Atea Finland Oy

Kutsu medialle: Vuoden suurin IT-alan tapahtuma käsittelee kuumimmat ilmiöt ja pohtii teknologiaa toivon luojana

Jaa

Tietotekniikan ja tekoälyn odotetaan tarjoavan ratkaisut niin terveydenhuollon, oppimisen kuin turvallisuudenkin valtaviin tulevaisuuden haasteisiin. Mutta millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio käytännössä tarjoaa? Vuoden suurimmassa IT-alan tapahtumassa Atea Focuksessa pohditaan teknologian roolia tulevaisuuden haasteiden ratkaisijana ja palkitaan Vuoden vastuullisimmat digiteot.

Atea Focus -logo

Atea Focus -tapahtumassa pureudutaan tänä vuonna teknologian rooliin tulevaisuuden haasteiden ratkojana. Keskiviikkona 11. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 2 000 IT-alan ammattilaista ja yrityspäättäjää.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Atea Focuksen ohjelmaa ja tutustumaan tulevaisuuden sairaalaan, immersiiviseen oppimistilaan, kyberturvallisuusdemoon ja tekoälyn teemapuistoon. Voit tutustua päivän ohjelmaan osoitteessa visit.atea.fi/Focus2023Ohjelma. Tilaisuutta voi seurata myös livestriimin kautta.

Focus-päivän aikana syvennytään tämän hetken kuumimpiin tietotekniikan puheenaiheisiin, kuten muun muassa kvanttitietokoneisiin, NIS2-kyberturvallisuusdirektiiviin ja vastuullisuuteen. Tekoälyä tarkastellaan niin pedagogiikan, liiketoiminnan kuin tuotekehityksen näkökulmista. Tapahtuman puhujia ovat muun muassa Climate Leadership Coalitionin pääekonomisti Timo Tyrväinen, yliopistonlehtori Sirkku Lähdesmäki ja Puolustusvoimien Johtamisjärjestelmäkoulun johtaja, everstiluutnantti Tuomas Arajuuri. Lisäksi äänessä ovat maailman johtavien teknologiatoimittajien asiantuntijat ja IT-ratkaisujen käyttäjät.

Teknologian roolista toivon luojana keskustelevat tapahtuman juontajan Mikko Kuustosen johdolla ihmisoikeusaktivisti Paleface, muutosjohtaja ja dosentti Mari Pantsar, Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja aivotutkija Katri Saarikivi. Tapahtumassa on myös oma alue opiskelijoille, jossa heille avataan IT-alan tarjoamia monipuolisia uramahdollisuuksia. 

Tapahtuma huipentuu Vuoden vastuullisimpien digitekojen palkitsemiseen. Voitosta kisaavat julkishallinnon sarjassa Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden digitaalinen kesätyöseteli, Jyväskylän ammattikorkeakoulun elintarvikealan kyberturvallisuushanke ja pilottiharjoitus sekä Rikosseuraamuslaitoksen älyvankilakonsepti. Yrityssarjan finalistit ovat Siili Solutionsin ja Fintrafficin meriliikenteen tiedonhallintajärjestelmä, Sitowisen vastuullisuustyökalu rakennusalalle sekä Verkkokauppa.comin digitaalinen vaihtokauppapalvelu.

”Digitalisaatiossa ja tekoälyssä nähdään toisaalta paljon uhkakuvia, toisaalta niiden odotetaan tarjoavan käänteentekeviä ratkaisuja kaikkiin keskeisiin tulevaisuuden haasteisiin, olipa kyse sitten kestävästä kehityksestä, toimivasta terveydenhuollosta tai yhteiskuntien turvallisuudesta. Atea Focuksessa haluamme konkretisoida, millaisia ratkaisuja teknologia tarjoaa jo nyt ja mitä siltä sopii seuraavaksi odottaa”, Atea Finlandin markkinointi- ja viestintäjohtaja Hanna Vesenterä kertoo.

”Teknologia tuo parhaimmillaan toivoa maailman myllerrysten keskelle. Toivo vaatii taakseen kuitenkin tietoa, jottemme luo epärealistisia odotuksia ja osaamme ennakoida riskejä. Tavoitteemme on, että Atea Focuksesta voi lähteä toiveikkain mielin.”

Atea Focus on vuoden suurin IT-ammattilaisten ja -päättäjien tapahtuma, joka järjestetään jo 33:tta kertaa. Tapahtuman järjestää Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuuritoimittaja Atea yhdessä maailman johtavien teknologiatoimittajien kanssa. 

Ilmoittaudu mukaan

Median edustajana olet lämpimästi tervetullut Atea Focukseen. Voit myös varata oman opastetun tutustumiskäynnin Atea Focuksen demoihin (tulevaisuuden sairaala, immersiivinen oppimistila, kyberturvallisuusdemo ja tekoälyn teemapuisto). Ilmoittauduthan mukaan viimeistään maanantaina 9.10. viestintäpäällikkö Anu Lallukalle, anu.lallukka@atea.fi tai 040 562 3130.

Atea Focus -tapahtuman ohjelmaan voit tutustua osoitteessa visit.atea.fi/Focus2023Ohjelma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Atea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 600 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia IT-ympäristön ratkaisuja ja palveluja. Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on lähes 8 000 työntekijää 85 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin on listattu Oslon pörssissä. www.atea.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atea Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye