Tapio Karttakeskus

Kalastuksen taito -tietokirjauutuus tarjoaa käytännönläheiset vinkit kalansaaliin kasvattamiseen

Jaa

Kalastuksen taito on ehdoton hankinta niille, joille kolme kalaa ei riitä, vaan toiveissa on saada saaliiksi ainakin 20. Kirjauutuus tarjoaa vinkkejä hauen, kuhan, ahvenen ja meritaimenen kalastukseen.

Kalastus ei ole tuuripeliä. Hyvä kalansaalis on tulosta tiukasta logiikasta ja asioiden tarkasta laskemisesta.

Kalastustoimittaja ja kalastusopas Tom Berg esittelee Kalastuksen taito -tietokirjassa kehittämänsä algoritmin, jonka avulla kuka tahansa pystyy kasvattamaan kalansaalistaan. Kirjan kirjoittamiseen ajoi vahva halu jakaa omaa, vuosien aikana kertynyttä tietämystä ja olosuhteiden tuntemusta.

"Haluan, että kaverit kehittyisivät ja löytäisivät uusia ajatuksia. Tietyissä olosuhteissa kaikki onnistuvat ja saavat saalista. Monilta kuitenkin puuttuu suoritusvarmuutta, ja jos kalapäivä menee vihkoon, ei ole aavistustakaan siitä, mistä se johtuu", Berg sanoo.

Valtaosa Bergin toiminnasta kalareissuilla perustuu logiikkaan. Yksinkertaisia sääntöjä seuraamalla vieheiden ja kalastuspaikkojen valitsemisesta tulee entistä helpompaa, myös poikkeuksellisissa olosuhteissa.

"En käy tässä kirjassa tarkasti läpi tekniikkaa tai välineitä, koska niihin löytyy vinkkejä muualtakin", Berg sanoo.

Kalastuksen taito kertoo sen sijaan, miten olosuhteet vaikuttavat kalojen sijoittumiseen ja aktiivisuuteen. Sillä on keskeinen merkitys kalastuspaikan ja uistimen valinnassa. Kirja antaa vinkkejä ahvenen, hauen, kuhan ja meritaimenen liikkeiden hahmottamiseen ja sisältää havainnollisia karttapiirroksia.

"Kirja perustuu empiiriseen kokemukseen, siihen mitä minä ja verkostoni olemme todenneet oikeaksi. Tarkoituksena on poistaa sattuman osuus yhtälöstä mahdollisimman tehokkaasti."

Tom Berg on ollut kalastuksen harrastaja 1970-luvun puolivälistä alkaen: aluksi onkija, sen jälkeen hauenkalastaja, 1990-luvulla meritaimenen heittouistelija ja lohenuistelija, nykyisin myös jigikalastaja. Berg työskentelee päivisin it-järjestelmien parissa. Vahva kiinnostus data-analytiikkaan on edesauttanut kirjassa esiteltävän kalastustavan syntyä.

Tuotetiedot

Tom Berg: Kalastuksen taito
Tapio Karttakeskus
sidottu, 160 sivua
17 cm x 24 cm
sh. 34 €
ISBN 978-952-266-800-4
Kirjastoluokka 67.62

Kirjasta on myynnissä myös sähköinen versio.

Tapio Palvelut Oy:n käytössä on kaksi kustantajanimeä: Tapio Karttakeskus kustantaa retkeilykirjoja ja karttoja, Tapio metsäaiheisia kirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio - https://tapio.fi/, Karttakeskus - https://tapio.fi/karttakeskus/ ja Metsälehti - https://www.metsalehti.fi/.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye