Tapio Karttakeskus

Uutuuskirja tutustuttaa metsästäjän harhaluotiin menehtyneen Onni Kojon vaellukseen Suomen halki

Jaa

Onnin matkassa -kirja johdattaa lähes neljän kuukauden vaellukselle Suomen halki Hangosta Norjan Skibotniin. Onni Kojo oli monipuolinen retkeilijä ja eräopas, joka menehtyi metsästäjän laukaukseen Urho Kekkosen kansallispuistossa kesken maastopyöräretken.

Yhden miehen vaellus Hangosta Norjan Skibotniin vie tutustumismatkalle Suomen luontoon ja suomalaisuuteen. Vaellus kesti kaikkiaan 112 päivää ja 2 351 kilometriä. Onni Kojo (1990–2020) oli retkeilijä, eräopas, luonnon ystävä ja seikkailija, jonka mieli ja sydän olivat aina avoinna uusille kokemuksille, ihmisille ja ajatuksille.

Onnin elämän matka kuitenkin katkesi kesken, kun hän menehtyi metsästäjän hallitsemattomaan laukaukseen Urho Kekkosen kansallispuistossa kesken maastopyöräretken lokakuussa 2020. Onnettomuusuutinen järkytti koko Suomea, erityisesti retkeilevää kansaa. Onnilla oli erittäin laaja ystävä- ja tuttavapiiri eri lajien parissa.

Onnin vuonna 2019 tekemän vaelluksen blogikirjoituksiin pohjautuvan teoksen koostamiseen ovat osallistuneet Onnin ystävät ja läheiset. Vaellus alkoi Suomenlahden rannalta keskellä kauneinta kesää. Tarkasti suunniteltu vaellus kulki pitkin polkuja, pieniä teitä ja ulkoilureittejä. Onni poikkesi kansallispuistoissa, pysähtyi upeiden maisemien äärellä ja toisaalta rämpi hyttysten seurana soilla ja ikävystyi viivasuorilla teillä.

Tekstissä ja kuvissa korostuvat matkakertomuksen ja konkreettisten retkivinkkien lisäksi nuoren miehen pohdinta ympäröivästä maailmasta ja sen ilmiöistä sekä reissussa kohdattujen ihmisten tarinat.

Onni haaveili vaellustarinansa saattamisesta kirjaksi. Teoksen toimittanut Anu Nylund on koonnut Onnin muistiinpanot kirjaksi. Tapio Karttakeskuksen julkaisema Onnin matkassa ilmestyi lokakuussa 2023. Kirja on tarina unelmien toteuttamisesta ja itseensä tutustumisesta. Se on myös muistutus siitä, kuinka arvokasta ja herkkää elämä on.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tutustu tarkemmin ja osta kirja!

Tuotetiedot:

Onnin matkassa

Anu Nylund (toim.)

  • pehmeäkantinen, 160 s., 17 x 20 cm
  • ISBN 978-952-266-796-0
  • suositushinta 32 €

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio - https://tapio.fi/, Karttakeskus - https://tapio.fi/karttakeskus/ ja Metsälehti - https://www.metsalehti.fi/.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye