Minerva Kustannus

Syksyn uudet käsityökirjat

Jaa

Virkkaussuunnittelija Eine Kinnulan neljäs KouKultani-kirja on täynnä kauniita ja käytännöllisiä talviasusteita. Puikkotaitureille puolestaan on tarjolla moderni kokoelma nykyaikaisia, kauniita neuleita, jotka perustuvat perinteisiin Färsaarten kuvioihin.

Eine Kinnula:
KouKultani – Virkatut huivit ja päähineet

Kirjan ohjeilla syntyy lämpöisiä kaulaliinoja, tuubi- ja kolmiohuiveja sekä kaulureita ja myssyjä, jotka ovat aloittelijankin toteutettavissa.
KouKultani-asusteet ovat tyylikkään ajattomia. Töiden värit ovat luonnonläheisiä ja hyvin eri asuihin sopivia. Langat on valittu siten, etteivät ne kutita herkkääkään ihoa.
Kirjasta löytyy ohje myös tyylikkääseen ponchoon, hartioita lämmittävään hihattimeen ja ihastuttavaan morsiamen keeppiin. Kirjan ohjeilla valmistuu myös vauvalle ihanan pehmeä kapaloliina ja myssy sekä miehen käytännöllinen kauluri ja myssy. Sokerina pohjalla on ohje freestyle-virkatusta kukkahuivista, jonka värisuunnittelussa ja virkkaamisessa jokainen voi päästää luovuutensa valloilleen.
Yli 20 ohjeen, kaavioiden ja työvaihekuvien lisäksi kirja sisältää paljon tekijän omia virkkausvinkkejä.

Ilmestyy 31.10.2023
myös e-kirjana

null

Svanhild Strøm & Marjun Biskopstø:
Färsaarten neuleita
Alkuperäisteos: Færøysk strikkebok
Suomennos Virpi Vainikainen

Färsaarilla on ainutlaatuisen upea ja rikas neuleperinne. Sukupolvesta toiseen kulkeneet kirjoneulemallit olivat kuitenkin viime vuosisadan alussa vaarassa unohtua. Tämän estämiseksi räätäli Hans M. Debes matkusti ympäri saaria ja keräsi perinteisiä neulekuvioita, kaikkea kalastuspuseroista aluspaitoihin. Syntyi kirja Føroysk bindingarmynstur, joka julkaistiin vuonna 1932 ja on edelleen myynnissä.
Tuon kirjan inspiroimina Svanhild Strøm ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstø loivat uusia, moderneja neuleita, joiden kuvioinnit perustuvat vanhoihin, perinteisiin malleihin.
Kirja sisältää 52 upeaa kirjoneulemallia naisille ja miehille. Todellinen aarrearkku sekä neulojille että käsityöperinteistä kiinnostuneille.

Ilmestyy 31.10.2023
myös e-kirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye