Tulevaisuuden opettajat- paneelikeskustelu Ruusupuistossa 5.10.2023
Opettajien koulutuksen kehittämisen ja tutkimuksen yhteisö JYU.Edu ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry järjestävät Ruusupuiston portailla Maailman Opettajien Päivänä 5.10.2023 opettajaopiskelijoiden ja opettajien keskustelutilaisuuden Tulevaisuuden opettajat.

JYU.Edu ja SOOL ry järjestävät Maailman Opettajien Päivänä 5.10. klo 12–14 Ruusupuiston portailla keskustelutilaisuuden Tulevaisuuden Opettajat, jossa ääneen pääsevät opettajaksi opiskelevat ja opettajana työskentelevät.
MOP eli Maailman opettajien päivä (World Teachers’ Day) on kansainvälinen juhlapäivä 5. lokakuuta, jolloin nimensä mukaisesti juhlistetaan opettajia. Maailman opettajien päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä. Tänä vuonna SOOL kokoaa kampuksilla ympäri Suomen opettajaksi opiskelevien näkökulmia, mielipiteitä ja ajatuksia opettajuudesta vuonna 2040 yhteistyössä Opinkirjon kanssa. Jyväskylän yliopistolla tilaisuus järjestetään yhteistyössä JYU.Edun kanssa.
Keskustelussa paneudutaan muun muassa opettajan työn haasteisiin, valmistuvien opettajien työelämävalmiuksiin sekä opettajien tulevaisuuden uranäkymiin. Miten opettajan työn arki sujuu, kun työuran alussa on paljon määräaikaisuuksia? Entä mikä pitää panelistit opettajan työssä vuoteen 2040 saakka?
Tilaisuuden avaavat opettajankoulutuslaitoksen koulutuksesta vastaava varajohtaja Eija Aalto sekä kasvatustieteiden laitoksen koulutuksesta vastaava varajohtaja Tarja Liinamaa. Paneelikeskustelussa alustajina toimivat Jyväskylän kaupungin kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksesta vastaava palvelupäällikkö Pia Bärlund, varhaiskasvatuksen opettaja Johanna Tuomisalo, aineen- ja luokanopettaja Stig Rönnkvist sekä yliopiston lehtori Erja Kosonen. Keskustelijoina paneelissa ovat Jyväskylän yliopiston opettajaopiskelijat. Paneelin juontavat SOOLin aluetoimijat Anni Hakala ja Veera Kolehmainen sekä JYU.Edun projektipäällikkö Anna Roikonen.
Opinkirjo järjestää syksyllä 2023 dialogien sarjan, jonka aiheena on tulevaisuuden koulu ja opettajuus. Dialogit ovat osa suomenkielisen opettajakoulutuksen 160-vuotisjuhlavuotta. Keskustelujen sarja toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, SOOL ry:n, muiden yliopistojen opettajankoulutuslaitosten ja Opinkirjon nuorten ohjausryhmän kanssa.
Yhteyshenkilöt
Anna Roikonen
projektipäällikkö
JYU.Edu
anna.l.roikonen@jyu.fi
0503274131
Ronja Virtanen
Puh:0503071521ronja.e.virtanen@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopisto tiivistää yhteistyötä Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa palkkaamalla yhteisiä tohtorikoulutettavia tulevaisuuden osaamistarpeisiin1.12.2023 09:15:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdom, Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus ovat aloittaneet yhteistyön tohtorikoulutuksessa. Tavoitteena on yhteistuumin palkata yhteensä kuusi yhteistä tohtorikoulutettavaa yhteiskunnan, kiertotalouden ja yritysten luontojalanjäljen laskennan osaamistarpeeseen.
Väitös: Yhteismusisointi tarjoaa erityislaatuisen näkymän lapsen toimijuuden tarkasteluun1.12.2023 08:00:00 EET | Tiedote
FM Eveliina Stolp tutki väitöskirjassaan oppilaiden toimijuutta yhteismusisoinnissa opettajien ja oppilaiden kokemusten kautta. Tulokset antavat tärkeää tietoa siitä, kuinka yhteismusisointi ja tahdistumisen kokemus tarjoaa oppilaalle mahdollisuuden tunnistaa ja tutkia omia tapojaan osallistua ja toimia, mutta myös koko ryhmälle mahdollisuuden tutkia sosiaalisia suhteita sekä tapoja olla yhdessä puhuttuun kieleen perustuvan maailman tuolla puolen.
Väitös: Vastuullinen kauppatieteiden koulutus - päämääränä planetaarinen hyvinvointi30.11.2023 13:21:33 EET | Tiedote
Planetaarinen hyvinvointi viittaa elämän edellytysten prosesseihin ja lajien ja ekosysteemien kirjon keskinäisriippuvuuksiin. TM Valtteri Aaltosen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistunut väitöstutkimus tarkastelee prosessuaalisuutta ja planetaarista hyvinvointia kauppatieteiden koulutuksen yhteydessä.
Hyväkuntoisilla nuorilla on pienempi riski sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksiin keski-iässä29.11.2023 06:00:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa tehdyn laajan seurantatutkimuksen mukaan matala kestävyyskunto nuoruusiässä lisää riskiä sydän-, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksille keski-iässä. Naisilla matala kunto lisäsi verenpainetaudin, miehillä keskivartalolihavuuden riskiä. Tulokset osoittavat, että nuorten heikentyneellä kunnolla on merkittäviä pitkäaikaisvaikutuksia.
Väitös: Nuoret kuluttajat ovat sosiaalisessa mediassa sekä aktiivisia toimijoita että vaikuttamisen kohteita29.11.2023 01:30:00 EET | Tiedote
YTM Jesse Tuominen tutki väitöskirjassaan nuoria kuluttajia sosiaalisen median alustoilla. Aiempaa kattavaa analyysia erityisesti nuorten kuluttajien ja sosiaalisen median välisestä suhteesta on yllättävän vähän.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme