Tulevaisuuden opettajat- paneelikeskustelu Ruusupuistossa 5.10.2023
Opettajien koulutuksen kehittämisen ja tutkimuksen yhteisö JYU.Edu ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry järjestävät Ruusupuiston portailla Maailman Opettajien Päivänä 5.10.2023 opettajaopiskelijoiden ja opettajien keskustelutilaisuuden Tulevaisuuden opettajat.
JYU.Edu ja SOOL ry järjestävät Maailman Opettajien Päivänä 5.10. klo 12–14 Ruusupuiston portailla keskustelutilaisuuden Tulevaisuuden Opettajat, jossa ääneen pääsevät opettajaksi opiskelevat ja opettajana työskentelevät.
MOP eli Maailman opettajien päivä (World Teachers’ Day) on kansainvälinen juhlapäivä 5. lokakuuta, jolloin nimensä mukaisesti juhlistetaan opettajia. Maailman opettajien päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä. Tänä vuonna SOOL kokoaa kampuksilla ympäri Suomen opettajaksi opiskelevien näkökulmia, mielipiteitä ja ajatuksia opettajuudesta vuonna 2040 yhteistyössä Opinkirjon kanssa. Jyväskylän yliopistolla tilaisuus järjestetään yhteistyössä JYU.Edun kanssa.
Keskustelussa paneudutaan muun muassa opettajan työn haasteisiin, valmistuvien opettajien työelämävalmiuksiin sekä opettajien tulevaisuuden uranäkymiin. Miten opettajan työn arki sujuu, kun työuran alussa on paljon määräaikaisuuksia? Entä mikä pitää panelistit opettajan työssä vuoteen 2040 saakka?
Tilaisuuden avaavat opettajankoulutuslaitoksen koulutuksesta vastaava varajohtaja Eija Aalto sekä kasvatustieteiden laitoksen koulutuksesta vastaava varajohtaja Tarja Liinamaa. Paneelikeskustelussa alustajina toimivat Jyväskylän kaupungin kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksesta vastaava palvelupäällikkö Pia Bärlund, varhaiskasvatuksen opettaja Johanna Tuomisalo, aineen- ja luokanopettaja Stig Rönnkvist sekä yliopiston lehtori Erja Kosonen. Keskustelijoina paneelissa ovat Jyväskylän yliopiston opettajaopiskelijat. Paneelin juontavat SOOLin aluetoimijat Anni Hakala ja Veera Kolehmainen sekä JYU.Edun projektipäällikkö Anna Roikonen.
Opinkirjo järjestää syksyllä 2023 dialogien sarjan, jonka aiheena on tulevaisuuden koulu ja opettajuus. Dialogit ovat osa suomenkielisen opettajakoulutuksen 160-vuotisjuhlavuotta. Keskustelujen sarja toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, SOOL ry:n, muiden yliopistojen opettajankoulutuslaitosten ja Opinkirjon nuorten ohjausryhmän kanssa.
Yhteyshenkilöt
Anna Roikonen
projektipäällikkö
JYU.Edu
anna.l.roikonen@jyu.fi
0503274131
Ronja Virtanen
Puh:0503071521ronja.e.virtanen@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Seitsemän uutta professoria esittäytyy juhlaluennoilla 10.12.202410.12.2024 14:00:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopiston uudet professorit esittäytyivät tiistaina 10.12.2024 kahdessa tilaisuudessa, yliopiston juhlasalissa sekä Seminariumin vanhassa juhlasalissa. Juhlaluentonsa pitivät gerontologian ja kansanterveyden professori Mikaela von Bonsdorff, liikuntafysiologian professori Juha Hulmi, sosiaalityön professori Kati Turtiainen, journalistiikan professori Turo Uskali sekä korkeakoulututkimuksen professori Terhi Nokkala, evoluutio- ja ympäristöbiologian professori Katja Räsänen ja taloustieteen professori Jutta Viinikainen.
Jyväskylän yliopisto paransi sijoitustaan yliopistojen kestävän kehityksen arvioinnissa10.12.2024 12:15:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopisto sijoittui kansainvälisessä yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaavassa arvioinnissa sijalle 310. Sijoitus parani merkittävästi viime vuodesta, jolloin se oli 579. Mukana oli kaikkiaan 1 751 yliopistoa yli sadasta maasta. Suomesta mukana oli yksitoista yliopistoa.
Julkisomisteisten yhtiöiden tuottavuudessa ja tehokkuudessa olisi parantamisen varaa10.12.2024 08:05:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa selvitettiin julkishallinnollisessa omistuksessa olevien inhouse-yhtiöiden kustannustehokkuutta yksityisesti omistettuihin yrityksiin verrattuna. Tulosten perusteella yksityiset yritykset hallitsevat työvoimakustannukset paremmin ja ovat selvästi kustannustehokkaampia.
Väitös: Uusia havaintoja eksoottisten aktiniumytimien rakenteesta (Louko)10.12.2024 07:10:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa valmistuneessa fysiikan alan väitöstutkimuksessa onnistuttiin mittamaan ensimmäistä kertaa kahden neutronivajaan aktinium isotoopin lähettämiä gammasäteitä. Mittaukset paljastivat, että molemmat ytimet ovat hyvin samankaltaisia kuin yhden protonin kevyemmät radiumisotoopit.
Väitös: Järvien seurannan kustannustehokkuutta voidaan arvioida tilastotieteen menetelmien avulla (Koski)9.12.2024 07:05:00 EET | Tiedote
Seurantatiedon säännöllinen kerääminen ympäristöstä on tärkeää ja lainsäädännön edellyttämää, mutta sen kustannustehokkuutta on vaikea osoittaa. Jyväskylän yliopiston tilastotieteen väitöstutkimuksessa sovellettiin päätösanalyysin käsitteitä, jotta voitiin näyttää Suomen järvien seurannan hyöty ja arvo.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme