Atea Finland Oy

Atean vuosi 2023 Suomessa: Kasvua haastavassa markkinatilanteessa

Jaa

Atean vuoden 2023 liikevaihto Suomessa oli 435,6 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 10,3 prosenttia vuodesta 2022. Liikevoitto (EBIT) oli 12,3 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 14,0 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Suomen Atean liikevaihto oli 104,6 miljoonaa euroa ja se pieneni 10,8 prosenttia vuoden 2022 vastaavasta ajankohdasta. Liikevoitto (EBIT) puolestaan pieneni loka–joulukuussa 22,7 prosenttia 3,5 miljoonaan euroon.

”Viime vuosi oli meille kokonaisuutena hyvä, mutta kaksijakoinen. Markkinaympäristö oli läpi vuoden erittäin haastava, mutta siitä huolimatta liiketoimintamme kasvoi sekä palveluissa että tuoteliiketoiminnassa. Alkuvuoden erittäin vahva kasvu kuitenkin hiipui loppuvuotta kohden, mikä sinänsä heijastelee hyvin koko markkinan käyttäytymistä. Toisaalta palveluliiketoiminnassa kasvumme jatkui läpi koko vuoden”, Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

”Maailmantilanne ja teknologian kehitys näkyivät viime vuonna erityisesti tietoturvaan ja tekoälyyn liittyvinä tarpeina ja projekteina. Molemmissa näemme voimakkaasti kasvavaa kysyntää, johon olemme vastanneet mm. perustamillamme osaamiskeskuksilla. Kyber- ja AI-osaamiskeskustemme toiminta kattaa kaikki meidän toimiala- ja liiketoiminta-alueemme, ja näillä alueilla teemme myös entistä laajemmin maiden rajat ylittävää yhteistyötä.”

Atea Finland palkkasi viime vuonna yli sata uutta työntekijää, ja rikkoi samalla 700 asiantuntijan rajapyykin Suomessa. Tiivistyvän yhteistyön myötä Atean asiakkaiden palveluksessa on yhteensä yli 8 000 asiantuntijaa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Atean panostus vastuullisuustyöhön on saanut kansainvälistä huomiota: tammikuussa Atea arvioitiin jälleen maailman vastuullisimmaksi IT-palveluyritykseksi tutkimus- ja mediayhtiö Corporate Knightsin Global 100 -indeksissä. Tällä viikolla maailmanlaajuinen ympäristöjärjestö CDP nosti Atean A-listalleen. Neliportainen luokitus perustuu yritysten julkaisemien tietojen kattavuuteen, ympäristöriskien tiedostamiseen ja hallintaan sekä ympäristöjohtamisen parhaiden käytäntöjen osoittamiseen.

”Sijoituksemme CDP:n A-listalle ja koko maailman 41. vastuullisimmaksi yritykseksi Global 100 -indeksissä ovat meille upeita saavutuksia ja samalla osoitus siitä, miten Atea pyrkii edistämään koko toimialamme vastuullisuutta”, Juha Sihvonen sanoo.

Atea-konsernin IFRS15:n mukainen raportointi

Atea-konserni käyttää taloudellisessa raportoinnissaan IFRS15:n mukaista liikevaihdon kirjaustapaa agentti-/päämiestulkinnan mukaisesti. Suomen tilinpäätöksessään Atea noudattaa suomalaista kirjanpitokäytäntöä.

Atea-konsernin koko vuosi 2023

  • IFRS15:n mukainen laskutus: 4546,4 miljoonaa euroa (+11,3 % vuodesta 2022)
  • IFRS15:n mukainen liikevaihto: 3037,8 miljoonaa euroa (+7,1 %)
  • Liikevoitto (EBIT): 108,9 miljoonaa euroa (+7,6 %)

Atea-konsernin Q4/2023

  • IFRS15:n mukainen laskutus: 1238,1 miljoonaa euroa (+3,2 % vuoden 2022 vastaavasta ajankohdasta)
  • IFRS15:n mukainen liikevaihto: 807,9 miljoonaa euroa (-4,3 %)
  • Liikevoitto (EBIT): 34,9 miljoonaa euroa (-9,9 %)

Atea Finlandin koko vuosi 2023

  • IFRS15:n mukainen laskutus: 435,6 miljoonaa euroa (+10,3 % vuodesta 2022)
  • IFRS15:n mukainen liikevaihto: 331,6 miljoonaa euroa (+9,5 %)

Atea Finlandin Q4/2023

  • IFRS15:n mukainen laskutus: 104,6 miljoonaa euroa (-10,8 % vuoden 2022 vastaavasta ajankohdasta)
  • IFRS15:n mukainen liikevaihto: 81,1 miljoonaa euroa (-11,0 %)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Atea Finland on IT-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 700 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia IT-ympäristön ratkaisuja ja palveluja. Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on yli 8 000 työntekijää 88 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 3,1 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. https://www.atea.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atea Finland Oy

Kutsu medialle: Vuoden suurin IT-alan tapahtuma käsittelee kuumimmat ilmiöt ja pohtii teknologiaa toivon luojana5.10.2023 11:29:08 EEST | Kutsu

Tietotekniikan ja tekoälyn odotetaan tarjoavan ratkaisut niin terveydenhuollon, oppimisen kuin turvallisuudenkin valtaviin tulevaisuuden haasteisiin. Mutta millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio käytännössä tarjoaa? Vuoden suurimmassa IT-alan tapahtumassa Atea Focuksessa pohditaan teknologian roolia tulevaisuuden haasteiden ratkaisijana ja palkitaan Vuoden vastuullisimmat digiteot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye