Tapio Karttakeskus

Jouni Laaksosen uusi retkeilyopas esittelee yli 120 reittiehdotusta Lapin erämaissa

Jaa

Jo erämaan ajatteleminen herättää monessa piilevän löytöretkeilijän. Sinne retkeilijän mieli kaipaa. Vaeltajan erämaat -uutuuskirjassa esiteltävät Suomen 19 laajinta erämaata ovat kaikki mielenkiintoisesti erilaisia, persoonallisia ja kokemisen arvoisia.

Tapio Karttakeskuksen lokakuussa julkaisema kirja Vaeltajan erämaat perustuu kokeneen vaeltajan ja eräretkeilijän Jouni Laaksosen omakohtaiseen vuosikymmenien kokemukseen.

Teos johdattaa vaellukselle Suomen Lapin 19 laajimpaan kairaan innostavasti ja tarkasti. Muotkatuntureista, Koilliskairasta, Lemmenjoesta, Pöyrisjärvestä ja monesta muusta tiettömien taipaleiden retkikohteesta kerrotaan luonnon ja kulttuurihistorian ominaispiirteet sekä vaellusmahdollisuudet. Upeat valokuvat täydentävät kerrontaa.

"Kautta Suomen on hienoja retkikohteita, mutta laajoja lähes luonnontilaisia alueita on ainoastaan pohjoisimmassa Lapissa. Erämaat ovat parasta, mitä Suomi tarjoaa vaeltajalle. Vaeltajan erämaat on täsmäopas niihin", Jouni Laaksonen kertoo.

Teoksessa esitellään valtavasti erilaisia vaellusmahdollisuuksia: reittiehdotuksia on yli 120, ja niistä kertyy kilometrejä lähes 10 000. Eripituisia vaihtoehtoja löytyy sekä sulan maan ajan että talven vaelluksille. Usein vaellusoppaat keskittyvät vain sulan ajan vaelluksiin, mutta tässä kirjassa on tasapuolisesti sekä patikka- että hiihtovaelluksia.

"Omien vaellusteni pohjalta ehdotan kirjassa noin 120 erilaista vaellusta, joka puolelle erämaita. Toki omat ajoittaiset huonot reitinvalintani olen kirjaan korvannut paremmilla", Laaksonen sanoo. "Kirja perustuu vahvasti omakohtaiseen vuosikymmenien kokemukseen. Totta kai olen lukenut ja kysellyt ja selvittänyt tietoja kaikkialta, mutta ennen muuta asiantuntemus syntyy itse erämaita ristiin rastiin kulkemalla."

Kirjassa on erinomaiset yleiskartat jokaisesta erämaasta. Kartat helpottavat retkien suunnittelua, mutta maastoon tarvitaan erilliset tarkemmat kartat. Kartoille on merkitty kaikki kirjassa mainittavat reitit, autiotuvat ja muut retkeilijän palvelut sekä paljon lisätietoa.

Kirja sopii jokaiselle retkeilystä kiinnostuneelle haaveiden ja unelmien herättäjäksi. Päiväretkeilystä vaelluksiin asti edenneelle retkeilijälle se on täsmäopas ja todellinen runsaudensarvi!

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tutustu tarkemmin ja osta kirja!

Tuotetiedot:

Vaeltajan erämaat

Jouni Laaksonen

  • pehmeäkantinen, 192 s., 17 x 21 cm
  • ISBN 978-952-266-795-1
  • e-kirja ISBN 978-952-266-808-3
  • suositushinta 32 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio - https://tapio.fi/, Karttakeskus - https://tapio.fi/karttakeskus/ ja Metsälehti - https://www.metsalehti.fi/.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye