Vilkas Group Oy

”Johtavat brändit jo kiinnostuneita” – Uusi tekoälysovellus mullistaa verkkokaupan asiakaspalvelun, asialla Suomen verkkokaupan pioneeri

Jaa

Suomen johtava kotimainen verkkokauppatoimittaja Vilkas Group on avannut uuden rintaman verkkokaupan asiakaspalvelussa. ”Nimenomaan asiakaspalveluun kehittämämme SMART-tekoäly käyttää edistynyttä luonnollisen kielen prosessointia ja on merkittävästi kehittyneempi kuin yleisesti käytössä botit”, painottaa Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”SMART on parantanut jo pilottivaiheessa verkkokauppojen asiakastyytyväisyyttä ja tarjoaa suuret liiketoimintahyödyt”, kertoo Korkiakoski.

Vilkas Group Oy:n uusi tekoälysovellus SMART kommunikoi verkkoasiakkaiden kanssa täysin viiveettä ja erittäin laadukkaalla kielellä.
Vilkas Group Oy:n uusi tekoälysovellus SMART kommunikoi verkkoasiakkaiden kanssa täysin viiveettä ja erittäin laadukkaalla kielellä.

Lehdistötiedote 7.11.2023

Tekoälyvallankumous on aika siirtää asiakaspalvelun vallankumoukseksi – näin päätti suomalaisen verkkokaupan pioneeri Markku Korkiakoski. Korkiakoski on johtanut jo yli 25 vuotta toimitusjohtajana Vilkas Group Oy:tä, joka on ollut suomalaisen verkkokaupan edelläkävijä niin verkkokauppatoimittajana kuin verkkokauppadatan hyödyntäjänä ja kehittäjänä. Vilkkaan kehittämä Verkkokauppaindeksi on Suomen ainoa verkkokaupan myyntiä reaaliajassa seuraava palvelu.  

”Halusimme luoda kaupoille uutta lisäarvoa verkossa paremman asiakastyytyväisyyden kautta. Lähtökohta oli yksinkertainen: Jokainen meistä lienee ehkä useinkin kiroillut, miten verkkokaupan tai verkkopalvelun asiakaspalvelijaksi valjastettu botti ei oikeasti osaa auttaa. Päätimme rakentaa kehittyneen tekoälyn avulla radikaalisti paremman asiakaspalvelijan”, taustoittaa Korkiakoski.

Korkiakosken tiimi valitsi luonnollisen kielen prosessointiin kehitetyn korkealaatuisen tekoälyteknologian kehitystyön pohjaksi. Työnimeksi ajateltu SMART (Sales & Marketing AI Retail Technology) sai ylennyksen palvelun varsinaiseksi nimeksi, kun pilotointi osoitti Vilkkaan onnistuneen kehitystyössä jopa yli odotusten. Kyse ei ole tyhjästä tekoälyhypetyksestä, vaan laajasta todellisesta asiakaskunnasta saaduista konkreettisista tuloksista, Korkiakoski painottaa.

”Asiakkaiden tuhansista pilottikeskusteluista SMART Merchant AI:n kanssa ei ole noussut esiin lainkaan huonoa palautetta. Ajamamme sentimenttianalyysit kuvastavat päinvastoin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.”

”Tämä perustuu kahteen asiaan: SMART oppii tuntemaan palvelemansa verkkokaupan tarjooman paremmin, kuin mihin yksikään ihminen pystyisi. Tämän lisäksi käyttämämme huipputeknologia takaa, että SMART kykenee myös kommunikoimaan asiakkaiden kanssa täysin viiveettä sekä sujuvalla ja erittäin laadukkaalla kielellä. SMART on parantanut jo pilottivaiheessa kauppojen asiakastyytyväisyyttä ja tarjoaa mahdollisuudet suuriin kustannussäästöihin”, avaa Korkiakoski.

Kauppiaat haistavat jo menestyksen

SMART tarjoaa verkkokauppiaille älykkään ja dynaamisen asiakaspalvelijan.

”Voimme yhtä aikaa parantaa asiakastyytyväisyyttä ja vähentää asiakaspalvelun kuormitusta. Yleensähän käy niin, että asiakaspalvelussa säästäminen johtaa asiakastyytyväisyyden laskuun. Me voimme sen sijaan nyt tarjota palvelun, joka johtaa säästöjen lisäksi parempaan asiakastyytyväisyyteen, lisääntyvään asiakasuskollisuuteen ja todennäköisesti huomattavasti kasvavaan liikevaihtoon. Ei ole siis ihme, että meillä puhelin soi ja voi liioittelematta tiivistää, että johtavat brändit ovat jo kiinnostuneita”, Korkiakoski kuvailee.

Korkiakoski ei tietenkään voi julkisesti paljastaa neuvottelukumppaneita, mutta luonnehtia niitä voi.

”Sanotaanko niin, että nämä ovat kaikille suomalaisille tuttuja brändejä”, myhäilee Korkiakoski.

Lisätietoja:

Markku Korkiakoski, toimitusjohtaja, Vilkas Group Oy, 0400 434 244, markku@vilkas.fi

Avainsanat

Vilkas on Suomen johtava verkkokauppatoimittaja ja sopiva kumppani kaiken kokoisille verkkokauppiaille. 2000 asiakastamme ovat laaja skaala pienyrittäjistä suuryrityksiin. Verkkokauppaindeksin mukaan asiakkaidemme vuosittainen kasvuvauhti on yli kymmenen prosenttia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vilkas Group Oy

Satamalakko iski pahasti verkkokauppaan, laskua yli 30 prosenttia – ”Valtaosa konttitavarasta on seissyt maaliskuun satamissa”1.5.2024 12:00:30 EEST | Tiedote

Verkkokauppa putosi ensimmäisellä vuosineljänneksellä peräti 31 prosenttia, kertoo uunituore Verkkokauppaindeksi. ”Ennen kaikkea arvokkaampaa kauppaa on jäänyt tekemättä. Siltä näyttää, että verkkokauppa on kärsinyt kovan kolauksen maaliskuun satamalakosta”, toteaa indeksiä tuottavan Vilkas Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. Tullin tilastojohtaja Olli-Pekka Penttilä avaa kokonaiskuvaa: ”Vuoden 1. neljännes jäi varmasti heikommaksi, kun tammi-helmikuun ulkomaankauppa oli laskusuunnassa ja konttiliikenne keskeytyi satamissa 12.3.2024 alkaen”.

Ilmainen AI-agenttiarmeija sukeltavaa verkkokauppaa pelastamaan: ”Tekoäly-murros on make or break” – Verkkokauppa romahti 33 %24.1.2024 09:34:05 EET | Tiedote

Suomalaisesta verkkokaupasta on sulanut kolmannes, kertoo uunituore verkkokaupan tilaa reaaliaikaisesti seuraava Verkkokauppaindeksi. ”Kuluttajien ostovoiman kuihtuminen osuu erityisesti verkon erikoiskauppaan, mutta pahin kolaus näkyy silti verkon B2B-myynnissä”, kertoo indeksiä tuottavan Vilkas Group Oy:n toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Nyt on kauppiaiden aika toimia, sillä tekoälyn hyödyntäminen ratkaisee pian menestyksen. Tarjoamme itse kauppiaiden avuksi nipun AI-agentteja, emmekä peri niistä maksua.”

Verkkokaupan myynti romahti 39 prosenttia – ”Pohjakosketuksesta pomppu kohti joulua!”: Ostovoiman nousu lupaa käännettä parempaan17.10.2023 10:05:49 EEST | Tiedote

Uunituore verkkokauppaindeksi kertoo häkellyttävästä pudotuksesta verkkokaupassa. ”Lähes 40 prosentin pudotus verkkokauppaan on ennennäkemättömän valtava”, kuvaa muutosta indeksiä tuottavan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. Korkiakosken mukaan suunta on kuitenkin kääntymässä. ”Palkansaajien ostovoima on jo paranemassa ja talous kääntymässä taantumasta kasvuun, mikä merkitsee pikaista paluuta plussalle myös verkkokaupalle. Myös indeksistämme löytyy tähän tukea”, arvioi Korkiakoski.

Verkkokauppa romahti neljänneksen: ”Kotimainen ostovoima kriisissä” – Yrittäjien Jaskari: ”Verkkomyynti kansainvälisen kaupan tueksi”19.7.2023 10:21:28 EEST | Tiedote

Suomen verkkokauppa on romahtanut 24 % toisella vuosineljänneksellä, kertoo uunituore reaaliaikainen Verkkokauppaindeksi. ”Ihmiset eivät kuluta, korot ja inflaatio ovat iskeneet sekä kuluttajiin että yrittäjiin. Valtion verotulot romahtavat”, kuvailee indeksiä tuottavan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Suomi kyllä pärjää, mutta nyt pitää saada ihmiset taas uskomaan ja investoimaan tulevaisuuteen. Suomella on mahdollisuus lisätä kansainvälistä myyntiä huomattavasti. Verkkokauppa on yksi mielenkiintoinen kanava kansainvälisen kaupan kasvattamiseen. Suomi voi viedä muutakin kuin teknologiaa”, painottaa Harri Jaskari, Suomen Yrittäjien johtaja ja Team Finlandin johtoryhmän jäsen.

”Ostovoiman romahdus on suuri vaara koko Suomelle, toivottavasti uusi hallitus torjuu sen” – Verkkokauppa putosi jyrkästi alkuvuonna13.4.2023 09:10:00 EEST | Tiedote

Verkkokauppa on romahtanut historiallisesti peräti 14 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo uunituore verkkokauppaindeksi. ”Inflaatio ja korkeat korot ovat syöneet ihmisten ostovoimaa todella pahasti”, arvioi verkkokauppaindeksiä jo yli 25 vuotta tuottaneen Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Myynti hidastui jo viime vuoden lopulla ja tammikuu oli selkeästi huonompi kuin vuosi sitten. Tuottavuutta pitää kehittää jatkuvasti”, painottaa Bonusapteekki.fi -verkkoapteekkia johtava Helena Jalonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye