Atea arvioitiin jo kolmannen kerran maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi

Jaa

Pohjois-Euroopan johtava IT-infrastruktuuritoimittaja Atea nousi sijalle 41 Global 100 -indeksissä, eli maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukossa. IT-palveluiden kategoriassa Atea on jälleen ykkönen. Tutkimus- ja mediayhtiö Corporate Knightsin indeksi perustuu globaaliin, lähes 7 000 suuryrityksen analyysiin ja mittaa vastuullisuustekojen tuloksia.

Atea on Global 100 -indeksissä maailman vastuullisin IT-palveluyritys jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kaikkien indeksiin mukaan hyväksyttyjen yritysten joukossa Atea nousi sijalle 41, mikä on sen paras sijoitus tähän mennessä. Vuonna 2023 Atean sijoitus maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukossa oli 49. ja vuonna 2022 yhtiö oli sijalla 51.

Sadan vastuullisimman yrityksen vuosittainen listaus perustuu Corporate Knightsin tekemään perusteelliseen ja läpinäkyvään analyysiin, jossa oli tällä kertaa mukana 6 733 yritystä eri puolilta maailmaa. Global 100 -indeksi mittaa yritysten vastuullisuustekojen tuloksia. Indeksiin hyväksytään mukaan pörssilistattuja yrityksiä, joiden liikevaihto on yli miljardi Yhdysvaltain dollaria.

”On suuri kunnia saada tällaista tunnustusta pitkäaikaisesta vastuullisuustyöstämme. Olemme tehneet strategisen päätöksen ja sosiaalisen sitoumuksen, että johdamme koko IT-alaa kohti parempia vastuullisuuskäytäntöjä yhteistyössä työntekijöidemme, asiakkaidemme, toimittajiemme ja kumppaneidemme kanssa. On hienoa, että päätöstemme vaikutukset näkyvät”, Atea-konsernin pääjohtaja Steinar Sønsteby sanoo.

”Vastuullisuustyömme ytimessä on jatkuva parantaminen. Olemme sitoutuneet vastuullisuuden kehittämiseen koko arvoketjussamme, ja meidän pitää lunastaa arvolupauksemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa joka päivä. Vuosi vuodelta parantuva sijoituksemme Global 100 -indeksissä osoittaa, että teemme oikeita asioita”, Atea Finlandin vastuullisuuspäällikkö Elli Ojala sanoo.

Global 100 -indeksi

Vuonna 2005 perustettu Global 100 -indeksi on yksi maailman arvostetuimmista ja läpinäkyvimmistä sääntöperusteisista vastuullisuusvertailuista. Siinä painotetaan yhtiöiden ydintuotteiden ja -palveluiden vaikutusta. Indeksiin arvioidaan kaikki yli miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdon pörssilistatut yritykset 25 mittarin perusteella. Indeksissä mitataan muun muassa resurssien, henkilöstön ja talouden johtamista, kestävää liikevaihtoa ja investointeja sekä alihankkijoiden toimintaa.

Corporate Knights

Corporate Knights Inc. on riippumaton media- ja tutkimusyhtiö. Sen mediayksikkö julkaisee palkittua kestävän talouden aikakauslehteä Corporate Knightsia, jonka sisältöjä julkaistaan muun muassa The Washington Postissa ja Wall Street Journalissa. Yhtiön tutkimusyksikkö tekee vastuullisuusvertailuja, tutkimusraportteja ja vastuullisuutta arvioivia finanssituotteiden vertailuja. corporateknights.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

For more information: 
Robert Giori, CFO Atea ASA, mobile +47 934 09 188 
Andreas Antonsen, Director of Corporate Responsibility, mobile +46 722 44 87 84

Kuvat

Atea Finland on IT-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 800 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia IT-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 8 000 työntekijää 88 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 3,2 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. https://www.atea.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atea Finland Oy

Kutsu medialle: Vuoden suurin IT-alan tapahtuma käsittelee kuumimmat ilmiöt ja pohtii teknologiaa toivon luojana5.10.2023 11:29:08 EEST | Kutsu

Tietotekniikan ja tekoälyn odotetaan tarjoavan ratkaisut niin terveydenhuollon, oppimisen kuin turvallisuudenkin valtaviin tulevaisuuden haasteisiin. Mutta millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio käytännössä tarjoaa? Vuoden suurimmassa IT-alan tapahtumassa Atea Focuksessa pohditaan teknologian roolia tulevaisuuden haasteiden ratkaisijana ja palkitaan Vuoden vastuullisimmat digiteot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye