Lasten Keskus

Pete Leppänen: Levytysseikkailua Glitterikaupungissa ja riemukkaita rokkiviittauksia

Jaa

”En saa tätä riffiä soitettua taimissa”, tuskaili Rokki-Pupu ja tassut alkoivat hikoilla. Treeneissä sitä oli hierottu koko vuosi, mutta studion paineet olivat liikaa. Kokemus on tuttu kirjailija ja rock-muusikko Pete Leppäselle oman uran varrelta, kuten moni muukin asia uudessa Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö – Studion kummitus -kirjassa

”Tärkeitä teemoja kirjassa ovat ystävyys, unelmien tavoittelu, kiusaaminen ja tietenkin se rock: miten bändit syntyvät ja mitä kaikkea siihen kuuluu.”
”Tärkeitä teemoja kirjassa ovat ystävyys, unelmien tavoittelu, kiusaaminen ja tietenkin se rock: miten bändit syntyvät ja mitä kaikkea siihen kuuluu.”

”Rokki-Pupu on alter egoni: koulukiusattu pikkukaveri, jolla on suuria unelmia ja joka saa musiikista voimaa. Mulla oli lapsena täysin epärealistiset ajatukset omasta tulevasta rokkitähteydestäni”, kertoo kirjailija Leppänen. Satojen rock-keikkojen ja kymmenen albumin mies kirjoitti lapsille kuvauksen rokkarin elämästä: mitä ovat tunteet lavalla tai jännitys ja stressi levynteon kanssa? Millaista on kierrellä pitkillä keikoilla ja tehdä vähän kaikkea roudauksesta paidanmyyntiin?

Leppäsen kirjoittamassa ja Paula Melan kuvittamassa kirjassa Pöpelikkölän pikkukylän uudet tähdet Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö ovat kesän aikana valloittaneet festariyleisöjä ja pääsevät toteuttamaan suurta unelmaansa, kun levy-yhtiö kutsuu neuvotteluun. Levytyssopimuksen myötä kaksikolla ja heidän tiimillään alkaa vauhdikas seikkailu suuressa Glitterikaupungissa, jossa studio Lokinpesä jo odottaa tulokkaita. Vaikka levytys alkaa lupaavasti, outo ongelma alkaa pian vaivata: kitararaidalla kuuluu erikoista, aavemaista ulinaa. Onko studiossa kummitus?

”Tärkeitä teemoja kirjassa ovat ystävyys, unelmien tavoittelu, kiusaaminen ja tietenkin se rock: miten bändit syntyvät ja mitä kaikkea siihen kuuluu.” Sarjan kahdessa aiemmassa kirjassa on käsitelty keikkaa ja kiertuetta, uudessa teoksessa levytystä. ”Tässä trilogiassa on siis koko kaari käyty läpi. Jatkossa kaikki on toistoa: keikka, kiertue, levy, ja sama kierros alusta.”

Pete Leppänen sanoo kirjoittavansa erityisesti alakouluikäisille lapsille, joita rock-musiikki kiinnostaa. ”Jos minulle olisi ojennettu tällainen kirja 7-vuotiaana, jolloin hurahdin Hanoi Rocksiin, olisin ollut riemuissani. Mutta lasten lisäksi tämä on kirjoitettu myös kaltaisiani rokkifaijoja ja -mutseja ajatellen, että kerrankin aikuisiakin kiinnostava iltasatu. Kirjassa on lukuisia viitteitä todellisiin rokkijuttuihin, jotka lapsen korvaan kuulostavat vain hauskoilta, mutta joista aikuinen saa eräänlaisen lisätason kirjaan.”

Pete Leppäsellä on 30 vuoden muusikon kokemus rock’n’rollin maailmasta. Hän on kirjoittanut aiemmin kirjat Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta sekä Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Kirotut lokit. Hän työskentelee päivisin kirja-alalla ja viettää usein iltansa kitaran varressa.

Pete Leppänen, Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö – Studion kummitus. Lasten Keskus 2023. 171 s. Kansi ja kuvitus Paula Mela. ISBN 978-952-859-6. Kl 84.2. Ilmestyy lokakuussa 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Tiina Haapsalo, Katariina Elomaa ja Katri Kirkkopelto: Pienten lasten kaveritaitojen vahvistaminen ja kiusaamisen ehkäisy digimaailmassa7.2.2024 08:19:00 EET | Tiedote

Piki on saanut uuden puhelimen. Se kulkee mukana kaikkialle ja kilahtelee vähän väliä. Puhelimella leikitään kaveriporukassa, lähetetään viestejä ja sydämiä – ja pian myös ikäviä videoita, jotka sulkevat osan kavereista leikkien ulkopuolelle. Mikä tämä villi kapistus on, ja miksi se tuo mukanaan sekä riemua että pahaa mieltä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye