Raksystems Insinööritoimisto Oy

SRV hyödyntää modernia Geolo-maalämpöratkaisua Jorvin sairaalan uudistuotannossa ja vähentää merkittävästi rakennusaikaista päästökuormaa

Jaa

SRV rakentaa Espooseen Jorvin sairaalaan uutta osastorakennusta HUSin ympäristöohjelman mukaisesti vähähiilisyys huomioiden. Rakennusaikaisten päästöjen ja energiankulutuksen vähentämiseksi hankkeeseen valittiin Raksystems Climate Solutions Oy:n Geolo-ratkaisu. Geolo mahdollistaa hankkeelle suunnitellun maalämpöenergian hyödyntämisen turvallisesti jo rakennusvaiheessa, sekä laadukkaan ja rakentamista vahvasti tukevan olosuhdehallinnan ympäri vuoden.

Kuva Jorvin sairaalan rakennustyömaalta, jossa käytössä Geolo-maalämpöratkaisu
SRV hyödyntää modernia Geolo-maalämpöratkaisua Jorvin sairaalan uudistuotannossa ja vähentää merkittävästi rakennusaikaista päästökuormaa Raksystems

Uuden osastorakennuksen kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 50 000 bruttoneliömetriä ja sen käyttöönoton arvioidaan tapahtuvan vuonna 2026. Viisikerroksinen osastorakennus sisältää valmistumisen jälkeen mm. uuden pääaulan, aikuisten sekä lasten ja nuorten sairauksien vuodeosastot, lasten ja nuorten sairauksien poliklinikan, synnytysosaston, kuvantamistiloja sekä sairaalakampuksen toimintaa tukevia tiloja. Hankkeen ympäristötavoitteena on rakennuksen energiankulutuksen ja ympäristökuormituksen vähentäminen. Geolon asennus työmaalla käynnistetään lokakuussa 2023.

”Kävimme tutustumassa SRV:n ja Raksystems Climate Solutionsin aikaisempaan yhteistyöhön Espoon kaupungille toteuttavassa Matinkylän lukion rakennushankkeessa. Työmaalla oli selkeästi havaittavissa hyvät ja tasaiset sisäolosuhteet, jotka yhdessä hankkeen saavutettavien päästö- ja energiasäästöjen avulla tukevat HUSin asettamia vastuullisuustavoitteita”, toteaa projektipäällikkö Lari Warva HUS Kiinteistöt Oy:stä.

Tasalämpöiset ja puhtaat työskentelyolosuhteet läpi rakennushankkeen

Maalämpöä hyödyntävä Geolo-energiaratkaisu mahdollistaa päästösäästöjen lisäksi myös ympärivuotisen olosuhteiden optimoinnin. Kun kesällä kohde viilenee maalämpökentän latautuessa lämpöenergialla, talvella työskentelyolosuhteet pysyvät tasaisen lämpiminä. Työn tekeminen on tehokasta ja materiaalien ja rakenteiden asentaminen voidaan suorittaa tasaisissa ja oikeissa olosuhteissa. Ratkaisu on erillinen ja tuodaan kohteeseen rakentamisen ajaksi, joten kiinteistöön jäävä tekniikka on loppukäyttäjälle uutta ja maalämpökentän toimivuus suunnitellun elinkaaren ajaksi varmistettu.

”Elinkaariviisaustavoitteidemme mukaisesti pyrimme työmaillamme nettopäästöttömyyteen. Geolo mahdollistaa uusiutuvan energian käyttöönoton hankkeessa jo rakennusaikana, ja olosuhdeseuranta kellon ympäri energian optimaalisen käytön sekä tasaiset ympärivuotiset tuotanto-olosuhteet. Nämä yhdessä pienentävät rakennusaikaisia hiilidioksidipäästöjä ja kustannuksia merkittävästi. Tämän lisäksi hyvällä yhteistyöllä voimme auttaa rakennusprosessin etenemisessä ja tätä kautta tuotantotehokkuudessa”, kertoo SRV:n talotekniikkapäällikkö Jani Mäkinen.

Geolon tuomilla hiilidioksidisäästöillä 341 kertaa maailman ympäri

Jorvin sairaalahankkeessa hyödynnettävällä maalämpöratkaisulla saavutetaan merkittävät hiilidioksidisäästöt. CO2-päästösäästöt YM-laskentamenetelmän keskipäästöjen mukaisesti pienenevät rakennusaikana Geoloa hyödyntämällä noin 1 979 CO2 t eli noin 9,7 %. Elinkaaren aikaisiin päästösäästöihin vaikutus on noin 4,3 %. Tällä CO2-päästösäästömäärällä ajaa noin 13 700 000 km keskipäästöisellä henkilöautolla, joka vastaa 341 kertaa maailman ympäri.

”Iso kiitos HUSille ja SRV:lle luottamuksesta Geoloa ja palveluitamme kohtaan! Yhteistyö SRV:n kanssa on avointa ja yhteinen vaikuttavuustyömme tavoitteellista. Osapuolten monipuolisella ammattitaidolla toteutamme tulevaisuuden sairaalan, jossa on turvallista ja miellyttävää niin työskennellä kuin asioida potilaana ja otamme samalla jälleen uuden askeleen rakennusaikaisten CO2-päästöjen vähentämisessä ja sitä kautta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä”, toteaa Janne Vanhanen, Raksystems Climate Solutions Oy:n toimitusjohtaja.

Tiedote on julkaistu yhteistyössä SRV:n, HUS Kiinteistöt Oy:n sekä Raksystemsin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Jorvin sairaalan rakennustyömaalta, jossa käytössä Geolo-maalämpöratkaisu
SRV hyödyntää modernia Geolo-maalämpöratkaisua Jorvin sairaalan uudistuotannossa ja vähentää merkittävästi rakennusaikaista päästökuormaa
Lataa
Kuvassa Jorvin sairaalatyömaa sekä Raksystems Climate Solutions Oy:n Geolo energia-asemat.
Raksystems Climate Solutionsin Geolon avulla voidaan vähentaa rakentamisen aikaisia päästoja huomattavasti.
Lataa

Linkit

Raksystems - HUS Kiinteistöt Oy - SRV

Raksystems – Euroopan rakennetun ympäristön vastuullisuusjohtaja

Raksystems Groupin tehtävänä on auttaa kiinteistönomistajia pitämään rakennukset kunnossa. Tämä edistää kiinteistön käyttäjien sekä asukkaiden ja omistajien hyvinvointia. Myös ympäristö kiittää, kun edistämme aktiivisesti kestäviä valintoja ja arvoja. Vähennämme palveluillamme kiinteistöjen ympäristövaikutuksia ja kannustamme asiakkaitamme parempiin valintoihin.

Yrityksemme on perustettu vuonna 1989 ja työllistämme noin 730 asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. 

*

HUS Kiinteistöt Oy lyhyesti

HUS Kiinteistöt Oy on HUS-yhtymän eli Helsingin kaupungin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden kokonaan omistama tytäryhtiö. Olemme Suomen johtava sairaalakiinteistöpalveluiden tuottaja. Tehtävänämme on tuottaa laadukkaita ja erityisosaamista vaativia kiinteistöpalveluita sekä varmistaa häiriötön sairaalatoiminta kaikissa olosuhteissa. Vastaamme HUS-yhtymän rakennuttamiseen, kiinteistöjen ylläpitoon, turvallisuuteen ja henkilöstöasuntoihin liittyvistä tehtävistä. Kohti vähähiilisyyttä on yksi strategisista tavoitteistamme.

*

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raksystems Insinööritoimisto Oy

Rakennusalalla yli kaksi konkurssia päivässä – miksi taloyhtiöt eivät varaudu urakoitsijan maksukyvyttömyyteen?14.12.2023 07:39:00 EET | Tiedote

Tilastokeskuksen tuoreimman tilaston mukaan lokakuuhun 2023 mennessä rakennustoiminnassa oli pantu vireille 654 konkurssia. Määrään lukeutuu myös hyvämaineisia rakennusliikkeitä, mikä on saanut taloyhtiöitä harkitsemaan remontin toteuttajaa entistä tarkemmin. Asiantuntija muistuttaa, että tarkasti laaditut kilpailutusasiakirjat ovat usein ainoa turva tilanteessa.

Nimitys: Katja Tähtinen Raksystems Climate Solutionsin liiketoimintajohtajaksi vahvistamaan hiilineutraalia rakentamista Geolon avulla20.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Raksystems Climate Solutions Oy sai vahvistusta Geolo-ratkaisun kehittämiseen, kun tekniikan tohtori Katja Tähtinen aloitti 1.9.2023 yrityksen liiketoimintajohtajana. Geolo on täysin uudenlainen tapa minimoida rakennusaikaisia CO2-päästöjä ja energiankulutusta sekä optimoida rakennusaikaisia tuotanto-olosuhteita. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti, tai jopa täysin päästöttömästi uusiutuvan maalämmön avulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye