Kokkolan kaupunki

Veterinärmottagningen i Karleby öppnas 2.10

Dela

Veterinärmottagningen som varit stängd i början av året öppnas i Karleby. Veterinär Kaisa Savolainen börjar arbeta vid Hammargränds mottagningen måndag 2.10.

Smådjursmottagningen är tills vidare öppen måndag till fredag kl. 8–12. På mottagningen arbetar en veterinär, och från och med 16.10 också en klinikdjurskötare.

Tidsbokning för smådjur vardagar kl. 8–9, tfn 040 805 0841. Mottagningen finns på Mesils industriområde, på adressen Hammargränd 15.

Information om utgivare

Karleby. Vi har en bredare horisont

Karleby stad är Mellersta Österbottens tvåspråkiga landskapscentrum med ca 48 000 invånare. Loket för näringslivet i Karleby är det även internationellt betydande klustret inom kemisk industri. Det kompletteras av Finlands största hamn för spår- och Panamax-trafik samt ett mångsidigt nätverk av företagsaktörer. Också mångsidiga evenemang, turismen och fritidsboende lockar besökare till staden.

Kung Gustav II Adolf grundade staden för 400 år sedan vid Bottniska vikens kust. Havet har medfört starka traditioner inom handel och logistik genom sjöfart och skeppsbyggande till industrin och bildningen. Läget vid havet och flygförbindelser, vid huvudbanan och väg E8 säkerställer att såväl människor, varor som idéer rör på sig.

Andra språk

Följ Kokkolan kaupunki

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kokkolan kaupunki

Bildandet av Mellersta Österbottens sysselsättningsområde fastställdes22.2.2024 15:52:42 EET | Tiedote

Sysselsättningsområdet som bildas av städer och kommuner i Mellersta Österbotten har fastställts genom statsrådets beslut 22.2.2024. Ministerarbetsgruppen för sysselsättning och företagande föreslog att Toholampi ansluts till Mellersta Österbottens sysselsättningsområde. Statsrådet fastställde förslaget och därmed står det klart vilka de framtida sysselsättningsområdena är i Finland. Inom området för NTM-centralen i Österbotten bildas tre sysselsättningsområden: Mellersta Österbottens sysselsättningsområde, Jakobstadsregionens sysselsättningsområde och Österbottens sysselsättningsområde, och Kristinestad går med i Suupohja sysselsättningsområde.

Keski-Pohjanmaan työllisyysalueen muodostaminen vahvistui22.2.2024 15:52:42 EET | Tiedote

Keski-Pohjanmaan kaupunkien ja kuntien muodostama työllisyysalue on vahvistettu valtioneuvoston päätöksellä 22.2.2024. Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä esitti, että Toholampi liitetään kuuluvaksi Keski-Pohjanmaan työllisyysalueeseen. Valtioneuvosto vahvisti esityksen ja samalla kaikki Suomen tulevat työllisyysalueet ovat nyt selvillä. Pohjanmaan ELY-keskusalueelle muodostuu kolme työllisyysaluetta; Keski-Pohjanmaan työllisyysalue, Pietarsaaren seudun työllisyysalue ja Pohjanmaan työllisyysalue, lisäksi Kristiinankaupunki suuntautuu Suupohjan työllisyysalueeseen.

Den politiska demonstrationens inverkan på Karleby stadens tjänster torsdag 1.231.1.2024 12:54:53 EET | Tiedote

JHL samt många av FFC:s förbund och STTK:s förbund har meddelat att de ordnar en politisk demonstration som hålls på torsdag 1.2.2024 kl. 11–15. Det är frivilligt att delta i demonstrationen och var och en som hör till ett fackförbund bestämmer själv om hen deltar i den. Daghemmen i Karleby håller öppet i morgonen och skolornas eftermiddagsverksamhet ordnas. Tjänsterna kan ordnas med olika personalarrangemang. De anställda som deltar i den politiska demonstrationen är lämnar arbetsplatsen på torsdag kl. 11–15. Demonstrationen väntas inte påverka skol- och daghemslunchen. Enligt nuvarande uppgifter ordnas även stadens övriga tjänster normalt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye