Lasten Keskus

Pieni, kiukkuinen ja kaikkien rakastama – satuhahmo Molli täyttää 10 vuotta!

Jaa

”Siitä tykkään ihan hirveästi, että Mollin hahmot voivat olla epätäydellisiä ja kompuroivia ja sitä kautta kauhean inhimillisiä kamppaillessaan elämänsä kysymysten kanssa. Tämä ajatus on kulkenut mukana ensimmäisestä kirjasta lähtien.”

Sympaattisen, kiukuttelevan ja haaveilevan Molli-hahmon ovatkin ottaneet omakseen niin lapset kuin esimerkiksi varhaiskasvatuksen ammattilaiset.
Sympaattisen, kiukuttelevan ja haaveilevan Molli-hahmon ovatkin ottaneet omakseen niin lapset kuin esimerkiksi varhaiskasvatuksen ammattilaiset.

Kuvataiteilija ja lastenkirjailija Katri Kirkkopellon luoma rakastettu Molli-satuhahmo ilmestyi suomalaisperheiden elämään vuonna 2013 ja on siitä alkaen valloittanut uusia koteja ja sydämiä. Kymmenessä vuodessa Mollin elämässä on tapahtunut paljon. Kirjoja on ilmestynyt lähes joka vuosi, niitä on käännetty viidelle kielelle ja Molli on saanut kaverikseen uusia hahmoja. Vuonna 2020 Molli ja maan ääri -kirja oli lasten ja nuorten kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaanakin. Uusin kirja Molli ja väärä jalka ilmestyi syksyllä 2023 ja  itsemyötätuntoa käsittelevä Ihana Molli ilmestyy keväällä 2024.

”Mollin tuoteperhe on kasvanut. Alkuperäisten, tarinallisten Molli-kirjojen rinnalle on tullut pikku-Molleja pienille lapsille. Niissä on keskiössä yksi, pienen lapsen arjesta nouseva teema, kuten syöminen, nukkumaan meno tai vaikka kiukuttelu. Isommille lapsille suunnatuissa kirjoissa on enemmän tasoja niin kuvissa kuin tekstissä”, toteaa Molli-kirjojen kustantaja Lasten Keskus. Sympaattisen, kiukuttelevan ja haaveilevan hahmon ovatkin ottaneet omakseen niin lapset kuin esimerkiksi varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Kirjojen rinnalle on tehty myös kasvattajan oppaita, joita voidaan hyödyntää päiväkotien ja perheiden tunnetaitokasvatuksessa ja sosiaalisten taitojen opettelussa.  Koko Mollin tuoteperhe on esillä www.mollinmaailma.fi -sivuilla.

Kirjojen lisäksi Molli on ehtinyt valloittaa myös esiintymislavoja Turun Kaupunginteatterin ja Tampereen Ahaa Teatterin kautta. ”On ollut jännittävää nähdä, miten Molli taipuu eri taidemuotoihin, kuten teatteriin. Olen onneksi tunnistanut teatteriesityksissä sitä aitoa ja alkuperäistä Mollia ja siitä olen tosi iloinen”, Katri Kirkkopelto sanoo.

Mollin kymmenvuotissynttäreitä juhlittiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa lokakuun lopulla satojen lasten ja aikuisten voimin. Mukana oli kirjailijan lisäksi myös oikea Molli-hahmo, jolla riitti suosiota ja pieniä halaajia.

”Oodissa oli liikuttavaa nähdä, kuinka Molli on niin todellinen lapsille. Pidän siitä, että lukijat rakentavat Molliin oman suhteensa, silloin ne tarinat vasta lähtevät elämään. Sillä, mitä minä olen ajatellut, ei lopulta ole niin kauheasti väliä”, Katri Kirkkopelto sanoo hymyillen.

Lisätietoja, haastattelut ja arvostelukappaletilaukset:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@lastenkeskus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katri Kirkkopelto (kuvaaja Milla von Konow)
Katri Kirkkopelto (kuvaaja Milla von Konow)
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Tiina Haapsalo, Katariina Elomaa ja Katri Kirkkopelto: Pienten lasten kaveritaitojen vahvistaminen ja kiusaamisen ehkäisy digimaailmassa7.2.2024 08:19:00 EET | Tiedote

Piki on saanut uuden puhelimen. Se kulkee mukana kaikkialle ja kilahtelee vähän väliä. Puhelimella leikitään kaveriporukassa, lähetetään viestejä ja sydämiä – ja pian myös ikäviä videoita, jotka sulkevat osan kavereista leikkien ulkopuolelle. Mikä tämä villi kapistus on, ja miksi se tuo mukanaan sekä riemua että pahaa mieltä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye