Kymen Seudun Osuuskauppa

Kymen Seudun Osuuskauppa 10-vuotta – lähes 200 miljoonan euron investoinnit tukevat maakunnan palvelurakenteen kehittymistä ja alueen työllisyyttä

Jaa

Kymen Seudun Osuuskaupan tammi-elokuun liikevaihto oli 340,0 milj. euroa, jossa kasvua oli + 5,6 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.  Tammi-elokuun operatiivinen tulos oli 13,5 milj. euroa (edv. 9,6 milj. euroa). Vuoden 2023 investoinnit kohoavat ennätystasolle, noin 33 milj. euroon. Tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuotta viettävä KSO on investoinut toiminta-aikanaan yhteensä yli 190 milj. euroa toimialueensa palveluiden kehittämiseen.

Kouvolan Prisma vahvistaa asemaansa alueen johtavana päivittäistavarakauppana

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto oli tammi-elokuussa 234,8 milj. euroa, mikä on + 6,6 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Marketkaupan toimialalla tehdyt investoinnit kohdistuivat pääosin Kouvolan Prismakeskuksen uudistamishankkeeseen. Yli 20 milj. euron hankkeessa päivitetään liikekeskuksen palvelut, miljöö, kalustus, talotekniikka ja julkisivu. Prisman lisäksi kiinteistössä toimiville muille myymälöille rakennetaan uudet liiketilat sekä liikennejärjestelyitä sujuvoitetaan. Kevään suurimpia muutoksia oli päivittäistavaraosaston siirtyminen uudelle paikalle, jota edelsi ajanmukaisten energiatehokkaiden kylmäkalusteiden asennus sekä uuden kassalinjaston avautuminen. Alkusyksyn aikana Emotion Kouvola siirtyy uudelle liikepaikalle ja samaan tilaan avautuu KSO Hiuspalveluiden uusin toimipiste. Tykkimäki Actionpark sekä uudistettu ravintolamaailma avautuvat alkuvuodesta 2024.

- Kouvolan Prismakeskuksen uudistus on mittava investointi Korjalan marketalueeseen ja Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen. Kyseessä on myös KSO:n historian suurin yksittäinen investointi. Hanke on edennyt yli puolivälin ja uudistettu Prismakeskus avautuu alkuvuonna 2024 Prisma Kouvolan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, kertoo KSO:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Harri Miettinen.

KSO osti Kouvolan Anjalasta tontin uudelle päivittäistavarakaupan Sale-yksikölle toukokuussa 2022. Tontin valmistelutyöt sekä liikekiinteistön rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2023. Aiempaa suuremman myymälän valikoima kasvaa ja tuotteissa on entistä enemmän otettu huomioon alueen asukkaiden tarpeita. Myymälä avautuu loppuvuodesta 2023.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto oli 74,5 milj. euroa, mikä on - 1,3 % vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Hienoisen laskun taustalla oli polttonesteen hinnan lasku. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan merkittävin investointi on ollut ABC-latausverkoston rakentaminen. KSO:n toimialueella sijaitsee tällä hetkellä 28 latausasemaa, joissa on yli 150 latauspistettä. Loppuvuoden aikana verkosto laajenee myös Anjalaan, uuden Sale-myymälän yhteyteen.

Matkailu- ja ravitsemiskaupan uudistukset tukevat matkailua ja maakunnan väestön palvelutarjontaa

KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 22,9 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 24,2 %. Kasvun taustalla oli edelleen jatkunut palautuminen koronapandemiasta sekä toimialalle tehdyt uusinvestoinnit.

Tykkimäki Resortin ensimmäinen toimintavuosi oli onnistunut ja yksikkö saavutti sille asetetut tavoitteet. Noin 500 uutta majoituspaikkaa Kymenlaaksoon tuonut Resort-kokonaisuus palvelee niin vapaa-ajanmatkailijoita kuin yritysmatkailijoita ympärivuotisesti. Kesäkaudella Resort muodostaa Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kanssa uniikin kokonaisuuden, jollaista Suomessa ei ole aiemmin ollut. Uudistettu ja moderni majoituskapasiteetti huvipuiston yhteydessä houkuttelee viipymään alueella pidempään, jolloin matkailijat käyttävät myös maakunnan muita palveluita. Tykkimäen huvipuiston kävijämäärä kasvoi edellisestä vuodesta hieman yli 10 000 kävijällä, kokonaiskävijämäärän kohotessa 180 000. Tykkimäen huvipuistossa tehdyt investoinnit kohdistuivat porttirakennuksen kokonaisvaltaiseen uudistukseen sekä kahvila- ja ravintolatarjonnan päivityksiin. Vuoden 2023 uutuusaktiviteettina avautui 10 radan Seikkailu -kiipeilyrata, jossa kiipeillään Tykkimäen ja Käyrälammen hulppeissa maisemissa.

Alkuvuoden aikana KSO:n ravintolatarjonta täydentyi Las Palmas -ketjulla, kun sekä Kotkaan että Kouvolaan avattiin uudet yökerhot Amarillojen yhteyteen. Syksyn aikana Kuusankosken Rosso päivittyi uudeksi uniikkiravintola Kukkopojaksi. Ravintolan menussa korostuvat erilaiset kanaherkut wingseistä burgereihin ja lisäksi tarjolla on mm. kiviuunipizzaa, leikkeitä ja pitaleipiä.

Koko Kymenlaakson yhteinen osuuskauppa 10-vuotta – asiakasomistajia on palkittu yli 200 miljoonalla eurolla

Kymenlaaksolaisella osuustoiminnalla on yli 100-vuotiset perinteet. Vankoille perustuksille syntyi kymmenen vuotta sitten koko Kymenlaakson yhteinen osuuskauppa, kun Osuuskauppa Ympäristö ja Osuuskauppa Ympyrä yhdistyivät Kymen Seudun Osuuskaupaksi. Yhdistymisvuodesta 2013 alkaen, KSO:n jäsenmäärä on kasvanut lähes 11 000 jäsenellä, maakunnan negatiivisesta väestökehityksestä huolimatta.  

- Tunnetuinta palkitsemismuotoamme, Bonusta, on maksettu kymmenen vuoden aikana yhteensä yli 160 milj. euroa KSO:n asiakasomistajille. Kun siihen lisätään ylijäämänpalautus ja maksutapaetu, kohoaa asiakasomistajien palkitseminen yhteensä yli 230 milj. euroon, taustoittaa Harri Miettinen.

KSO:n jäsenmäärä kasvoi tammi-elokuussa 729 jäsenellä. KSO:n omistajia oli elokuun lopussa 88 136, joka on noin 82 prosenttia maakunnan talouksista. Ylijäämänpalautusta KSO jakoi jäsenilleen toukokuussa 8,9 milj. euroa, joka oli 2,5 % asiakasomistajatalouden edellisen vuoden ostoista KSO:n toimipaikoissa. Bonusta maksettiin tammi-elokuussa 10,2 milj. euroa.

- Pysyvästi edullisesta hintatasosta sekä aktiivisesta asiakasomistajien palkitsemisesta on pidetty kiinni KSO:n jokaisena toimintavuotena, kuten kuluttajaosuuskunnan tehtäviin kuuluu. Uskomme tulevaan on vahva ja haluamme edelleen kehittää Kymenlaaksoa omalta osaltamme investointien ja työllistämisen muodossa, jatkaa Miettinen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kymen Seudun Osuuskauppa, eli KSO, on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja 100 toimipaikassa Kymenlaaksossa. Kymen Seudun Osuuskaupan omistavat yli 88 000 kymenlaaksolaista kotitaloutta ja se työllistää 1 600 eri ammattialojen osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymen Seudun Osuuskauppa

S-Rauta Haminan liiketoiminta päättyy28.11.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Kymen Seudun Osuuskauppa on saanut S-Rauta Haminaa koskeneet muutosneuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden tarkoituksena oli selvittää edellytykset toiminnan jatkamiselle, koska S-Rauta Haminan tulos on ollut pitkään tappiollinen. - Neuvottelujen tuloksena S-Rauta Haminan liiketoiminta on päätetty lopettaa kevään 2024 aikana. S-Rauta Haminan kiinteistö vaatisi mittavat uudistukset, jotta nykyistä toimintaa voitaisiin jatkaa. Rautakaupan suhdannenäkymät ovat haasteelliset korkean inflaation ja kohonneiden korkojen myötä ja Haminassa rautakaupan markkinat ovat myös rajalliset, toteaa KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä. Neuvottelut koskivat koko S-Rauta Haminan henkilökuntaa eli yhteensä 7 henkilöä. Koko toimipaikan henkilökunta irtisanotaan, mutta heille pyritään tarjoamaan töitä osuuskaupan muista toimipaikoista.

KSO käynnistää S-Rauta Haminaa koskevat muutosneuvottelut6.11.2023 14:30:00 EET | Tiedote

Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) käynnistää S-Rauta Haminaa koskevat muutosneuvottelut. S-Rauta Haminan tulos on ollut tappiollinen viimeisten vuosien ajan. - S-Rauta Haminan kiinteistö vaatisi mittavat uudistukset, jotta nykyistä toimintaa voitaisiin jatkaa. Rautakaupan suhdannenäkymät ovat haasteelliset korkean inflaation ja kohonneiden korkojen myötä ja Haminassa rautakaupan markkinat ovat myös rajalliset, taustoittaa KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä. KSO suunnittelee edellä kuvatuilla tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä S-Rauta Haminan toiminnan lopettamista. Muutosneuvottelut koskettavat koko yksikön henkilökuntaa, eli 8 henkilöä. Työnantajan tavoitteena on tarjota kaikille heille uutta työtehtävää osuuskaupasta.

Sale Anjala avautuu uuteen liiketilaan 9.11.202331.10.2023 14:30:00 EET | Tiedote

Uudistetun Sale Anjalan avajaisia vietetään 9.11.2023. KSO:n rakennuttama uusi liikekiinteistö sijaitsee osoitteessa Elimäentie 41. Avajaispäivää juhlistetaan myymälässä arvonnoilla ja tuotetarjouksilla. Sale Anjala palvelee vanhassa liiketilassa lauantaihin 4.11.2023 asti tai niin kauan kuin myytävää varastoa riittää. Modernia päivittäistavarakauppaa ja paikallishenkeä - Anjala saa uudesta Salesta nykyaikaisen ja energiatehokkaan päivittäistavarakaupan. Aiempaa suuremmassa myymälässä valikoimaa on voitu kasvattaa ja tuotteissa on otettu entistä enemmän huomioon alueen asukkaiden toiveita. Esimerkiksi päivittäin avoinna oleva paistopiste ja itsepalvelukassa ovat odotettu lisä Sale Anjalan palveluihin. Lisäksi esteetön myymälä ja suuremmat paikoitustilat helpottavat asiointia, kertoo KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä. Saleissa vaalitaan myös paikallista kyläkauppahenkeä. Sale Anjalalle suunnitellussa paikallismerkissä näkyvät alueen maamerkit Kymijoki, paperitehdas ja 1700-luvulla ra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme