Tammi

Heikki Silvennoinen pohtii elämänsä nousuja ja laskuja keväällä ilmestyvässä elämäkerrassaan

Jaa

Musiikin ja viihteen monitaituri Heikki Silvennoinen kertoo elämäntarinansa huhtikuussa 2024 ilmestyvässä kirjassa. Elämäkertateoksen kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Tommi Saarela.

Heikki Silvennoisen elämäkertateos Nousut ja laskut ilmestyy 26. huhtikuuta 2024.
Heikki Silvennoisen elämäkertateos Nousut ja laskut ilmestyy 26. huhtikuuta 2024. Kannen suunnittelu: Markko Taina / Kannen valokuva: Markus Paajala

Heikki Silvennoinen on alun perin taiturimainen kitaristi, joka nousi esiin progressiivisen rockin pioneereihin lukeutuneessa Tabula Rasassa. Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi komediasarja Kummelissa, jonka kaltaista piristysruisketta 1990-luvun alun lama-Suomi kaipasi ja tarvitsi.

Elämäkertateos Nousut ja laskut on Heikki Silvennoisen omin sanoin kertoma elämäntarina ja paikoin syviinkin vesiin sukeltava henkilökuva, joka paljastaa, että kirjan kohde on aidoimmillaan jotain aivan muuta kuin sketsihahmojensa kaltainen häröilijä.

”Kirjaa tehdessämme olen tajunnut, että elämänpolkuni on pitänytkin mutkitella juuri näin. Järkevästi eteneminen ei ollut vaihtoehto, sillä olen tunneihminen, fiilistyyppi. Onneksi olen osannut nauraa kaikelle ja kaikille – myös itselleni. Ilman huumoria en olisi selvinnyt elämästä kuivin jaloin”, Heikki Silvennoinen sanoo.

Kirjan kirjoittaja Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistä kirjoittamistaan kiitetyistä elämäkerroista. Pave Maijanen – Elämän nälkä ja Kassu Halonen – Maailma on kaunis ovat olleet suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Heikki Silvennoinen täyttää 70 vuotta huhtikuussa 2024. Hän toimii itse kertojana teoksen äänikirjaversiossa, joka ilmestyy samaan aikaan painetun kirjan kanssa. Kirjan kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

tiedotus@tammi.fi

Avainsanat

Kuvat

Heikki Silvennoisen elämäkertateos Nousut ja laskut ilmestyy 26. huhtikuuta 2024.
Heikki Silvennoisen elämäkertateos Nousut ja laskut ilmestyy 26. huhtikuuta 2024.
Lataa
Heikki Silvennoisen elämäkerran kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Tommi Saarela.
Heikki Silvennoisen elämäkerran kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Tommi Saarela.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Kirjailija Satu Rämö vie seuraavaksi lapsilukijat seikkailuille Islantiin ja Suomeen2.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Islannissa asuva dekkaristi Satu Rämö kirjoittaa yhdessä kuvittaja ja kirjailija Satu Kontisen kanssa lastenkirjasarjaa, jossa ratkaistaan mysteerejä ja seikkaillaan kirjailijoiden omilla kotisaarilla, Islannissa ja Helsingin Lauttasaaressa. Huipputekijöiden lumoava Satujen saaret -kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Tammen kustantaman kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyy keväällä 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme