Reuna Publishing House

Kymi Kantri itsenäistyi Kymi Libri -kirjamessuista

Jaa

Kun Kymi Kantri -musiikkifestivaali on nyt toteutunut neljä kertaa ja vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana rootsmusiikkitapahtumana, sen on aika itsenäistyä omaksi yhdistyksekseen. Tähän asti tuotannon ja talouden on hoitanut PRO Kaakon kirjamessut ry, joka keskittyy jatkossa Kymi Libri -kirjamessujen ja muiden Libri-konseptin tapahtumien tuotantoon yhdessä Reuna-kustantamon kanssa.

Kymi Kantrissa kuten Kymi Librissäkin on esiintymislavat sekä sisällä että ulkona. Kesällä 2023 ulkolavalla esiintyi mm. Mount Fool. Kuva: Matti Suuronen
Kymi Kantrissa kuten Kymi Librissäkin on esiintymislavat sekä sisällä että ulkona. Kesällä 2023 ulkolavalla esiintyi mm. Mount Fool. Kuva: Matti Suuronen

Kymi Kantri -musiikkitapahtuman tarina sai alkunsa Myllykoskella Kulttuuritalo Wanhalla
Rautakaupalla syksyllä 2019. Kesällä oli järjestetty ensimmäiset Kymi Libri -kirjamessut, ja
countrymusiikin harrastajat Mika Byman ja Heikki Kupari ehdottivat, että sen kanssa vuorovuosina olisi musiikkipainotteinen tapahtuma.
Musiikkigenreistä juuri country sopi vuorottelemaan kirjatapahtuman kanssa, koska kappaleiden sanoitukset ovat usein tarinoita ihmiselosta, jopa juonellisia kertomuksia. Kymi Kantrin yleisöltä on joka kesä kerätty ”kymerikkejä”, jotka ovat kymenlaaksolainen versio limerick-pilkkaloruista, ja pian niitä alkaa olla julkaisun verran.


Kymi Kantri ry perustettiin 17.9.2023 Kulttuuritalo Wanhalla Rautakaupalla. Sen tavoitteeksi
määriteltiin Kouvolan ja laajemminkin Kymenlaakson kulttuuritoiminnan säilyttäminen elävänä musiikkitapahtumien avulla ja samalla alueen veto-, pito- ja lumovoiman lisääminen.
Perustamiskokouksen osanottajien yhteinen huoli oli oman kotikunnan kulttuuripalvelujen
joutuminen säästölistalle.
– Säästäminen kulttuurista heijastelee ymmärtämättömyyttä siitä, mikä merkitys laadukkaalla tapahtumatarjonnalla on koko kunnan imagolle ja asukkaiden hyvinvoinnille. Kymi Kantri ry haluaa varmistaa, että Kouvolan Myllykoskelle suunnataan joka kesä nauttimaan livemusiikista ja maalaisfestarin tunnelmasta. Meillä vapaaehtoistyötä tekevillä kansalaisilla on tavallaan vastuu siitä, että tapahtuma toteutuu ja päivämäärän 5.–6.7.2024 jo kalenteristaan varanneet vakiokävijät saavat odottamansa elämyksen, kertoo uuden yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Kupari.

Ensimmäiseen hallitukseen valittiin Mika Byman, Heikki Kupari, Julia Martikainen, Raila
Nenonen, Olli Sarpo, Göran Tornaeus ja Risto Torniainen. Varajäseniksi valittiin Tarja Merivirta,
Ulla Kunnas ja Riitta Ekstam.

Kokouksessa 1.10. täsmennettiin työnjakoja: toiminnanjohtajaksi valittiin Julia Martikainen, joka hoitaa hallintoa ja taloutta ja pitää yllä kotisivuja. Yksityishenkilöiden jäsenmaksuksi päätettiin 10 euroa/kalenterivuosi. Jäseneksi uuteen yhdistykseen voi liittyä lähettämällä yhteystiedot osoitteeseen riitta.ekstam@kiviniemimalkki.fi. Jäsenmaksut laskutetaan sen jälkeen kun yhdistys on saanut y-tunnuksen ja avannut pankkitilin.

Kesän 2024 festivaalin suunnittelu aloitettiin
Kymi Kantrissa ovat esiintyneet mm. Joe Vestich ja Dallas Wayne ja kotimaisista tähtinimistä
Huojuva Lato, FMEJ Tribute, Marko Haavisto ja Jussi Raittinen. Kesän 2024 ohjelmakattausta
suunnittelee työryhmä, joka tekee valintoja runsaasta ohjelmatarjonnasta, neuvottelee artistien kanssa ja suunnittelee esiintymisaikataulut. Pääesiintyjä julkistetaan joulukuussa ja koko ohjelma keväällä.
Uutta kesällä 2024 on laulajien ”kantrikööri”, joka on jo aloittanut harjoitukset Tarja Merivirran
johdolla ja esiintyy Kymi Kantrin lavalla 5. heinäkuuta.
Äänitekniikan rakentaminen 12–14 bändille kahdelle lavalle on suuri kuluerä, mutta
laadukkaaseen äänentoistoon halutaan panostaa. Hyvän esiintymiskokemuksen ja artistien
viihtymisen varmistaa hyvä hostaus. Viestintää ja markkinointimateriaalien tuotantoa hoitavat Reuna-kustantamon entinen ja nykyinen toimitusjohtaja, Tarja Tornaeus ja Olli Sarpo. Kymi Kantri tunnetaan laadukkaasta ja humoristisesta ohjelmalehdestä, jossa bändit ja muusikot  esittäytyvät yleisölle etukäteen. Materiaaleissa päätettiin edelleen käyttää logoa, jolla Pekka Vuola voitti Kymi Kantri -logon suunnittelukilpailun vuonna 2019.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Julia Martikainen, julia.martik@gmail.com ja puheenjohtaja Heikki Kupari, heikki.o.kupari@gmail.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kantritanssi on kuulunut Kymi Kantrin ohjelmaan alusta asti. Kuva: Matti Suuronen.
Kantritanssi on kuulunut Kymi Kantrin ohjelmaan alusta asti. Kuva: Matti Suuronen.
Lataa
Kesän 2023 pääesiintyjä oli yhdysvaltalainen Dallas Wayne. Kuva: Matti Suuronen.
Kesän 2023 pääesiintyjä oli yhdysvaltalainen Dallas Wayne. Kuva: Matti Suuronen.
Lataa
Kymi Kantria on tekemässä suuri joukko vapaaehtoisia. Baarissa olivat töissä muun muassa Anne Nurmela ja Leena-Kaisa Katajala. Kuva: Matti Suuronen.
Kymi Kantria on tekemässä suuri joukko vapaaehtoisia. Baarissa olivat töissä muun muassa Anne Nurmela ja Leena-Kaisa Katajala. Kuva: Matti Suuronen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Reuna Publishing House Oy on 2022 Kouvolan Myllykoskella perustettu kustantamo. Jatkamme Reuna-kustantamon perinnettä ja vaalimme reunalaista henkeä. Reunan tapa toimia on avoin ja yhteisöllinen. Edellä mainittujen lisäksi arvojamme ovat rohkeus, iloisuus, moniarvoisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Joukossamme on yli 100 kirjailijaa, jotka osallistuvat kirjoittamisen lisäksi toimintaan monin tavoin. Julkaisemme koti- ja ulkomaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Emme julkaise sarjakuvia, uskonnollista kirjallisuutta emmekä oppikirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reuna Publishing House

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme