Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapihan Kehitys ja SRV esisopimukseen monitoimiareenan rakentamisesta

Jaa

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja SRV ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen esisopimuksen, joka kattaa Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan suunnitellun monitoimiareenan ja siihen liittyvien hotellin, toimiston ja pysäköintilaitoksen kehittämisen ja rakentamisen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme esisopimuksen ansiosta käynnistämään Ratapihan areenan ja sen myötä koko alueen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen. Esisopimus on koko hankkeen kannalta merkittävä kokonaisuus. Hienoa, että pääsemme hyödyntämään SRV:n tuoretta kokemusta areenarakentamisesta, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Turun Ratapihan uusi kaupunginosa rakentuu aivan keskustan tuntumaan päärautatieaseman ja Logomon väliselle konepajan alueelle. Alueelle suunnitellaan monipuolista elämys- ja tapahtumakeskittymää sekä palveluita ja asumista. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

– Nyt solmittu esisopimus on merkittävä koko kaupunginosan kannalta, sillä se vie meitä taas askeleen eteenpäin kohti toteutusta. Hankkeen varmistamiseksi tarvitaan vielä suunnitelmien kehittämistä ja toki hieman vetoapua markkinoilta, etenkin korkojen ja rakentamisen kustannusten laskun kautta. Rakennusalalla tätä kustannusten laskua onkin jo nähty, mikä helpottaa yhtälöä täällä päässä.

Ratapihan areenakokonaisuuden rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2025 aikana, kun ratapihan esirakentaminen on saatu päätökseen. Tämän hetken suunnitelmien mukaan areena valmistuu vuonna 2027. Uusi monitoimiareena mahdollistaa erilaisten tapahtumien, kuten yritystilaisuuksien, konferenssien, urheilutapahtumien ja konserttien järjestämisen ympärivuotisesti. Tavoitteena on saada tilat noin 9 000–10 000 katsojalle. Areenasta suunnitellaan myös HC TPS:n kotikenttää.

Lue lisää tehdystä sopimuksesta: 

https://news.cision.com/fi/srv-yhtiot-oyj/r/srv-ja-turun-ratapihan-kehitys-tehneet-esisopimuksen-monitoimiareenan-rakentamisesta-turun-keskustaa,c3868738

Kuva: Turun Ratapihan Kehitys Oy / PES-Arkkitehdit Oy

Kuvat

Turun Ratapihan Kehitys Oy

Turun Ratapiha on uusi kaupunginosa, jota suunnitellaan VR:n konepajan alueelle. Kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Uuteen kaupunginosaan on tulossa asuinrakennusten ja toimitilojen lisäksi kansainvälinen elämys- ja tapahtumakeskittymä. www.turkuratapiha.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Ratapihan Kehitys Oy

”Ratapihan areena tulee kääntämään tapahtumien virran Turkuun päin” – kaupungin päätökset vahvistavat hanketta6.10.2023 11:31:30 EEST | Tiedote

Turun Ratapiha -suunnitelma on edennyt myötätuulessa, kun Turun kaupungin tekemät hanketta tukevat päätökset ja rakentamisen kustannuksien muutokset vahvistavat tapahtuma- ja elämyskeskuksen toteutumista. Kehitysyhtiö on viimeistelemässä merkittäviä sopimuksia muun muassa rakentamisesta ja hotellitoiminnasta. Lisäksi yhteistyö hankkeen ja paikallisten toimijoiden kanssa vahvistuu Rausanne Oy:n Arto Puolimatkan liittyessä hankeyhtiön hallitukseen.

Turun Ratapihan kaupunginosan suunnitelmat etenevät8.12.2022 07:00:00 EET | Tiedote

Turun Ratapihan uuden kaupunginosan ja siihen linkittyvän elämys- ja tapahtumakeskuksen suunnittelu on täydessä vauhdissa korona-ajan tuoman tauon jälkeen. Turun Ratapihan Kehitys Oy:n, Turun kaupungin ja VR-Yhtymän välistä kumppanuussopimusta on jatkettu vuoden 2023 kesäkuulle, jotta Ratapihan toteuttamista voidaan jatkaa täysipainoisesti. Turun Ratapihan Kehitys Oy:n uuden hallituksen työlistalla on tällä hetkellä muun muassa hankkeen rahoituksen varmistaminen ja aiemmin solmittujen vuokralaisten esisopimusten vahvistaminen. Päivittäistavarakaupasta on tehty esisopimus Keskon kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme