Raksystems Insinööritoimisto Oy

Taloyhtiöille lisärahaa sähköautojen latauspaikkojen rakentamiseen

Jaa

Eduskunta on myöntänyt 9,3 miljoonaa euroa lisämäärärahaa sähköautojen latausinfra-avustuksiin taloyhtiöille.Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA voi myöntää uusia avustuksia sähköautojen latausinfraan niin kauan, kuin määrärahaa riittää.

Taloyhtiöt saivat lisärahoitusta sähköautojen latauspaikkojen rakentamiseen
Taloyhtiöt saivat lisärahoitusta sähköautojen latauspaikkojen rakentamiseen

Lisämäärärahan myötä avustuksia sähköautojen latauspaikkojen rakentamiseen taloyhtiöissä oli 29.11.2023 jäljellä uusille hakemuksille noin 1,6 miljoonaa euroa. Määräraha riittää mitä luultavimmin vuoden loppuun asti.

ARA on tällä hetkellä käsittelemässä elokuun 2023 alun hakemuksia, ja käsittelyä odottavia hakemuksia on noin 530 kappaletta.

Yhtiökokouksen päätös ratkaiseva tekijä lisärahan saamiselle


Taloyhtiöiden kannattaa hakea avustuksia sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen niin pian kuin mahdollista. Hakemusprosessi edellyttää kuitenkin yhtiökokouksen päätöstä hankkeeseen ryhtymisestä ja valmiutta saattaa päätös toimeen mahdollisimman nopeasti.

"Avustushakemuksia ehtii vielä lähettämään tämän vuoden puolella, mutta sillä edellytyksellä, että taloyhtiöllä on jo yhtiökokouksen päätös hankkeeseen ryhtymisestä. Nyt alkaa olla viimeiset hetket saada lisärahaa hankkeelle, ja jos vasta nyt aloitetaan kartoittamaan tarpeita, ollaan jo myöhässä. Muistuttaisin kuitenkin, että latauspaikkojen rakentaminen ilman avustuksiakin on suhteellisen kustannustehokasta. Esimerkiksi yhden 60 000 euron arvoisen sähköauton hinnalla saa kokonaisen latausasemainfran 20 autopaikkaisen taloyhtiön parkkialueelle”, kertoo sähkösuunnittelun suunnittelupäällikkö Teemu Grönberg Raksystemsiltä.

Yksittäisen hakemuksen arvioitu käsittelyaika on neljästä viiteen kuukautta. Käytännössä osa lisämäärärahasta ja tulleista latausinfra-avustushakemuksista siirtyvät käytettäväksi ja käsiteltäväksi vuoden 2024 puolelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Raksystems – Euroopan rakennetun ympäristön vastuullisuusjohtaja

Raksystems Groupin tehtävänä on auttaa kiinteistönomistajia pitämään rakennukset kunnossa. Tämä edistää kiinteistön käyttäjien sekä asukkaiden ja omistajien hyvinvointia. Myös ympäristö kiittää, kun edistämme aktiivisesti kestäviä valintoja ja arvoja. Vähennämme palveluillamme kiinteistöjen ympäristövaikutuksia ja kannustamme asiakkaitamme parempiin valintoihin.

Yrityksemme on perustettu vuonna 1989 ja työllistämme noin 730 asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raksystems Insinööritoimisto Oy

Rakennusalalla yli kaksi konkurssia päivässä – miksi taloyhtiöt eivät varaudu urakoitsijan maksukyvyttömyyteen?14.12.2023 07:39:00 EET | Tiedote

Tilastokeskuksen tuoreimman tilaston mukaan lokakuuhun 2023 mennessä rakennustoiminnassa oli pantu vireille 654 konkurssia. Määrään lukeutuu myös hyvämaineisia rakennusliikkeitä, mikä on saanut taloyhtiöitä harkitsemaan remontin toteuttajaa entistä tarkemmin. Asiantuntija muistuttaa, että tarkasti laaditut kilpailutusasiakirjat ovat usein ainoa turva tilanteessa.

SRV hyödyntää modernia Geolo-maalämpöratkaisua Jorvin sairaalan uudistuotannossa ja vähentää merkittävästi rakennusaikaista päästökuormaa9.11.2023 07:30:00 EET | Tiedote

SRV rakentaa Espooseen Jorvin sairaalaan uutta osastorakennusta HUSin ympäristöohjelman mukaisesti vähähiilisyys huomioiden. Rakennusaikaisten päästöjen ja energiankulutuksen vähentämiseksi hankkeeseen valittiin Raksystems Climate Solutions Oy:n Geolo-ratkaisu. Geolo mahdollistaa hankkeelle suunnitellun maalämpöenergian hyödyntämisen turvallisesti jo rakennusvaiheessa, sekä laadukkaan ja rakentamista vahvasti tukevan olosuhdehallinnan ympäri vuoden.

Nimitys: Katja Tähtinen Raksystems Climate Solutionsin liiketoimintajohtajaksi vahvistamaan hiilineutraalia rakentamista Geolon avulla20.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Raksystems Climate Solutions Oy sai vahvistusta Geolo-ratkaisun kehittämiseen, kun tekniikan tohtori Katja Tähtinen aloitti 1.9.2023 yrityksen liiketoimintajohtajana. Geolo on täysin uudenlainen tapa minimoida rakennusaikaisia CO2-päästöjä ja energiankulutusta sekä optimoida rakennusaikaisia tuotanto-olosuhteita. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti, tai jopa täysin päästöttömästi uusiutuvan maalämmön avulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye