Turun Ratapihan Kehitys Oy

”Ratapihan areena tulee kääntämään tapahtumien virran Turkuun päin” – kaupungin päätökset vahvistavat hanketta

Jaa

Turun Ratapiha -suunnitelma on edennyt myötätuulessa, kun Turun kaupungin tekemät hanketta tukevat päätökset ja rakentamisen kustannuksien muutokset vahvistavat tapahtuma- ja elämyskeskuksen toteutumista. Kehitysyhtiö on viimeistelemässä merkittäviä sopimuksia muun muassa rakentamisesta ja hotellitoiminnasta. Lisäksi yhteistyö hankkeen ja paikallisten toimijoiden kanssa vahvistuu Rausanne Oy:n Arto Puolimatkan liittyessä hankeyhtiön hallitukseen.

Turun kaupunki päätti kesäkuun alussa ostaa VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka se myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.
Turun kaupunki päätti kesäkuun alussa ostaa VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka se myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.

Jos rakentamisen hinta jatkaa laskuaan ja korkomarkkinat rauhoittuvat, päästään Turun Ratapihan yhteistyötahojen kanssa laatimaan ensi vuonna toteuttamissopimuksia, arvioi Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

– Pääsemme vielä syksyn aikana kertomaan Ratapihan rakentajasopimuksesta, operaattorisopimuksesta ja hotellisopimuksesta, jotka kaikki ovat hankkeen kannalta erittäin merkityksellisiä. Turkulaisella tapahtuma-alalla on kipuiltu jo pitkään riittävän suurten keskustan tapahtumatilojen puutetta, mistä viimeisimpänä esimerkkinä on Uuden Musiikin Kilpailun lähteminen Tampereelle. Turku tarvitsee ehdottomasti kilpailukykyiset olosuhteet, jotta voimme jatkossa tarjota tiloja eri kokoisille tapahtumille ja kääntää tapahtumien virran takaisin Turkuun päin, Kilpimaa summaa.

Turun kaupungin tuki edistää hankkeen toteutumista

Turun kaupunki päätti kuluvan vuoden huhtikuussa kasvattaa osuuttaan Ratapiha-hankkeessa 42 miljoonaan euroon ja myöntää Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle kahdeksan miljoonan euron juniorilainan. Kesäkuun alussa Turun kaupunki päätti lisäksi ostaa VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka se myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.

– Kaupungin päätös ostaa ratapihan maa-alue oli hankkeen kannalta todella merkittävä päätös. Keskustelut VR:n kanssa sujuivat hyvin, mutta meidän kannaltamme on paljon yksinkertaisempaa jatkaa neuvotteluita vain hankeyhtiön ja kaupungin kesken. Turku ei tule tässä kaupassa häviämään, vaan on joka tapauksessa voittaja, Kilpimaa vahvistaa.

– Koronavuodet ja Ukrainan sota iskivät lamaannuksena rakennusmarkkinaan, mutta tilanne on nyt purkautumassa. Muuttuva markkinatilanne hyödyttää tässä kohtaa ratapihahanketta.

Arto Puolimatka vahvistamaan kehitysyhtiön hallitusta

Turun Ratapihan taustajoukkoihin on saatu mukaan lisää paikallista tukea, kun Arto Puolimatka valittiin yhtiön hallitukseen. Puolimatkan yhtiö Rausanne Oy on ostanut osuuden kehitysyhtiöstä.

– Ratapiha on hankkeena koko Turulle äärimmäisen tärkeä. Olemme olleet aiemmin rahoittamassa sen suunnitteluvaihetta, ja nyt on hienoa päästä edistämään projektia osakkaana. Ratapiha tulee luomaan uuden kehittyvän kaupunginosan sekä vetovoimaisen keskittymän urheilua, kulttuuria ja tapahtumia. Sen positiivinen vaikutus tulee näkymään laajalti ja vuosikymmenien ajan, Puolimatka visioi.

– Meille oli iso asia saada näin merkittävä paikallinen kumppani mukaan Ratapiha-hankkeeseen. Arto on sekä kiinteistöliiketoiminnan että kiinteistörahoituksen konkari, jonka mukanaolo lisää hankkeen uskottavuutta entisestään, Kilpimaa lisää.

Lisätietoja:
Turun Ratapihan Kehitys Oy, Ilkka Kilpimaa, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 743 5223, Ilkka.kilpimaa@sepos.fi

Kuvat: Turun Ratapihan Kehitys Oy / PES-Arkkitehdit Oy

Avainsanat

Kuvat

Turun kaupunki päätti kesäkuun alussa ostaa VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka se myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.
Turun kaupunki päätti kesäkuun alussa ostaa VR-Yhtymä Oyj:ltä hankkeen tarvitseman ratapihan maa-alueen, jonka se myy myöhemmin Turun Ratapihan Kehitys Oy:lle.
Lataa
Havainnekuva Logomon suunnalta, jossa areenakiinteistö ja hotelli edessä, elämyskeskustilat vasemmalla sekä veturitalli oikealla puolella.
Havainnekuva Logomon suunnalta, jossa areenakiinteistö ja hotelli edessä, elämyskeskustilat vasemmalla sekä veturitalli oikealla puolella.
Lataa
Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskuskiinteistö vasemmalla.
Havainnekuva veturitallin sisäpihalta. Areenakiinteistö hotelleineen edessä ja elämyskeskuskiinteistö vasemmalla.
Lataa

Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapihan hotellikumppaniksi Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva hotellioperaattori Strawberry4.3.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimpiin hotellioperaattoreihin kuuluva Strawberry toteuttaa Ratapihan areenan yhteyteen hotellipalvelukonseptin, joka tukee kaupunginosan kehittymistä ja alueen palvelutarjontaa. Turun Ratapihan hotelli on Strawberryn ensimmäinen hotelli Turussa. Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista. Areenan yhteyteen sijoittuva hotelli on tarkoitus avata samaan aikaan Ratapihan areenan kanssa. Tämän hetken arvion mukaan alueen rakennustyöt alkavat vuonna 2025, joten hotelli ja areena juhlivat avajaisiaan loppuvuodesta 2028. – Olemme erittäin tyytyväisiä Strawberryn kanssa allekirjoitettuun vuokrasopimukseen ja etenkin heidän innovatiiviseen ajatteluunsa Ratapihalle sijoittuvan hotellin konseptista. Hotelli tuottaa Ratapihalle kansainvälisen palvelukonseptin, joka osaltaan mahdollistaa keskustan laajenemisen ja kaupunginosan syntymisen. Hotelli palvelee toki myös Log

Turun Ratapihan Kehitys ja SRV esisopimukseen monitoimiareenan rakentamisesta3.11.2023 09:21:59 EET | Uutinen

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja SRV ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen esisopimuksen, joka kattaa Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan suunnitellun monitoimiareenan ja siihen liittyvien hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisen ja rakentamisen. – Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme esisopimuksen ansiosta käynnistämään Ratapihan areenan ja sen myötä koko alueen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen. Esisopimus on koko hankkeen kannalta merkittävä kokonaisuus. Hienoa, että pääsemme hyödyntämään SRV:n tuoretta kokemusta areenarakentamisesta, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa. Turun Ratapihan uusi kaupunginosa rakentuu aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. – Nyt solmittu esisopimus on mer

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye