Minerva Kustannus

Kuudelta keskitysleiriltä selvinneen miehen tarina

Jaa

Josef Lewkowiczin muistelmateos on uskomaton kertomus yhden miehen murtumattomasta tahdosta, toivosta ja rohkeudesta käsittämättömän pahuuden edessä.

Kuudentoista ikäisenä Josef Lewkowiczista tuli vanki numero 85314. Natsien miehitettyä Puolan Josef ja hänen isänsä kuljetettiin Krakovaan Plaszowin keskitysleirille, joka tunnetaan elokuvasta Schindlerin lista. Leiriä johti äkkipikainen ja mielivaltaisen julma Amon Goeth.

Järkyttävissä olosuhteissa Josef sai tottua raskaaseen pakkotyöhön, jatkuvaan väkivallan uhkaan ja kuoleman läheisyyteen. Ennen kuin sota oli ohi, hän joutui kokemaan peräti kuuden eri keskitysleirin kauheudet.

Kun vapaus sodan jälkeen koitti, Josef sai todeta olevansa suvustaan ainoa, joka oli selvinnyt hengissä natsien tappokoneistosta. Maksaakseen takaisin kokemansa menetyksen hän muodosti Yhdysvaltain armeijan tuella työryhmän metsästämään piilottelevia natseja ja pidättämään SS-upseerit, joiden käsissä hän ja hänen yhteisönsä olivat kärsineet. Juuri Josef löysi suurimman kiduttajansa Goethin ja auttoi saattamaan tämän oikeuden eteen.

Josef Lewkowicz ja Michael Calvin
SELVIYTYJÄ
Tieni keskitysleireiltä natsien metsästäjäksi
Alkuperäisteos: Survivor
Suomennos Tapio Kakko
Ilmestyy 24.10.2023
myös e- ja äänikirjana


Puolalainen Josef Lewkowicz toimi sodan jälkeen tiedustelu-upseerina Saksassa ja Itävallassa. Myöhemmin hän muutti Jerusalemiin. Lewkowicz on 96-vuotias.
Michael Calvin (s. 1957) on englantilainen journalisti ja palkittu kirjailija, joka on julkaissut 14 kirjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye