenee

Muutosten myötä matka-aika erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhenee. Tähän asti nopeimmat reitit Kalajoelta ja Oulaisista Jyväskylään ovat kulkeneet Tampereen tai Seinäjoen kautta. Uusien vuorojen myötä reitti lyhenee selvästi. Matka-aika Jyväskylästä Kalajoelle on nopeimmillaan alle viisi tuntia ja Oulaisiin alle neljä tuntia.

Kalajoen ja Kärsämäen välistä liikennettä on tähän asti ajettu loma-aikoina maanantaista perjantaihin sekä ympäri vuoden lauantaisin ja sunnuntaisin. Nyt tehtävien muutosten seurauksena vuoroja ajetaan joka päivä. Loma-aikojen sekä viikonloppujen vuorojen aikataulut pysyvät ennallaan.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita Kalajoen, Merijärven, Oulaisten, Haapaveden ja Kärsämäen välisiin linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput  mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa

Puh:0295 020 600

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan Kipsikorven materiaalinkäsittelyalueen laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)30.11.2023 08:28:12 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut 29.11.2023 perustellun päätelmän L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan materiaalinkäsittely- ja loppusijoitusaluetta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kristiinankaupunki-Nokia -välisen voimajohtohankkeen YVA-selostukseen edellytetään täydennystä (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Satakunta ja Pirkanmaa)27.11.2023 10:41:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä ennen perustellun päätelmän antamista etenkin hankkeen luontovaikutusten arvioinnin ja Natura-arviointien osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. pohjavesialueiden lähtötietoihin. Täydennetty arviointiselostus kuulutetaan ja asetetaan nähtäville uudestaan.

MKB-dokumentet för kraftledningsprojektet mellan Kristinestad och Nokia kräver komplettering (Södra Österbotten, Österbotten, Satakunta och Birkaland)27.11.2023 10:12:53 EET | Tiedote

Miljökonsekvensbedömningen det vill säga MKB-dokumentet måste kompletteras innan en motiverad slutsats ges, särskilt för projektets bedömning av konsekvenserna för naturen och Naturabedömningarna. De övriga kompletteringsbehoven gäller bland annat utgångsdata för grundvattenområdena. Det kompletterade MKB-dokumentet kungörs och läggs fram till påseende på nytt.

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntyessä27.11.2023 08:00:25 EET | Tiedote

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa seuraavien 10 vuoden aikana yhteensä 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntymisen myötä. Lisäksi kuljetusten kannalta kriittisimpien painorajoitettujen siltojen uusimisen kustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa. Kustannukset kasvavat noin 8 % alemman maantieverkon nykyiseen, noin 170 miljoonan euron korjausvelkaan verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme