Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli Kaupunkiliikenteen ja Helsingin kaupunkitilojen ajankohtaiskatsaukset

Jaa
Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 2. lokakuuta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n ja Helsingin kaupunkitilat Oy:n ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Kaupunkiliikenne vastaa Helsingin joukkoliikenneinfrasta, metrojunien ja raitiovaunukaluston liikennöinnistä, kunnossapidosta sekä kehittämisestä. Lisäksi se järjestää Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Helsinki omistaa yhtiöstä 99,9 prosenttia, Vantaa 0,1 prosenttia.

Tänä vuonna Kaupunkiliikenne on jatkanut valmistautumista pikaraitiolinja 15:n käynnistymiseen lokakuussa. Kaupunkiliikenteen muina ajankohtaisina asioina Koskelan varikolla ensi vuonna alkavan uudishankkeen allianssin työ on alkanut. Kalasatama-Pasila raitiotielinjan rakentaminen on edennyt aikataulussa ja suunnitelman mukaan liikennöinti alkaa syksyllä 2024.

Helsingin Kaupunkitilat vuokraa ja kehittää kaupungin kulttuurihistoriallisesti merkittäviä tiloja, alueita ja kauppapaikkoja. Kaupunki omistaa yhtiön kokonaan. Kaupunkitilojen kohteista ovat Torikorttelit, Teurastamon ja Tukkutorin alue sekä kaikki kauppahallit ja torit.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston 2. lokakuuta kokouksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta jaoston sivuilta.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme